Rutte zegt in Kamer vandaag het Oekraïne-verdrag gewoon te ondertekenen! Iedereen slaapt.

Door Joost Niemöller

Zojuist ging premier Rutte in het Vragenuurtje in de Tweede Kamer weer verder met dat onwaarschijnlijke geschutter van hem. Gisteren zei hij in de Ridderzaal voor een zaal vol parlementariërs uit Europa allerlei ferme dingen over het referendum en wat ermee te doen:

De premier noemde de uitslag van het referendum ,,desastreus” en zei dat hij ,,totaal, totaal, totaal tegen referenda over multilaterale overeenkomsten” is.
Volgens Rutte ,,slaat het nergens op” dat een land zo zijn wil oplegt aan de hele EU. Hij zei dat Nederland het referendum te danken heeft aan de ,,sociaaldemocraten” van zijn ,,geliefde coalitiepartner” de PvdA. Of Nederland het verdrag gaat ratificeren, staat volgens Rutte nog niet vast.

Vandaag kon hij daarover aangesproken worden door de Tweede Kamer. Rutte verscheen in de Kamer.  Maar ons parlement bleek weer eens een schoothondje zonder tanden.

In de Kamer zei Rutte vandaag namelijk iets heel anders, namelijk dat het een complexe kwestie is, dat er veel dingen meespreken, zoals een mogelijk Brexit, en dat er een stem gegeven moet worden aan enig ongenoegen. Mist kortom. Maar gisteren verspreidde Rutte nu eens geen mist. Hij verklaarde gisteren dat hij niets had met het hele idee van een referendum, en wel hartgrondig niets, en dat dit allemaal te danken was aan zijn coalitiepartner de PvdA dat we daar nu mee opgescheept zaten. Waarom vond geen Kamerlid het nodig de premier erop te wijzen dat zulke uitspraken consequenties dienen te hebben, en welke moesten dat wel zijn?

Ook kwam niet boven water, wat Rutte toch duidelijk verspreidde: De premier is niet van plan te handelen in de geest van de referendumwet. Hij schuift alles op een steeds hoger plan, en het wordt er uiteraard alleen maar complexer op. Want met de dag spelen er meer dingen mee.

Maar dan het belangrijkste: Ook zei hij dat je als EU land je niet zomaar kon onttrekken aan enig multilateraal EU verdrag., En dat referenda dus ook helemaal niet geschikt zijn voor multilaterale verdragen. En daarmee gaf hij al aan wat hij gaat doen: dat verdomde verdrag met die failed state gewoon ondertekenen!

Waarom werd hij op dit punt niet hard aangevallen? Waarom zit iedereen te slapen?

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Iedereen slaapt omdat echte democratie te ongemakkelijk is.

 2. g.h.m.leferink

  16 juni 2016 op 17:32

  Het zal gaan zoals ik verwacht: Rutteflut wacht totdat de aandacht van de media voor het onderwerp is verflauwd, en dan doet hij toch wat’ie zelf wil. In overeenstemming met “His masters voice” uit Brussel.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Leo KarelJan

  15 juni 2016 op 14:44

  Deze grote leugenaar en bedrieger zegt in feite nog iets veel erger: in feite alle veto’s moeten worden afgeschaft. Het laatste beetje theoretische invloed ( wordt toch al geen gebruik van gemaakt ) van NL moet dus ook worden afgeschaft. Wat een landverrader!

 4. Rutte krijgt van de euronazi’s op zijn kop. Waarom hij een referendum heeft toegelaten. Als toekomstig maatje van het politbureau heeft hij ernstig gefaald.
  Het is namelijk niet de bedoeling dat het slavenvolk zich bevrijdt, maar eeuwig onder de knoet blijft. Die frustratie neemt de louche tweedehandsautoverkoper mee naar huis.
  Een ruime meerderheid van de tweede kamer bewoners vinden de ondemocratische extra bestuurslaag in Brussel geweldig dus daar zal je weinig tegengas vinden.
  Rusland is ook nog eens de vijand!
  Het hele democratische systeem is zo rot als een mispel. De enige hoop is de de volgende verkiezingen na een brexit.
  We zitten in een overgangstijdperk waar een strijd woedt tussen het volk en de zich volksvertegenwoordiger noemende politieke elite. Een machtsstrijd.
  Daarbij komt de islam als een etterende splinter met toestemming van de euro nazi’s er nog bovenop.

  • En die etterende splinter is er door de elite moedwillig ingeramd. Een extreem domme religie met zijn roots in alom heetgebakerde culturen laat zich hier natuurlijk uitstekend voor lenen…
   Alleen als wij leren nóg beter te anticiperen dan de elite, is er een ommekeer mogelijk, maar vooralsnog lopen wij nog steeds alleen maar achter de feiten aan 🙁

 5. Rutte is een vader van niks … oud nieuws!
  Ik verwacht niet dat hij en de zijnen ooit zullen veranderen, dus zet ik in op alternatieven die ons zouden kunnen losweken van het corrupte systeem.
  Join the force!
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/06/01/terug-naar-de-gulden-vooruit-met-de-florijn/

 6. Liegen , bedriegen, verhullen , verzwijgen….maakt ook helemaal niet uit wat het volk wil….Flutte en consorten hebben gewoon lak aan ons.
  Mag toch aannemen dat ze op eigen kosten naar Dresden zijn gegaan, haha ja ik weet het ik droom wel even verder.
  Brussel is een dictatuur die wij niet gekozen hebben.. ja klopt in mijn beleving is dat ook raar.
  De bilderberg kleuters doen ook gewoon maar waar ze zin in hebben buiten de EU om, ja klopt Brussel moet weer naar deze mensen luisteren en doen dat ook zonder morren…en waarom is dat zo ?
  Heel eenvoudig deze mensen worden door deze groep betaald….
  https://www.youtube.com/watch?v=KK6JutBDWu4

 7. Wat ik niet begrijp is dat de VVD niet lager dan de PvDA staat in de peilingen?

  • Kennelijk zijn de VVD-kiezers nog hardleerser dan die van de PvdA. Gewoon dom dus.

 8. dat zegt veel over de VVD aanhangers.

 9. Mist omdat hij wist dat hij bij de Bilderberggroep aanschoof?

 10. Sint Nicolaas

  14 juni 2016 op 20:36

  Tja Joost, waarom zit iedereen in de tweede slaapkamer ( zoals reaguurder Lenferink het zo treffend omschrijft ) te slapen ? Toevallig plempte Sint gisteren een stukje over wat ons aller Markje had uitgekraamd. hier nogmaals :

  • Sint Nicolaas

   14 juni 2016 op 20:38

   En dan lees ik net op NOS dat meneer Rutte de uitkomst van het Oekraine referendum rampzalig vind. Rampzalig voor wie beste Mark ? Het NL volk heeft gesproken en is klaar met de €U. En hij geeft ook duidelijk aan dat hij tegen referenda is. Hoezo Mark ? Heeft het volk niet het volste recht om mee te beslissen ? Dat is democratie namelijk maar dat komt in de Brusselse vocabulaire niet voor. Brussel rules en jij bent het schoothondje wat gecastreerd rondhuppelt en pootjes geeft. Een smerige landverrader en volksvernachelaar. Eigen volk laatst. Referendum over iets wat eigenlijk al beslist was. Makes no sense zegt ie dan. Misschien had je het volk ook op voorhand kunnen vragen wat ze van het verdrag met Oekraine vonden ? Sukkel. Tja, en nu sta je daar in Brussel met een bek vol tanden. Het zal een godsgeschenk zijn al de Britten de stekker er uit trekken. Einde €U dan ? Beste nieuws ooit ! De tweede kamer slaapt omdat ze niks mogen van Brussel. Die beslissen wat hier gebeurd.

   • Sint Nicolaas

    14 juni 2016 op 20:49

    Toevallig ook nog gelezen wat ons aller Frans Timmermans van de week zei ? “Als de Britten volgende week voor een brexit kiezen, heeft het hele Europese politieke systeem daar schuld aan” Ach meid toch, je meent het ! “Een brexit betekent volgens hem dat de Britten niet overtuigd zijn van het Europese project” Nou ja zeg ! “Timmermans zegt verder dat “Europa niet gebracht heeft wat de burger ervan had verwacht.” T’is me toch wat ! “Zonder de Britten zal de EU niet als een kaartenhuis instorten, verwacht de tweede man van de Europese Commissie” nou Sint hoopt vurig van wel ! Wat een staaltje zelfreflectie beste Frans. Maar om even op Markje terug te komen en het referendum. Die minnegeest zal in de geest van Balkende handelen en het zaakje gewoon er doorheen drukken. Haalt ie een wit voetje in Brussel wat weer leuk staat op zijn CV. Je weet maar nooit wat een overbetaald, volledig nutteloos baantje er nog in het verschiet ligt daar. Landverrader.

 11. Ene Jeronimoon van Beter Onderwijs Nederland, zei het voortreffelijk: De EU is een bestuurlijk monster op zoek naar een volk.
  Zo is het helemaal!
  Brexit! En als wij dan meer netto moeten betalen wegens wegvallen van een belangrijke netto-betaler, is er maar 1 antwoord: Ook Nederland stapt uit!! Wat een bevrijdingsdag zal dat zijn!

 12. Rötte wordt met de dag een valsere,brutalere relnicht. Hij is echt aan het rellen,met strontargumenten aan het gooien naar opponenten, deze achterbakse,laffe politieke schoft. Hij heeft dit schertsparlement niet te vrezen,ze zijn uit zijn verradershout gesneden op de PVV na.
  Wat me echt verbijsterd is,dat deze aartsleugenaar en failpremier met quislinginhoud,iedere zondag, volgens de Hond dan, bijna 1,6 miljoen mensen meekrijgt,die op hem(zijn partij) blijven stemmen,ondanks het feit dat die VVD is verworden tot het meest leugenachtige,landsverrraderlijke corrupte gezelschap dat ik in bijna 70 jaar heb zien langskomen in NL in macht en de politiek. Het niet lerende deel van de kiezers, is toch wel heel erg medeschuldig aan het ontstaan en kweken van de Röttes. En die groep bepaalt naar ik vrees ons lot ,ook van hen die totaal maar dan ook totaal de hele Rötterotzooi zat zijn.

 13. g.h.m.leferink

  14 juni 2016 op 16:50

  Rutteflutte heeft gewoon standaard een aantal rookgranaten bij zich. En die worden ontstoken bij gelegenheden als deze. Zodat er een dikke MIST ontstaat. Waarbij hij zoveel door elkaar ratelt dat de meeste toehoorders het niet meet kunnen volgen en denken dat het aan henzelf ligt!
  En die 2e Slaapkamer? Daarin zitten, helaas, nog teveel lieden van het type Wijnand D. (die gezeten heeft voor de inbraak in een militair komplex), Paul Rosenmuller, Femke (die ‘GROEN SLINKSE met die dure Mercedes) Halsema, Wim K. (ja, die van Srebreniča), Ronald Plasterk, enz. Kortom: van het soort dat je je handen doet wassen nadat je ze een hand gegeven hebt. Om besmetting te voorkomen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • D. G. Neree

   14 juni 2016 op 19:19

   “van het soort dat je je handen doet wassen nadat je ze een hand gegeven hebt”

   en even checken of je trouwring nog wel om je vinger zit.

 14. Jan Stemerdink

  14 juni 2016 op 16:25

  Onttrekken aan enig multilateraal EU-verdrag? Volgens mij is de bedoeling van EU-verdragen dat ALLE deelnemende landen ermee akkoord gaan. En dat is hier niet het geval.
  (Zoals arjen op 14 juni 2016 om 15:29 ook al opmerkte.)

 15. Mijn respect voor Rutte en zijn meesters. Die als geen ander wisten wat hem drijft als klaarkomen hèt doel is. Dat mag hij of zij wezen, geschiedenis werd en word daardoor geschreven. Religie ondersteunt.

 16. “Waarom werd hij op dit punt niet hard aangevallen? Waarom zit iedereen te slapen?”
  .
  Omdat Rutte heer en meester is in slinkse taal, en het dankzij deze slinkse taal vaak even duurt voordat het bij mensen in zinkt wat er nou daadwerkelijk gezegd is. Nu je ’t zo in een blog post leest heeft hij zich inderdaad wéér via slimme woordspelingen laten ontvallen wat hij gaat doen met dat verdrag, maar op ’t moment dat dat met zo’n achterbakse grijns wordt verteld aan de oppositie is er niet 1-2-3 een touw aan vast te knopen. Welkom in de wereld van zakelijk gebrabbel in een politieke wereld.
  .
  Je kunt een hoop zeggen van die Rutte, en het meeste zal ik hier niet opnoemen omdat ik liever langer reacties blijf geven dan een ban aan m’n broek te krijgen. Maar veel positiefs is het in ieder geval niet.

  • Ach, het parlement kent hem zo langzamerhand. Natuurlijk weten ze van zijn gedraai. Het zijn daarom schoothondjes, allemaal. Waarom durven ze geen echte vragen meer te stellen? Omdat ze allemaal bang zijn voor hun baantje. Want daar gaat het tegenwoordig om in een steeds meer verloederende afbraak maatschappij. Geen werk, geen status, geen inkomen, geen leven. Daarom zijn de salarissen in Brussel zo belachelijk hoog. Legale corruptie of liever omkoping heet zoiets. En Rutte weet dit drommels goed. Maar het zijn stuiptrekkingen. De dagen van onze regenten zijn geteld. Brexit en daarna Nexit, etc. Rutte & co zijn in paniek want ze maken zich zorgen om het schavot.

 17. Hallo premier: het is de EU die het veto-recht bedacht. Waarschijnlijk alleen maar bedacht om landen over de streep te trekken, blijkt nu. Dat is NIET ‘wil opleggen’, maar een VOLLEDIGE erkenning van een meerderheidsbesluit van een natie.
  Het is de autocratische bestuurslaag een doorn in het oog dat een natie eigen meerderheidsbeslissingen conform democratische kent. En vandaar dat men af wil van een uniforme instemming met een besluit. Naties worden weggeveegd als een meerderheid van naties iets wil. Zo kunnen nationale meerderheidsbesluiten gewoon worden ontkend! Want grote landen blijken een ‘meerderheid’ in een nieuwe positie te zijn. Zo leveren wij onze democratie dus in.
  Hopelijk zien de Britten dit ook en kiezen ze voor uittreden, waarna wij moeten volgen. Want de angst voor een Brexit zit ‘m vooral het afhaken van een netto-betaler, waardoor b.v. Nederland meer moet gaan betalen. Daarom MOET Nederland volgen na een Brexit.
  Rutte verraadt onze democratie.

  • g.h.m.leferink

   14 juni 2016 op 16:34

   ‘Arjen’: “…. dat een natie eigen meerderheidsbeslissingen conform democratische kent.” het zal wel aan mij liggen, maar wat bedoel je hiermee?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Ik wil zeggen: elk land kent z’n eigen democratische spelregels. Als landen nu gaan samenwerken, beloofde de EU dat alleen met volledige instemming van alle landen een besluit genomen zou worden. Hiermee erkende men impliciet de soevereiniteit van de deelnemende landen.
    Zo hadden wij hier een referendum volgens onze spelregels. De uitslag is dan bindend conform onze wetten. Deze nationale soevereiniteit wordt gewaarborgd door het principe van algehele instemming met het recht van veto. Soevereine naties die samenwerken, dat was het beginpunt.
    Maar Rutte en soortgenoten, verlaten deze idee dus. Het lukt Rutte al om niet meer te denken in samenwerkende soevereine naties met eigen democratische spelregels en recht van veto. Rutte ziet Europa al als een verzameling provincies, waarbij sommige provincies weinig inspraak meer hebben. Een van die provincies is dan Nederland. Zo denkt men intussen in Brussel. En Rutte volgt.
    We worden verraden.

 18. Er was eens ’n zekere Rutte
  om weinig bij velen bekend,
  omdat hij steeds nergens op sloeg…
  .
  dat bracht weinig goeds in de tent
  waar hij de verantwoordelijkheid droeg,
  die hij konsekwent steeds negeerde !
  .
  dus in wandelgangen, alsmede de kroeg
  wist ieder: dit blijkt de verkeerde,
  die z’n taak haast als lapzwans benutte…
  .
  zelfs voor Referenda was hij als de dood
  en zó hield dit Klein-duimpje zich groot !

 19. Godverdomme!
  Wat een quisling.