Erdogan laat Turkije en Europa ontploffen. Rutte snurkt in een bootje.

Door Joost Niemöller

 

Er is geen Nederlandse premier die op de cruciale momenten zozeer schitterde door afwezigheid als premier Rutte.

Een enkele alinea op de NOS website:

Afgelopen weekend besloten regeringspartijen PvdA en VVD om de zomervakantie van de Tweede Kamer niet te onderbreken voor spoedoverleg over Turkije.

De premier is dus op vakantie. Zijn hele kabinet is op vakantie. De Tweede Kamer vindt het niet nodig om bijeen te komen.

-Ondertussen legt Turkije alle academici aan banden. De Nederlandse universiteiten zijn ‘bezorgd.’ Nou zeg, ‘bezorgd’, dat is me even een statement!

-De politieke zuiveringen in het land gaan onverminderd door.

-Iedereen die een beetje nadenkt, begrijpt dat Erdogan deze flutcoup zelf heeft georganiseerd om een lang voorbereide bijltjesdag te organiseren.

-In Turkije worden nu mensen gemarteld, waarschijnlijk op grote schaal.

-Er spelen zich ongekende taferelen af in de straten van Turkije. Georganiseerd door islamitische gangs, met goedkeuring van Erdogan.

-De Turkse staat overweegt de noodtoestand uit te roepen om nog meer macht naar zich toe te kunnen trekken.

-Zo’n vijftigduizend Turken lopen momenteel gevaar.

-99 generaals zijn gearresteerd.

-De spanning onder de Turken in Nederland (die steevast ‘Nederlandse Turken’ worden genoemd, maar ik weet niet waarom, want met hun hoofd en hart leven ze in Turkije) neemt toe.

-De helft van de Turken in dit land steunt Erdogan en vormt dus een regelrecht gevaar voor onze veiligheid.

-Zelfs Turkse politici in Nederland noemen Erdogan ‘onze leider’. 

-Erdogan beschuldigt de VS van heimelijke organisatie coup tegen hem. 

En zo verder en zo verder. Niet alleen de stabiliteit van Turkije staat onder druk, ook die van Europa, met al die Turken in Europa.

En ondertussen gaat het EU toetredingsoverleg met Turkije gewoon door! 

En Rutte?

Die ligt ergens in een bootje te snurken, staat op een berg te niksen of is aan het shoppen in New York, want dat schijn hij zo’n leuke stad te vinden. De boel de boel latend. Het Torentje zit op slot. Ik vind dat ontoelaatbaar. En gevaarlijk. Door niet in te grijpen en geen leiding te geven, krijgt Erdogan alleen maar nog meer kans om in onze ballen te knijpen. Vanuit Turkije maakt de islamisering van Europa deze zomer een grote slag. Een statement van de premier is meer nodig dan ooit. aan de andere kant: het soort statements dat we kennen van Rutte (‘onderste steen boven’) kunnen we ook missen als kiespijn. Misschien hebben we aan Rutte nog wel het meest als hij in dat bootje blijft snurken.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  21 juli 2016 op 21:07

  “Politiek correcte vaatdoeken”…. ‘Sint Nicolaas’, dat is ook mijn inschatting! En al meer dan 10 jaar ging ik in tegen dat zootje. O.a. tegen de NOSsjenaal-gluipers, die ons OP ONZE KOSTEN, halve waarheden voorschotelen. Door o.a. van degenen die ze niet mogen alleen kommentaren uit intervieuws te gebruiken DIE IN HUN KRAAM TE PAS KOMEN…. Voorbeeld: Dat ze Donald Trump niet mogen is iedereen die een beetje oplet nu wel duidelijk…. En dat van het W.K. voetbal toen in Zuid Afrika voor ons alleen positieve of neutrale beelden op het scherm kwamen viel maar een paar mensen op. Al kon men uit een zin van Ton Egbers heel wat anders opmaken: “…. want de spelers mogen niet naar buiten zonder bewaking, ehhh, zonder begeleiding.” Dus; ZE SPEELDEN MOOIWEER….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. g.h.m.leferink

  21 juli 2016 op 20:54

  ‘Sint Nicolaas’. Die benaming is niet van mij, maar heb ook ik ergens gelezen. Misschien op een vroegere webpagina als ‘Dutch Disease Report, het Dispuut’
  Op ‘Dutch Disease’ had je wat meer vrijheid, zoals het gebruik van ‘vet’ bij letters en kleuren, waardoor ik me beter kon uitleven. Maar twee man die het spul leidden deden op een goed moment of ze ruzie kregen. En besloten op ‘alle tellers op nul te zetten’. De echte reden om die tellers, die bijhielden hoe vaak een bijdrage was aangeklikt, was gewoon AFGUNST. Van een aantal gebruikers/reageerders, die zagen dat “Dat boertje uut Twente” wel zo’n 25.000 keer aangeklikt was. Samen met mijn kritiek op sommige Westnederlanders die een Herrenvolk-mentaliteit hadden, zorgde dat voor dit GLUIPERIGE gedoe.
  Waarop ik besloot om die webpagina SLinks te laten liggen. Na nog eerst de echte naam van de beheerder, Bram van Tongeren, bekend te hebben gemaakt….
  En ik tenslotte hier terechtkwam.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Sint Nicolaas

  21 juli 2016 op 17:37

  Weet je Joost, elk statement dat die dweil ( onze premier ) aflegt maakt op een of andere wijze totaal geen indruk op Sint. Iedere keer als er weer iets is voorgevallen dan zijn zijn gedachten bij de nabestaanden en de slachtoffers, veroordeelt hij voor het vaderland weg van alles en nog wat, komt er een vracht politiek correcte blah blah blah uit zijn koker gelijk verbale diarree en komt er een wederom een herdenking in de tweede slaapkamer ( wat een geweldige benaming beste Lenferink ) en men gaat over tot de orde van de dag. Is dat nou een staatsman ? Neen, dat is een eunuch zoals die in keizerlijk China rondliepen. Die slaat nog geen deuk in een pakje boter. Het schoothondje van Merkel, aan de leiband van Brussel. Turkije glijdt verder af naar een totale dictatuur en Rutte ? Snurkt, shopt of is de paden op, de lanen in. Turkije, u weet wel, waar we een “deal” mee hebben betreffende “vluchtelingen” Turkije, wat zo nodig €U lid moet worden ????

  • Sint Nicolaas

   21 juli 2016 op 17:45

   Een beetje staatsman zou genadeloos uithalen naar die potentaat die zogenaamd de “democratie” heeft gered. Welke democratie dan ? Tienduizenden worden opgepakt, ontslagen, gevangen gezet omdat ze “iets” te maken zouden hebben met de door deze potentaat zelf georganiseerde coup, Journalisten, academici verliezen hun vrijheid en Gülen krijgt de schuld. Heeft die Erdogan daar al bewijs voor kunnen leveren ? Nu is ook de noodtoestand afgekondigd voor 3 maanden, tel uit je winst. Ach ja, en de doodstraf mag ook wel weer. Nou is Sint niet tegen de doodstraf want er zijn er legio die hem dubbel en dwars verdienen maar dit alles geeft overduidelijk weer dat we hier te maken hebben met een dictator pur sang die niet schuwt zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. En €uropa, of meneer Prutte. Wat doen die ? Die zijn bezorgd, Althans, €uropa dan. Prutte slaapt nog in zijn bootje. €uropa juicht omdat de “democratie” gered is. Wat een waanzin.

   • Sint Nicolaas

    21 juli 2016 op 17:54

    Waar is de staatsman die met zijn vuist op tafel slaat en Erdogan vierkant uitmaakt voor dictator, leugenaar, potentaat, antidemocraat ? Hahaha, allemaal zijn ze te slap, stelletje kweetjes in Brussel, Den Haag, Berlijn, Parijs etc etc. Politiek correcte vaatdoeken, walgelijk zooitje landverraders. Ga vooral zo door allemaal, dan kunnen we €uropa zoals het was op korte termijn ten grave dragen en de sharia met zijn verderfelijke aanhang alhier “verwelkomen” Met dank aan Merkel, Prutte, Hollande, Junckers, Tusk en noem het zooitje maar op. Welterusten meneer Prutte. Wij wachten braaf totdat het onze beurt is om het schavot te betreden.

 4. Tel een grens met het Midden-Oosten, visumvrij reizen en de levendige handel in valse paspoorten bij elkaar op en je kunt op je vingers uittellen wat er op het gebied van terrorismesnelwegen gaat gebeuren. Ik heb me eerder al aangeboden als vrijwilliger om de hele ledenlijst van de PVDA met een nekschot in de Nieuwe Waterweg te deponeren. De Europese Commissie kan er meteen achteraan en het voltallige EU-personeel trouwens ook. Al die mensen hebben ons de facto vogelvrij verklaard voor dat islamitische schorem en ze verdienen als vuige verraders van hun eigen volkeren daarom beslist de doodstraf, maar dan niet in de tergende vorm van het Russische roulette dat ons wordt opgedrongen.

  • lol
   Ahja. Wat je wat echt sneu is, wanneer je zoiets wilt oppakken, vind je een hoop goede lui op je pad die dat willen verhinderen. Maar of die goede lui nu ook echter achter het pad van zelfdestructie staan..? Nul verandering, iig geen nuttige verandering van koers in afzienbare tijd – we zijn geschroefd – wat een feest
   ‘Ze’ zijn ook niet onder de indruk van dit soort berichten maar, dit soort berichten zijn wel afdoende voor wat extra aandacht – al zal dat in het buitenland mss meevallen, die Heikneuter toch.. (glimlach)

   • Tsja, van een verzopen moslimpje stond de hele linkse wereld op zijn achterste poten en moest er ineens van alles geschafft worden. In Nice lagen er 10 op straat en vervolgens werden nog 3 luchtig geklede kinderen overhoop gestoken. En dan is het muisstil aan linkerzijde. De overheid, links en islam claimen allemaal hun deel van het monopolie op geweld. Daar moet een eind aan komen. Als wij met onze kinderen moeten betalen, moeten zij dat ook maar doen. Oog om oog, tand om tand. No holds barred. Total war. Bring it on, fuckers.

 5. Door niet in te grijpen en geen leiding te geven, krijgt Erdogan alleen maar nog meer kans om in onze ballen te knijpen.
  .
  __________
  .
  Welke ballen.

  • Die ballen van de ‘politici’ die het nu voor het zeggen hebben, waren verschrompeld en zijn nu weg.
   Het zijn EUnuchs geworden.
   Ze waren al zo verschrompeld dat ze niet voelden hoe Erdo erin zat te knijpen en hen daarna ontbald heeft.

 6. Ze hebben het maar over: We moeten Turkije bij ons houden en Turkije is belangrijk voor ons want het grenst aan Syrië en Irak Maar wat is dan de deden ? Olie, militaire macht? Wat dan?

  • Mij lijkt dat we juist beter niet aan Syrie en Irak kunnen grenzen. Wat het geval zou zij als Turkije in de EU zat.

 7. Waarom …waarom snurkt Flutte verder ?
  Misschien omdat Erdogan ons ( Flutte en vazallen ) chanteert ?
  Hoe kan hij ons chanteren dan ? heel simpel met de doofpot affaire van een pedofiele topambtenaar die in Turkije betrapt is met minderjarige jongetjes…ja klopt je hoort er helemaal niets meer over….en voor wie de onderste steen zoekt….. die heeft Flutte meegenomen en verborgen om nooit meer gevonden te worden ( denkt hij )
  Welterusten Nederland …droom lekker verder..

 8. Onze hoop is gevestigd op Putin. De enige die Erdogan nog in bedwang kan houden.
  De bureaucratie in Brussel zal wel bezig zijn Erdogan nu versneld lid te maken van de EU, want zonder “dialoog met de democratisch gekozen dictator en zoete broodjes wordt het volgens de winnaars van de Nobelprijs voor de vrede natuurlijk oorlog in Europa.
  Geluk bij ongeluk: Brexit is van de agenda en toekomstige welvaart en vrede lachen de Britten nu toe.
  Van Merkel horen we opens opvallend weinig. Ook op vakantie.

 9. Ach, tien jaar later doen we gewoon mee met een coalitiebombardemententje en bouwen we het land met miljarden van ons Westers spaargeld op. Kunnen we het gelijk ook hervormen. Zo lossen we al zo lang deze zaken op. Misschien zijn er zelfs wat fanatiek moslim milities die we kunnen laten overvliegen. En met alle vluchtelingen, daarmee weten we wel raad, een geoliede zorgindustrie daarvoor tenslotte dus daarvoor hoef je het niet te laten!

  Waanzin natuurlijk maar het is al vaker gebeurd uiteraard dus neem ik aan dat het ergens toch in het denken zit.

 10. P. van Lenth

  21 juli 2016 op 01:30

  die komen momenteel tot de conclusie dat…

 11. P. van Lenth

  21 juli 2016 op 01:30

  Erdogan heeft zijn eigen doodvonnis getekend, let maar op. Hij jaagt zo ontzettend veel mensen op, die komen momenteel dat met die man toch geen zaken te doen zijn én dat bovendien hun leven gevaar loopt. En wat ga je dan denken? Inderdaad: “Die man moet dood!” En zo zal gaan geschieden.
  Dit is geen oproep tot geweld. Dit is ook geen helderziendheid. Dit is gewoon toepassen van logica.

 12. g.h.m.leferink

  21 juli 2016 op 00:03

  ‘wek’ moet ‘wel’ zijn.

 13. g.h.m.leferink

  21 juli 2016 op 00:02

  Rutteflutte? Die melkmuil moet oprutten, en wek NU!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • ghm,
   verkiezingen, uitslag, enz, doen mensen verdwijnen. Drents gebazel niet.

 14. Probeer wel de grote lijn te blijven zien Joost. Tien jaar geleden wist ik al dat Turkije met Erdogan deze kant zou opgaan. En ik ben maar een gewone burger die zijn verstand probeert te gebruiken. Ergo, er spelen hier zaken die op de achtergrond en in het geniep gebeuren. De plannenmakers van de NWO (nieuw world order) hebben nu eenmaal een geheime agenda. Zie bijvoorbeeld alleen maar Wikileaks.

 15. Rutte vindt regering Erdowahn democratisch gekozen. Ach, Adolf was in 1938 ook een bevriend staatshoofd, dat niet beledigd mocht worden.
  Nederland is het politieke Lutjebroek van de wereld geworden.

 16. Onze MP is geen held, dat hoef je ook niet te zijn als bestuurder. Alleen als er wat rotjes en wat misbaar is om een AZC komt hij persoonlijk zeggen dat hij het gedrag van de Nederlanders walgelijk vindt. Hij is vooral goed in het opkomen voor de islam en immigranten en staat pal achter Merkel en Erdogan.
  Dit is ONZE MP niet. Is het ook nooit geweest. De man is vooral met andere zaken bezig als met zijn volk. Zijn volk bestaat ook niet volgens hem Er zijn individuen die toevallig hier wonen. Hij is vooral met zijn eigen carrière bezig. De EU lonkt. Of lonkte omdat het wel wat moeilijker allemaal wordt. Dit gedoe in Turkije staat ook niet mooi hoewel de VVD keer op keer betoogt dat de afspraak met Turkije fantastisch werkt. Op een gegeven moment werkt dit bouwen op drijfzand niet meer. De EU stapelt fout op fout. Elke week aanslagen. De macht aan Erdogan laten. Islamstrijders met immigranten mee. Het wordt onze MP allemaal wat te veel. Laconiek zich er uit lullen gaat niet meer

  • @Pieter G
   Ach Marcouch heeft pittige vragen gesteld en op de Joop een artikel geschreven inzake een vrouwenaanrander die is aagehouden door twee extreem rechtsers. Zonder wapens heur, maar dat kan echt niet!
   Duizenden Turken op de Maasbruggen als bezetter, mwah ies folklore!

   Onderwijl likt Koenders de tenen van de sultan. Waarom? Het hele geldsysteem is kaput! Oorlog kan de ellende wellicht na 1 miljard doden nog dertig jaar naar voor schuiven…….
   Er worden rare geopolitieke spelletjes gespeeld om een jubeljaar te voorkomen. Maar de rising markets willen niet meewerken. En ze worden almaar sterker en ze wijzen de dollar af.

 17. robbertdeberk

  20 juli 2016 op 20:47

  Bilderberger Rutte is irrelevant in dit verhaal Joost . Zijn werk zit erop.

  Van de in coma zijnde Nederlanders is weinig te verwachten gezien het feit dat de nabestaanden van de MH17 Rutte met rust lieten tijdens de laatste herdenking.

  Ze lieten de man die schuldig is aan deze ramp direct en/of indirect rustig een ” bloemetje ” neerleggen.

  Tja Joost dan houd het volgens mij op.

  Op naar de volgende stille tocht.

  Je suis Mark

  • @robbertdeberk
   ” Ze lieten de man die schuldig is aan deze ramp direct en/of indirect rustig een ” bloemetje ” neerleggen. ”
   Na de eerste herdenking (10 nov 2014) en vergeefse pogingen anderen te overtuigen van de leugen die hier gepresenteerd werd, was mijn container vol!!!
   Ik heb toen besloten onge’horig’zaam te zijn aan het absoluut falende systeem, en mijn aandacht te richten op de waarheid. Zo ben ik dus ook niet gaan kijken naar de volgende theaterstukken omtrent MH17. Negeren is het heftigste wapen, en heeft mi meer effect dan bepaalde personen een kogel door de kop te jagen. Wij hebben geen leiders, die zijn wij allemaal zelf. Helaas zijn er (nog) niet zovelen die dit beseffen. Pak je eigen leven op, keer voor je eigen deur, leef in en concentreer je op je eigen waarheid en negeer de rest (lees: overheid)…

   • 😉
    Eens.

    De knipoog geld trouwens naar meer regelmatige reageerders op deze site.
    En @Hana is nu ook een verlaat dank u wel voor eerdere reacties op reacties.

 18. Waldo Dewanand

  20 juli 2016 op 20:27

  ok ok Turkse lente begint vroeg. Heel veel turken in nederland zijn Pro Erdogan en zijn nu juist heel tevreden. HEt turkse nationalisme is supersterk, ik ontmoet hen vaker in mijn buurt.

  Nu afwachten:
  1. Turkse leger lijft eerst heel koerdistan in, syrie, delen irak.
  2. turkse leger valt maar cyprus aan, om griekenland te provoceren en Navo uit te testen.

  Erdogan zal eerst 1 uitvechten en daarna aan het eind pas 2.

  en dit?
  3. Turkse leger valt Griekenland aan……..

  WOIII ………… turkije heeft een sterk, modern leger nu als Navo partner, landmacht is groter dan Griekse leger geloof ik.

  • @Waldo
   Ik las dat scenario vandaag ergens, ik kan het me helaas niet meer herinneren waar, zou zomaar op Joop.nl kunnen zijn (zijn er inmiddels ook een stel wakker geworden).
   Enfin, na een tijdje denken en ontkennen, want zulks kan toch niet, moest ik schoorvoetend toegeven dat het deels zou kunnen kloppen.
   Echter de kans dat Turkije zich zal richten op Irak/Syrië acht ik gering, want dan staan ze recht tegenover Rusland met zijn FOABS. Kweenie, maar dat risico zal de sultan niet nemen.
   De EU blijft theedrinken tot de pot leeg is en de top naar The States vlucht.
   Vraag is dan: zal Orban de tweede Sobieski worden?

 19. g.h.m.leferink

  21 juli 2016 op 17:42

  Waldo Dewanand: doe je mee aan een wedstrijd “Wie kraamt de meeste onsamenhangende onzin uit per minuut, met bonus voor als er nergens een touw aan vast te knopen is?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 20. NSDAP, 1933, opnieuw voor onze ogen. NAVO partner.
  Afwachten, net als toen. Maar wat kunnen we anders?

 21. .
  maar wij blijven vol vertrouwen blind “Gezagsgetrouw”
  en zwijgen ,best beseffend dat we moeten spreken,
  de weinigen negerend die wél ethisch kritisch keken,
  want wij “beschermen” onze kinderen en onze lieve vrouw !
  .
  Jasterke
  .

 22. De Nederlandse regering heeft nog nooit iets van zich laten horen zodra er democratie in het geding was bij “bevriende staten”. Zelfs nazi-Duitsland werd pas op het laatste moment “ontvlucht”. Daarna werd er van veilige afstand geroepen dat het onacceptabel was dat Rotterdam platgegooid werd. Ongelooflijke lafaards destijds. Kijk eens wat er gebeurd is met Joegoslavie. En nu? Landen in het midden oosten worden onder goedkeuring van onze regering plat gegooid met honderdduizenden doden en een miljoenen migratie stroom als gevolg. Schurkenstaat Oekraine, waar vandaag de 14e journalist in 2 jaar tijd is vermoord is onze regering’s beste vriend. Waar zijn die gestolen schilderijen? Na de Turkije putsch roept onze minbuz “leve de democratisch gekozen president Erdogan” met 50.000 mensen die nu vervolgd worden.
  De Nederlandse regering is zo fout als het maar zijn kan.
  http://theduran.com/turkeys-present-troubles-past-crimes-42-years-ago-today-turkey-invaded-cyprus/

 23. Wat zou Pinokkio hier nu moeten doen?
  Hij heeft geen leger meer, bovendien wanneer hij iets van het overgebleven zootje zou willen inzetten, moet hij beginnen met het bestellen van ammo, maar het geld is uitgegeven aan asielparasieten.
  Hopen dat er nix gebeurt en kop in het strand steken is het enige wat deze uitgeregeerde parasiterende regenten nog kunnen.
  Totaal failliet.