Geert Wilders is de Michiel de Ruyter van deze tijd

Door Joost Niemöller

Uit de peiling vandaag van Maurice de Hond blijkt dat de PVV onafgebroken op de eerste plaats staat. Met grote afstand tot de eerst volgende partij: PVV staat op 35, VVD als eerstvolgende staat op 24, de PvdA hangt op een schamele 9 zetels. In het afgelopen jaar steeg de PVV met 13 zetels. De afgelopen vijf weken verschoof er geen enkele zetel van partij. We kunnen dus spreken van een structureel beeld.

Daar wordt schouderophalend naar gekeken. Maar dat is natuurlijk helemaal geen schouderophalend dingetje.

Over de PVV verschijnt in de media enkel negatief gekleurd ‘nieuws.’ Over het succes van de partij lees je nooit iets. Ook verschijnen er nooit objectieve, inhoudelijke interviews met de kaderleden van de PVV, zoals dat wel onophoudelijk gebeurt met bijvoorbeeld de kaderleden van D66, GroenLinks, VVD, of PvdA.

Het kan dus niet anders of de PVV is de uitdrukking van een diep beleefd gevoel van een zeer groot deel van de Nederlanders. Een gevoel dat het beste omschreven kan worden met ongenoegen ten aanzien van de richting die de maatschappij uit gaat. Een gevoel tegen de opgelegde stroom in.

Waar de PVV voor staat is geen geheim. Iedereen kan het zo opsommen:

 1. Veroordeling van de islam als bedreigende ideologie.
 2. Instellen van grenscontrole.
 3. Uit de EU.
 4. Invoering van directe democratie.
 5. Positief ten aanzien van de Westerse normen en waarden.
 6. Negatief ten aanzien van de illegale immigratie naar Europa.
 7. Terug naar gezondheidszorg op menselijk maat voor ouderen en zieken.
 8. Een patriottistische instelling ten aanzien van Nederland.
 9. Opstand.

Het zijn punten die in het algemeen door de meerderheid van de Nederlanders worden onderschreven, al zijn die meerderheden op sommige punten meer afgetekend dan op andere punten. Geen van de andere partijen in Nederland  staat achter dit pakket. Alle partijen, met uitzondering van de SP, propaganderen een of andere schimmige vorm van globalisme die een eind maakt aan de democratie en aan de gemeenschapszin, waarin mensen op zichzelf terug worden geworpen en de verschillen tussen een zeer kleine groep van superrijken en ‘de rest’ steeds groter wordt. Dit globalisme ondermijnt de middenklasse en daarmee de burgerzin en maakt zo een einde aan de democratische natiestaten die de welvaart in de wereld gebracht hebben.

Het enige argument dat voor dit globalisme wordt aangevoerd, is dat het ‘de loop van de geschiedenis’ zou zijn. Daarbij wordt zogenaamd per ongeluk uit het oog verloren dat deze loop van de geschiedenis bepaald wordt door de besluiten van mensen. Het globalisme is een vage mengvorm van fatalisme en ideologie. Soms manifesteert de ene kant zich duidelijker, soms de andere.

De PVV vertegenwoordigt dus wat de meerderheid van de Nederlandse bevolking wil. Dat de PVV de grootste partij is, kan niet verbazen. Het enige wat kan verbazen, is dat de PVV niet de absolute meerderheid heeft. Die is nodig, willen er ooit belangrijke veranderingen komen, die aansluiten bij wat de meerderheid wil. Die meerderheid wordt tegen gehouden door de onderdrukking van de regerende minderheid die de vrijheid van meningsuiting onderdrukt en een politiek voert van verdeel en heers.

De opstand tegen deze onderdrukking zal met nog veel; grotere inzet gevoerd moeten worden, wil Nederland ooit weer een vrij land worden van zelfstandige burgers. Dat kan eigenlijk maar op één manier uitgedrukt worden: De geest van de 17e eeuw moet weer uit de fles. Maar dan zonder dat piepstemmetje van de liegende Balkenende met zijn ‘toch?’ Echte kerels moeten aan het roer staan. Kerels die niet hun eigen belangen nastreven, maar die van hun volk. Kerels als Michiel de Ruyter. Mogen ook vrouwen zijn.

Er is in Nederland maar één politicus die met voortdurend gevaar voor eigen leven zijn idealen nastreeft. Dat is Geert Wilders. Ook iets waar maar al te vaak schouderophalend aan voorbij gegaan wordt.

Enfin. Dit is duidelijk zat. Maar het moest maar weer eens gezegd worden.

Geert Wilders is de Michiel de Ruyter van deze tijd.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

58 Reacties

 1. 10. Terugkeer van de schandpaal

  Want wat politici beloven en wat ze werkelijk doen, daar zit nogal wat discrepantie. Ook Geertje zal zijn beloftes moeten houden. Ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren. As usual…

 2. Ik zou willen dat Wilders met een belastingplan kwam. B.v. de BTW (die dagelijkse kwelling) terug naar 10% (eigenlijk ook nog te veel).
  En dat oerwoud aan zinloze subsidies eens kon onderzoeken om daarin te snijden.
  Zo schijnt er 6 miljoen aan electrische auto’s besteed te zijn met 0 milieurendement. Gewoon weggegooid geld omdat de klant het ongemak van zo’n beperkt autootje niet wil. Dan zijn er talloze totaal mislukte overheidsprojecten waarbij miljoenen zijn verloren. Soms denk je dat ze daar geld te veel hebben.
  Nederland kan veel goedkoper.

 3. Voor de liefhebbers. Trump heeft vandaag een deel van z’n economische plannen ontvouwen. Trump vanaf 33 minuten:
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=YHGnr7dPRU8

 4. Het probleem is; Men wil het verschil tussen multi-cultureel en het levensgevaarlijke multi-religie niet zien of durft het niet te benoemen.

 5. Nederland gaat de boot weer eens missen, traag ganzen marsend, liever waggelend met Merkel en Juncker als aanvoerder van de colonne domme ezels, hun kans bewust missend om van Rusland weer een goede handelspartner te maken en actief lid te worden van de Eurazie groep die strekt van Lissabon tot Bejing, hetgeen tot een broodnodige economische ontwikkeling zal leiden ipv die onzinnige sancties te handhaven en te verdrinken in het gevaarlijke en bijzonder irritante en stinkend immigratie moeras. De door ons zo verafschuwde Erdogan kiest eieren voor zijn geld/land en met zijn hernieuwde toenadering tot Rusland zal Turkije ons weer eens een stap voor zijn. We hebben een stelletje totaal incompetente politici in Brussel, Den Haag en Berlijn. Woorden schieten te kort.
  http://theduran.com/expect-putin-erdogan-meeting/

 6. @ g.h.m.leferink
  Invoerring van (meer) directe democratie lijkt mij ook een goed idee. De enige partij die daar echt voor is is de PVV en die partij krijgt in de samenwerking met andere partijen niets meer voor elkaar. Zijn kiezers moeten GW dus duidelijk gaan maken dat zij niet alleen een grote mond maar ook resultaten willen zien.

 7. @ Leo KarelJan
  Ik heb veel respect voor Geert Wilders en ben het eens met veel van wat hij zegt. Ik heb ook wel eens op hem gestemd. Maar hij heeft met de stemmen die op hem zijn uitgebracht niet veel bereikt. Dat ligt ongetwijfeld deels aan de andere partijen, maar een goede politicus lost dat probleem op. Bij Wilders blijft het teveel toeteren langs de zijlijn.
  Behalve een mooi aantal zeteltjes erbij is de PVV de afgelopen jaren politiek en maatschappelijk geen stap vooruit gekomen. Er is rust in de tent en dat is mooi maar nu moet de partij werkelijke invloed gaan uitoefenen en een deel van de macht opeisen. Samenwerken met anderen – niet een sterk punt van Geert Wilders – hoort daar ook bij.
  Of denkt Geert dat als hij lang genoeg geen verantwoordelijkheid neemt, hij vanzelf de absolute meerderheid haalt?
  Of heeft hij besloten dat regering niet loont?

 8. g.h.m.leferink

  8 augustus 2016 op 14:59

  ‘Invoering van directe democratie.’. Dat is me uit het hart gegrepen! Meer de kant op van Zwitserland, met als voornaamste doel SPREIDING VAN MACHT! Het is de enige manier om de KVP (Kleffe Vriendjes Politiek) tegen te gaan.
  Anders gezegd: Aju, STIEKEM torentjes-overleg. Ofwel: Gorbatschov had het heel helder gezien, met zijn ГЛАСНОСТ (= glasnost = openheid)!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. Wie uit de regentenkliek zou bereid zijn zijn eigen vrijheid op te offeren voor het landsbelang ? Wilders doet dit al meer dan 10 jaar en waarschijnlijk voor de rest van zijn hele leven. Alleen dit feit al zou voor de gehele bevolking aanleiding moeten zijn deze man in elk geval te eren en te respecteren. Dat regentenkliek, media en nog steeds een meerderheid van de bevolking hem haten en demoniseren, toont aan hoe diep NL is gezonken. Het is een zielig en misselijkmakend landje dat zulke dapperheid niet herkent en erkent.

 10. Zusterpartijen in het buitenland gaan wel naar het hol van de leeuw: PO of de MSM. In het ziekelijk merkeliaanse policor milieu van ARD en ZDF treden vertegenwoordigers van het AfD voortdurend in het strijdperk,net als Fortuyn destijds,met meerdere tegenstanders in één uitzending en presentatoren, die allemaal mentaal lijken af te stammen van Roland Freisler. De Winter heb ik in de VRT /BRT rubrieken vaak zien knokken tegen presentatoren, meerdere tegenstanders tegelijk (w.o. de vrij baan krijgende de Wever) Pim Fortuyn deed dat ook en corrigeerde interviewers gewoon, zette ze op hun plaats of stelde voorwaarden zoals bij Fons de Poel in Brandhout. De PVV raakt zo inderdaad niet verankerd. Onzichtbaar en helemaal niet alert bij het corrigeren van NOS en MSM,een taak die veel alerter vervuld moet worden,ook naar de kiezers toe.
  Dat op het morele dieptepunt van tuig als Rutte en Asscher,Pechtold en noem ze maar op de PVV blijft steken op 35 zetels is een slecht voorteken.

 11. De PVV is niet maatschappelijk verankerd, heeft niet voldoende bestuurlijke ervaring in de gelederen en is door haar smalle basis als niet-ledenpartij niet duurzaam stabiel. Dat zijn allemaal problemen die oplosbaar zijn maar de nieuwe MDR werkt er niet aan: hij lijkt die problemen zelfs niet te zien. Waarom zijn er geen PVV burgemeesters, geen PVV bestuurders, etc? De PVV scoort alleen met wat Geert Wilders persoonlijk goed kan. Dat is niet genoeg. Daarmee verander je geen land.

 12. Heeft te maken met iemands sociale leven die daar onder lijd. Je word vanaf dat moment behandeld of je een besmetelijke ziekte hebt. Dit is de reden waarom de PVV aanhang niet verder toeneemt, op deze manier worden belangrijke lijnen geblokeerd op bestuurlijk niveau. Als de verkiezingen komen zou ik Fleur Agema als eerste vrouwelijke president van Nederland willen hebben. De heer Wilders moet gewoon partijleider blijven en genieten van zijn prestaties. Ik wens de PVV veel succes met de komende verkiezingen en hopelijk geen onbezone woorden maar keiharde fantsoenlijke aanvallen van de heer Wilders.

 13. Ik deel niet het optimisme van dit artikel als het gaat om de peilingen.

  De PVV staat al een tijdje op 35 zetels. Weliswaar de grootste partij, maar 35 zetels is niet veel:
  – Elke dag wordt het idioter met nieuws over illegale immigranten of islamitisch geweld. Toch stijgt de PVV niet
  – 35 zetels is veel te weinig om Nederland te bevrijden van de niet-westerse immigratiegolf en om de natiestaat te herstellen. De PVV heeft minstens 50 zetels nodig om wat te kunnen bereiken en bij voorkeur 76 zetels om in schoon schip te maken.
  – Ondanks de ellende waar Nederland in zit (Europa wordt letterlijk bestormd door hordes Afrikanen) stemmen de meeste mensen geen PVV.

  • Ach ja Lauwebal. We hebben dit onderwerp hier al zo vaak behandeld. Maar Joost heeft waarschijnlijk getafeld met Gert Jan Mulder en dan begint alles weer opnieuw. Zo de PVV nu is, is het een padvindersclub met Geert Wilders als hopman. De man is ook geen Michiel de Ruyter, maar een Don Quichot met Fleur Agema als Sancho Panza. Met nogmaals alle respect voor Wilders en zijn gedurfde opstelling. Ik stem altijd trouw op de man. Maar met een PVV die zo georganiseerd is als nu kun je de oorlog niet winnen. En nu houd ik er over op, want ik word hier best wel treurig van.

   • Ik weet niet wat het is. Joost haalt een belangrijk punt aan als het gaat om de media die de PVV voortdurend demoniseren. Maar helaas de PVV maakt enorme fouten. En de belangrijkste is het gesloten blijven zodat er nooit een kader kan ontstaan. De PVV kan op dat punt leren van de SP.

    Neem nou dat Polen meldpunt. Ik weet uit ervaring dat Oost-Europeanen over het algemeen fantastische mensen zijn. Ze delen onze normen en waarden. Wat hier naar toe komt als gevolg van de volledig open grenzen is het afvoerputje, de gewone Oost-Europeaan (die gewoon in zijn eigen land een leven heeft) is prima. Maar wat doet Wilders? Hij valt Oost-Europeanen aan! In zowel Polen als Hongarije zijn nu partijen aan de macht die voor het overgrote deel Wilders zijn programma uitvoeren. Wilders moet daar de samenwerking gaan zoeken, maar dat doet hij niet.

    • Edmond V.O. Katusz

     8 augustus 2016 op 13:11

     Inderdaad, was geen goed idee. Polen zijn harde werkers en werden bovendien soms behoorlijk uitgebuit. Maar hebben veel meer met ons gemeen i.v.m. de gemiddelde Midden-Oostiër… OK, drankgebruik is waarschijnlijk wat meer Rus-georiënteerd, maar verder. Ach, wat wil je ver van huis, niks te neuken zonder bijbetaling, tja dan neem je een slokje.

     Reclamewaarschuwing (Joost mag dat?)
     Polski Sklep Spożywczy – Amsterdam, Van Woustraat 157
     Poolse delicatessen. Lekker spul. Toffe worst. Help die man.
     Sow koffie op, maar weer aan die Arbeit .
     Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 14. De reden waarom de PVV moeite heeft om haar kiezerspotentieel te vergroten is omdat de media onder aanvoering van enkele politieke partijen de PVV al jaren demoniseerd. Niet alleen bij de NPO maar ook bij de commerciele lopen heel veel linkse BN,ers. Wij weten dan ook dat bij de media, kranten enz enz in het overgrote deel van de bestuursfuncties links georienteerde zitten. Zonder ophitsend te zijn, zijn dit bijzonder gevaarlijke mensen, de zogenaamde rijke linksen. Zij kunnen zich dan ook net als vele BN,ers permiteren om links te zijn, nadat ze u en mijn hebben verteld hoe zaligmakend onze multiculturele samenleving is trekken zij zich terug naar hun stulpjes of grachtengordel waar zij verder geen last hebben van de werkelijke problemen die u en ik ervaren. Terugkomend op de PVV is het min of meer een schande als je deze partij vertegenwoordigd, ik heb het idee dat er heel veel mensen net als ik wat voor de partij willen doen in mijn gemeente. De reden om het nu niet te doen heeft..

 15. Deze beelden spreken voor zich; waar blijven onze helden?
  https://www.youtube.com/watch?v=Nr4_uEErqpY

  • Het is toch gvd niet normaal meer….bedankt Flutte en vazallen ….niet raar opkijken als wij het recht in eigen hand gaan nemen…dat tuig eruit en opschieten graag…

 16. Helaas is het zo dat de PVV gezichten die we kennen vanuit Den Haag, de Provincies en enkele Gemeenten, de PVV vormen. Er is niet meer. Ja, Kamerlid worden dat lijkt veel mensen nog wel leuk, vandaar dat er zo’n 650 aanmeldingen waren voor de volgende verkiezingen. Bij Gemeenten en Provincies is het een ander verhaal. Er is slechts een handjevol mensen dat zich voldoende gemotiveerd vindt om de PVV fracties enz. te steunen. Jeugdige personen al helemaal niet. Hooguit wat mensen van middelbare leeftijd en ouder. Zoals INHEEMS (18.53) al beschreef, zelfs met een dikke meerderheid in de Tweede kamer en regering zijn we er nog niet. Grootste struikelblok is veel te weinig kader bij de PVV zelf. Dan het tegenwerken door fossielen die ergens burgeneester, wethouder of anoniem ambtenaar zijn. Deze laatsten zijn waarschijnlijk het moeilijkst uit te schakelen want ze zitten letterlijk overal. Stel je hebt de absolute macht…wat dan?
  We hebben geen leger dat je ergens op kunt afsturen.

  • Zolang de partij geen leden toelaat, zal er geen kader ontstaan. Ik wil best lid worden maar het kan niet.

 17. Dit is echt een pareltje, een afvallige Islamiet schreeuwt de waarheid voor de camara, over wie Mohammed echt is en dat mensen al 1400 jaar gebrainwashed zijn, dat het tijd is om te erkennen dat Mohammed een moordenaar, een psychopaat een pedofiel is.
  Jammer genoeg zijn mensen als Obama zo gehersenspoeld dat ze de waarheid niet willen horen. Vroeger waren er mensen die ook zo tekeer gingen tegen het Christelijke geloof, en links vond dat prachtig. Vindt links dit ook prachtig? Ik wel.

  Dit moet op zomergasten.
  Snel kijken want het zal er wel niet lang blijven op staan op youtube. Obama, kijk je ook mee?
  https://www.youtube.com/watch?v=oL7tYyBSzTo&feature=youtu.be

  • Prachtig filmpje , en daarom verbieden wij dat boek hier zegt ze….en daarom moeten wij de koran hier verbieden ( mijn mening )
   deze is ook leuk….
   https://www.youtube.com/watch?v=ESBM9q14dIQ

   • De religie van pedofielen , dieven , moordenaars , leugenaars en ga zomaar door
    en niemand uit onze regering die er iets van zegt op een enkeling na.
    Wie zwijgt stemt toe toch ? wat mij betreft pek en veren voor die landverraders oprutten houdoe en bedankt tot nooit meer ziens ga lekker in Turkije of zo wonen veel plezier met je nieuwe geloof….
    https://www.youtube.com/watch?v=j4c9FHmIWGE

 18. Zelfs al zou er een absolute meerderheid zijn om mee te formeren dan nog zit al dat linkse en zogenaamd liberale gespuis nog op hun posten door de hele samenleving. Dwarsbomend en burgerlijk ongehoorzaam. Nederland wordt een grote onbestuurbare gedoogzone door dat tuig. Totdat het geld gaat spreken en dan kan er ineens een hoop meer.

  • Je hebt hier een heel sterk punt. Volgens journalist Rob Hoogland is de gehele ambtenarij vergeven van de linkse gutmensch. Die kunnen dus een eventueel PVV beleid keihard ondermijnen, zo niet onmogelijk maken. Je kent die linkse rakkers wel. Ze denken het gelijk aan hun zijde te hebben en mogen daarom de wet overtreden. Je ziet het overal gebeuren. Dit fenomeen zal alleen maar toenemen. Wilders zal dus een soort PVV politie moeten oprichten. Dit gaat dus op een burger oorlog lijken.
   Laten we het nu maar toegeven. Na 40 jaar van moslims welkom heten (het gaat niet alleen om de laatste 2 jaar), is Nederland verloren. Nu een beetje roepen aan de zijlijn heeft geen zin meer. Correct links zal nooit toegeven. Observeer die arrogante Samsom en voddige Spekman maar eens goed. Die zijn zich van geen kwaad bewust, integendeel, ze zijn overtuigd dat ze de wereld aan het redden zijn. En met hen denkt een heel groot deel van het Nederlandse volk zo. En dat zijn heel veel ambtenaren.

   • Als ik goed opgelet heb ben jij Oostfries geworden en bent alleen een imaginaire grens over gegaan, jij woont nog steeds op voorouderlijk grondgebied wil ik maar zeggen. Een reservaat voor Friezen, is er nog plek voor een teepee?

 19. Misschien was Michiel de Ruyter toch wat minder heldhaftig dan over het algemeen aangenomen wordt? Tijdens de “Tocht naar Chatham” alwaar de Engelse vloot door een deel van de Nederlandse vloot werd verwoest, bleef de Ruyter achter op de Theems monding en voer niet met zijn mannen de rivier Medway op naar Chatham.
  Voor de geinteresseerde: https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6886/michiel-adriaenszoon-de-ruyter.html

  • “Misschien was Michiel de Ruyter toch wat minder heldhaftig”
   .
   In het gelinkte artikel vraagt men zich af of de Ruyter misschien bang was, stel dat ie bang was, wat dan? Maar ik denk eerder dat hij geen onnodige risico’s neemt omdat een persoon als de Ruyter minder makkelijk te vervangen is dan een matroos, zoals een leeuw ook geen onnodige risico’s neemt tegen bijvoorbeeld hyena’s terwijl hij ze makkelijk kan hebben maar absoluut niet gewond kan raken, niets met bang te maken. Misschien bleef de Ruyter op zijn schip vanwege dezelfde reden dat hij als laatste op het schip zal blijven wanneer het zinkt.
   .
   Wat die man gepresteerd heeft doet niemand van ons na, over enkel eeuwen praat niemand meer over ons. Dus hij heeft ergens wel wat goed gedaan, laten we het daar over hebben.
   .
   Wat mij altijd intrigeert aan dat soort personen is dat het ongelofelijk bezige bijtjes zijn, als je ziet wat die man allemaal gedaan heeft in zijn leven, daar heb ik een paar levens voor nodig.

   • Een van de meest succesvolle prestaties van de Ruyter was die Chatham tocht. Nu blijkt dat zonder de gebroeders Witt, (die de Nederlanden keihard tegen de vele vijanden (politiek) verdedigden en als dank vermoord werden – waar heb ik soortgelijke gevallen eerder gelezen?) die roemruchte “Tocht naar Chatham” nooit had plaatsgevonden. Dan was Nederland door de Engelsen en de Fransen onder de voet gelopen.
    Natuurlijk was de Ruyter een heel goede Admiraal maar ik ben wat voorzichtig geworden de verhalen te geloven over al die heldhaftige Nederlanders.
    Als je bvb romans en films moet geloven dan zat bijna iedereen in het verzet gedurende WO2, terwijl het er ten hoogste 25000 duizend waren. Heldhaftig en zeer gevaarlijk werk deden ze en alle roem en waardering komt hun toe. Maar de meeste Nederlanders in hun dagelijks leven, accepteerden de Nazis. Begrijpelijk maar toch wat minder heldhaftig.

    • Ach, ik denk niet dat hij zichzelf heldhaftig noemde, hij deed slechts waar hij goed in was. Hij is iig een toonaangevend persoon in de Nederlandse geschiedenis en als mensen hem heldhaftig willen noemen heb ik er geen moeite mee, zolang ze ‘m maar niet aanbidden als profeet en ‘m de perfecte mens noemen.
     .
     Btw, ze hadden toentertijd toch die spiegel gestolen, dat was niet zolang geleden toch in het nieuws omdat de Britten het terug willen/wilden?
     .
     En het staat me ook bij dat hij in één zeeslag zowel de Engelsen als de Fransen versloeg.
     .
     Ja, pas op hoor @Cale, kom je aan de Ruyter dan kom je aan mij ;-p

     • Ik heb het grootste deel van mijn leven professioneel alle oceanen bevaren. Ik weet wat moed betekent gedurende moeilijke momenten.
      Michiel de Ruyter is natuurlijk ook een van mijn helden, al zou het alleen maar zijn omdat ik een ouderwetse en trotse Hollander ben.
      We zijn gewoon goede vrienden met dezelfde kritische inslag…;-)

 20. De geheime diensten denken dat het straks helemaal los gaat in Duitsland, Engeland en België:
  http://nieuws.tpo.nl/2016/08/07/isis-terreurcommando-europa-emni/

  Honderden aanslagen. staan op de rol van ISIS, in Europa wel te verstaan, en dan met name in Noord west Europa.

  Merkel danke!

 21. Het rampzalig dat het NL electoraat de urgentie van maatregelen om de Nederlandse vernietiging te voorkomen niet inziet. Islamisering neemt toe, wekelijks, haast dagelijks islam terreur aanslagen die een enorme voedingsbodem hebben onder 67% van de hier in Europa reeds wonende moslim allochtonen. Deze allochtonen voelen zich 2e rangs burgers omdat ze niet de capaciteiten hebben zich nuttig te maken in onze samenleving die productieve mensen voorrang geeft. Dat is onverenigbaar met de Islam trots en dan ben je snel geradicaliseerd. Het electoraat klampt zich wanhopig vast aan de afkalvende welvaartstaat en durven zich niet radicaal zich afwenden van de Multi-cul partijen. Zo zijn we gedoemd op te gaan in Erdogans Ottomaanse Rijk 2.0. Tenzij er een grote false flag islam aanslag komt, beter is een echte islam aanslag, die half amsterdam wegvaagt, dan zal het electoraat de PVV > 75 zetels maken.

 22. Al wekenlang halen de Duitsers iedere nacht met tientallen vliegtuigen vele duizenden migranten op uit Turkije, Griekenland en Italië.

  Terwijl de autochtone Europese bevolking zoet wordt gehouden met glasharde leugens dat het aantal asielzoekers fors verminderd is, halen de EU en de NAVO wekelijks steeds meer migranten naar onze landen toe. Volgens de VN werden alleen al de afgelopen week 10.000 Afrikaanse gelukszoekers –ook volgens de UNHCR niet één oorlogsvluchteling- door de EU-grens’bewakers’ van Frontex en de NAVO op zee ‘gered’ en naar Europa gehaald. Daarnaast is op sociale media te lezen dat op het vliegveld van Bonn iedere nacht elke paar minuten een groot passagiersvliegtuig vol met migranten landt.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/EU-en-NAVO-halen-inmiddels-wekelijks-10000-migranten-uit-Afrika-op
  Wat een achterlijke sukkels echt niet normaal meer ….

 23. @Nelis:

  correcte argumentering. Door het gesloten karakter,kunnen we ons niet goed aktief organiseren,immers iets of iemand moet altijd de leiding nemen: van het mogelijk maken van alternatieve niet -correcte berichtgeving (krant,tv kanaal,een stem in elk geval) tot en met acties tegen de bouw van AZC’s of EU leugens en gemanipuleer,kortom de opheffing en uitverkoop van ons land in het algemeen..

 24. De Ruyter of geen De Ruyter, mijn stem gaat naar de PVV. Of de PVV een lans kan breken dat is de vraag, maar voor mij is er geen andere optie. Ik weet in ieder geval waar ik NIET op moet stemmen en dat is op de rest. Gewoon weer PVV dus, zoals ik al jaren doe.

 25. Wat zo jammer is met de PVV, is dat het geen open georganiseerde groep is. Geen wijd verspreide organisaties aan de basis heeft die mensen bijeen kunnen brengen en mobiliseren, acties kunnen voeren en de PVV slagkracht kunnen geven. In dit opzicht is de PVV erg zwak en wijkt ze af van inhoudelijk vergelijkbare partijen in andere Europese landen.
  Joost Niemöller is nog steeds te optimistisch over de SP. De SP hoort bij de policor Goedmens die de massa’s illegale migranten als zielige vluchtelingen blijft verwelkomen, die de EU “democratischer en socialer” wil maken, die de PvdA “links” blijft noemen.
  Dat Wilders zegt waar het op staat, wat hier veranderd moet worden, dat hij vrijwel enige politicus is die niet bang is – dat is zeer in hem te prijzen.
  Maar vanaf februari is de PVV wel gezakt van 41 naar 35 (Maurice de Hond), van 33 naar 30 (De Stemming).

 26. zo lang er een embargo tegen de PVV is blijft het moeilijk om te regeren.
  misschien een charme offensief starten om anderen er bij te krijgen ,zodat er een alternatief is voor het huidige kabinet.
  ze zullen toch vvd,cda,sp ,ouderenen klein christelijk aan hun zijde moeten krijgen want 76 zetels zit er niet in.
  misschien een eigen tv kanaal voor rechts starten(met Fox) zodat er meer diversiteit is.

 27. Als de PVV niet zo smerig werd tegengewerkt door de corrupte Main Stream Media was die absolute meerderheid al lang een feit.

   • Ik ben bang dat u gelijk heeft..
    .
    Toch zou ik het willen zien. De PVV bestuurders zullen aan alle kanten worden aangevallen, het vuur zou maximaal worden opgestookt door de corrupte media.
    .
    En dan? Gaat de PVV heerschappij dan roemloos ten onder, of begrijpen de mensen eindelijk het vuile spel van de oude heersers?
    .
    Wilders neemt geen blad voor de mond, zijn boodschap is helder. Iedereen met een internetverbinding kan hem zijn teksten zelf zien uitspreken of zijn stukken van de bron lezen. De invloed van de manipulerende media wordt hierdoor kleiner en kleiner.
    .
    Als er de juiste leiders opstaan, dit is van essentiëel belang, om in Wilders lijn het ambtenarenapparaat aan te sturen, vliegen de saboteurs er vanzelf uit.
    .
    En waar blijft de macht van de oude elite nadat hun baantjes-netwerk is opgeblazen omdat zij niet meer op de sleutelposities zitten?
    .
    Ik zou het allemaal graag willen zien gebeuren..
    .

 28. Als ik me niet vergis werd de Ruyter toentertijd door de machthebbers bewust met een kluitje het riet in gestuurd wat ‘m z’n leven kostte, wat ook de bedoeling was.
  .
  Gelukkig is Wilders al ruim een decennia gewaarschuwd.

 29. De PVV moet zijn presentie basis versterken en verbreden door naast Wilders anderen naar voren te schuiven,die mede het woord doen. Het is te gek,dat er naast de PVV gewoon 6 zetels verloren gaan de 50+,waarvan de stemmers aardig wat instemming in feite hebben met PVV beleid,maar een drempel ervaren. Ook valt meer bij VVD te halen en CDA ,zelfs een CU zetels wellicht. Ook bij de de AfD zie je verschillende gezichten.
  Ik ben ervan overtuigd dat Wilders die kant op moet,al kan en moet hij zelf de leiding behouden,omdat geen politicus zo moedig is gebleken als hij en zijn ervaring goud waard is.

  • @Veelminder
   Correct. Men amendeert op de laagopgeleiden, om de PVV af te wijzen, maar bij nadere bestudering, houdt die bewering geen steek.
   Ik stem, recalcitrant als ik ben op Teun van Dijck.

 30. DirkM. ……..
  Wat kun jij dom kletsen …….. (grinnik……)

  Dank je wel voor je overtuigende pleidooi ten gunste van de PVV.
  Mvg

  • Ach, als Dirk in paniek is dan begint ie te hyperventileren en dan krijg je dat soort epistels, best wel zielig en dus een beetje gemeen van je dat je ‘m uitlacht 🙂

 31. g.h.m.leferink

  7 augustus 2016 op 23:50

  Dirk M: Ik sluit me volledig bij Jan Van aan!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 32. Hmm. Een paar knotsen van dwalingen hier.

  1. De Ruyter schuilde niet in een geheime bunker maar waagde zijn leven openlijk. Dat kwam omdat hij niet zijn eigen landgenoten aanviel of afviel en dus minder te vrezen had. Hij probeerde ook niet het bestaansrecht of geloof van Engelsen of Fransen te ontnemen en hoefde dus ook geen moordcommando’s te vrezen van een soort “Mossad” doodseskader.

  2. Peil.nl zit altijd al heel lang fors hoger (10) dan bijv Politieke Barometer met PVV. Misschien beter alle peilingen te middelen: http://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/ en krijg je 28-32 tegen 25-29. Iets anders dan roepen 35 tegen 24, terwijl zelfs in 2012 iedereen een aantal zetels te hoog zat voor PVV en nog meer te laag voor VVD zelfs op de laatste dag nog. Dus dat moet je hier ook meewegen.

  3. PVV heeft geen enkel praktisch uitvoervaar voorstel nog op papier. Opstand, sentiment.. we fietsen wel iets in elkaar na de MACHT te hebben. Haha!

  • De plannen van de PVV zijn wel degelijk uitvoerbaar, zelfs praktisch. Wel was dat 10-20 jaar geleden minder heftig geweest dan nu en in 2020 zal het nog heftiger zijn.
   DirkM, je haalt ‘praktisch uitvoerbaar’ en ‘bereidheid tot uitvoeren’ door elkaar. De vraag is of voldoende mensen bereid zullen zijn ze uit te voeren. Misschien moeten we eens ophouden het frame ‘onuitvoerbaar’ achter ons te laten en te vervangen door ‘yes, we can’ of ‘das machen wir’ of ‘laten we het toch maar eens proberen’.

   • Edmond V.O. Katusz

    8 augustus 2016 op 00:00

    Nein, wir schaffen das.

    Hoewel de gemiddelde NLer een luie bankzitter en watje is. Gehedoniseerd door aangeboden brood en spelen. Één keer een spelletje zoals Pokémon Go en de hele revolutie, revolte, opstand valt in het water.

    De dan aan de macht zijnde regering huurt de app-bouwer(s) in voor een extra-speciale NLse editie van iets dergelijks en heel ’t volk zit weer met zijn neus in de slijm… pardon in de slimfoon en zo ook weer in de reet van de heersende macht. Ergo… Ik moet die daadwerkelijke opstand nog zien gebeuren.

    We accepteren toch ook de aperte waanzin van de EU-meute in Straatsburg? Geen mensenrijen dik zwart blok c.q. gordon sanitaire om dat EU-gebouw aldaar heen, toch? Labbekakken! Nee, dan de Indiërs indertijd aangevoerd door Gandhi!
    Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 33. Dat lees & hoor ik nu al jaren; dat Wilders geen oplossingen heeft. Of dat Wilders geen ‘uitvoerbare’ oplossingen heeft. Maar die frases worden nooit met argumenten ondersteund.
  Alsof het sluiten van de grenzen ‘onuitvoerbaar’ is.
  Alsof het sluiten van grenzen ‘geen oplossing’ is.
  Alsof het verbieden van een subversief boek ‘onuitvoerbaar’ is.
  Alsof het verbieden van een subversief boek ‘geen oplossing’ is.
  Alsof het bevechten, c.q. het aan banden leggen van een incompatibele, ja zelfs vijandige en agressief-expansieve ideologie als de islam ‘geen oplossing’ is. En ‘onuitvoerbaar’.

  Laat ik eens wat argumenten aandragen:
  – ‘Mein Kampf’ is een verboden boek. Dat verbod is alleszins uitvoerbaar gebleken, zeker aangezien dat al 70 jaar stand houdt. Zo zou je de koran ook kunnen verbieden.
  – We hebben generaties lang gesloten grenzen gehad. Dat was dus kennelijk prima uitvoerbaar.
  – Als je het nazisme aan banden kunt leggen – ook al 70 jaar lang – dan kan dat…

  • J. C. Th. Köhler

   8 augustus 2016 op 14:51

   Peter Emile,
   het is een zwaktebod. Destijds werd al gezegd van Pim Fortuyn: Hij roept maar wat, maar hij heeft geen oplossingen. Maar als die nitwits het boek De Puinhopen Van Acht Jaar Paars gelezen hadden, zouden ze weten dat dat boek vol staat met oplossingen. Dat we nooit zullen weten of die oplossingen gewerkt zouden hebben, is te wijten aan huurmoordenaar Volkert van der Graaf.
   Nu wordt dezelfde tactiek gebruikt tegen Donald Trump. Geen oplossingen. Dat Trump een miljardenimperium heeft opgebouwd is zuiver mazzel geweest. Gelukkig heeft hij zakelijk nooit tegenslagen gehad. De man heeft immers geen oplossingen.
   Vandaag hetzelfde verhaal over Geert Wilders. Geen oplossingen. Maar dat wordt hoofdzakelijk geblaat door mensen die het partijprogramma van de PVV niet kennen. Die nakakelen wat het NOS journaal ze voorkauwt. Mensen die zelf ook met geen enkele oplossing komen. Ze zijn geen deel van de oplossing, dus zijn ze deel van het probleem. Losers.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 34. Ik ga nog even door met mijn argumenten i.v.m. de beperking van 1000 lettertekens:

  Het feit dat steeds maar wordt geroepen dat Wilders geen oplossingen heeft, of dat zijn oplossingen ‘onuitvoerbaar’ zijn, heeft rechtstreeks te maken met het feit dat het degenen die dat roepen, ontbreekt aan zowel het inzicht als de politieke wil om de problemen die Wilders aankaart, te zien en op te lossen.

  Het is lekker makkelijk – en laf – om alles dat uit de PVV-koker komt meteen te verwijzen naar de onderbuik, of af te serveren als ‘racisme’ of ‘populisme’ (populisme is, zoals bekend, alles dat niet in het linkse straatje past).

  Ikzelf heb in elk geval zo langzamerhand veel meer vertrouwen in mijn ‘onderbuik’ dan in de gevestigde politiek, die wordt gemaakt door een verzameling klonen van Neville Chamberlain.

 35. De Ruyter wilde eigenlijk ook liever geen koninkrijk, dat is hem uiteindelijk duur te komen staan. Hij stond dichter bij de gebroeders De Witt, die uiteindelijk na een bedenkelijke demoniserende rol van het koningshuis gelyncht zijn, gelukkig is hem dat bespaard gebleven.

  Zo wordt ook vermoed dat hij de laatste slagveld door Oranje in is gestuurd met maar een doel, de kans op sneuvelen zo groot mogelijk maken.

 36. Sow hé de kluit belazeren geldt nu als item. Ik sta perplex!
  Maar wat is dat uw adagium Dirk, immer u weet zo goed wat anderen fout doen dat ik iets positiefs zou verwachten. Nee, niet theedrinken, dat is te zot voor woorden.

 37. Edmond V.O. Katusz

  7 augustus 2016 op 12:41

  “Indien ’t hier in ’t Vaderland zoo gelegen is datmen de waarheid niet mag spreeken, zoo is ’t ‘er zeer elendig gesteld. Nogtans zal ik die spreeken, zoolang myne oogen openstaan”

  Sow!
  Salut! Edmond V.O. Katusz