Strontwerpen Trump door NL media in overdrive. Overzicht.

Door Joost Niemöller

In de Nederlandse media wordt niet eens meer de schijn op gehouden van objectieve berichtgeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een actueel nieuwsoverzicht maakt duidelijk dat het alleen maar strontwerpen is. Het wordt met de dag gekker en gekker. Geen feiten, slechts suggesties, met als doel Trump als een totale gek en loser neer te zetten.

De Volkskrant kopt vandaag:

‘Nieuw paniekniveau’ rond Trump: ‘noodplan’ als hij plots opstapt

Onder deze ‘paniekkop’ blijkt een hele serie vage anti Trump berichten schuil te gaan die niets te maken hebben met dit zogeheten ‘noodplan.’ In werkelijkheid blijkt er ook helemaal geen sprake te zijn van een ‘noodplan’, maar wordt gewoon de normale procedure weergegeven:

In theorie kan Trump nog opstappen tot de eerste kieslijst officieel moet worden ingediend. Dit gebeurt eind deze maand in Texas. Als hij toch opstapt, kiest de partijleiding – het Republikeinse Nationaal Comité – direct een opvolger.

Ook de NOS schrijft ditzelfde suggestieve Amerikaanse nieuwsbericht aangaande het ‘noodplan’ over en blaast het op tot paniekproporties.

Het AD suggereert dat Trump niet meer de controle over zijn eigen campagne zou hebben, en door de krant wordt de campagneleider geciteerd in een suggestieve kop; door tegen te spreken dat de controle over de campagne weg is, denk je meteen het omgekeerde. Van enig feit is ook in dit AD bericht geen sprake.

In een ander bericht suggereert het AD dat de zaak voor Trump eigenlijk al bekeken is. Ook dit bericht wordt ‘onderbouwd’ met losse flodders van allerlei politici met hun eigen belangen.

Volgens Trouw stroomt de Republikeinse partij leeg. Lees je het wat beter, dan blijkt het alleen om de bestuurselite te gaan. Baantjesangst dus.

Trump is een complotdenker, spint de Volkskrant.

Obama vindt Trump ongeschikt, weet Nu.nl als ‘nieuws’ te brengen. Het werkelijke nieuws is natuurlijk dat de zittende president zich geroepen voelt om zich met de verkiezingen te bemoeien; een teken van zwakte. Maar hierover horen we Nu.nl niet.

Volgens Metro maakte Trump ruzie met een baby. Een volkomen onzin bericht, gewoon te checken als je het opgeblazen ‘incident’ terugzoekt op Youtube. Er huilde namelijk een baby bij een bijeenkomst. Trump zei eerst dat hij van baby’s hield, maar verzocht later of de moeder met de baby misschien even weg kon. Het ging dus helemaal nergens over. En er was al helemaal geen sprake van enige ruzie met een baby. Maar aangezien Trump al geframed is als een gek, kun je vervolgens de meest krankzinnige dingen over hem schrijven.

Want ja, het is een gek, toch? Kustaw Bessems, redacteur van de Volkskrant, roept Trump in zijn BNR column schaamteloos uit tot psychopaat.

Omdat dit zo is? Nee. Omdat dat kan. Omdat de Nederlandse media geen enkel niveau meer hebben.

En over Hillary Clinton? Alleen maar positief nieuws. Wat dacht je.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  11 augustus 2016 op 22:20

  Goed initiatief, GB!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. De MSM is op sterven na dood maar wordt financieel in stand gehouden door de elite.
  In de loop van juni vorige jaar hoorde ik voor het eerst dat Trump mee zou doen aan de voorverkiezingen. Begin september zag ik voor het eerst een filmpje op You Tube waarin Trump Merkel voor gek verklaarde. Vanaf die dag hoopte ik dat deze anti politiek correcte man de verkiezingen zou winnen.
  Het was ook rond dezelfde tijd dat ik een bijna 2 uur durende film op You tube zag over Hillary Clinton. Sindsdien plaats ik regelmatig stukken over haar Emails schandaal en de Clinton Foundation die de MSM hier volledig negeert.
  Ik voorspelde toen ook dat naarmate Trumps kansen zouden groeien, des temeer de MSM met modder zou gaan gooien. Als hij echt kansloos was geweest, dan zou je niets over hem horen.

 3. ALLE NL media zijn nu toch echt door de mand gevallen: wat een gore en vuile bagger die verspreiden. Trump komt eerlijk en open over en ziet de echte feiten en niet de politiek correcte wensdromen. Hij zou een geweldige president zijn. Clinton is geboefte: door en door slecht en alleen uit op macht en geld. Te hopen is dat in de VS de meerderheid door de smerige media heen prikt. Zo niet dan zal ook de VS bevolking de hel tegemoet gaan: islamisering, massale import van achterlijkheid , groene klimaathysterie en afname van de vrijheden. De EUSSR is het voorbeeld.

  • De NL MSM doet niets anders dan CNN (Clinton News Network) copy-pasten.
   Valt trouwens sowieso op hoeveel die zichzelf zo verheven journalisten alles maar domweg copy-pasten zolang het in hun straatje past. Kritisch zijn ze al lang niet meer en uit eigen hand stukkenschrijven komt neer op baggercolumns. Gelukkig is Joost een journalist waar we nog iets aan hebben!

   • Wat ze blijkbaar niet doorhebben ondanks de npo steeds minder kijkers heeft en kranten lagere oplages hebben, is dat ze continu tegen het eigen volk aan trappen en ze van vanalles beschuldigen zoals racisme maar dat het tegelijkertijd de enigen zijn die npo kijken en NL kranten lezen. Het volk/de volken waar ze het continu voor opnemen kijken amper npo, die kijken schotel, en lezen ook de NL kranten niet. Sterker nog ze worden regelmatig door die groepen voor racist uitgemaakt zoals onlangs in Italië. M.a.w. ze zagen de poten onder hun eigen stoel vandaan, hoe achterlijk ben je dan!!
    .
    Hetzelfde geldt voor een partij als de pvda, wat denken de witten die werkzaam zijn bij de pvda, dat wanneer de pvda enkel nog allochtonen als stemmer heeft de top van de pvda rustig wit kan blijven? Nee natuurlijk niet want dat is puur racisme wat voortkomt uit white privilege. Op termijn zetten ze zichzelf buitenspel en is enkel nog onderdanig zijn aan de bezetter een optie, stelletje..

 4. g.h.m.leferink

  7 augustus 2016 op 08:17

  Goed gezegd, ‘Leo KarelJan’.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Het lijkt wel of alleen de reageerders hier “het plaatje” zien.
  Binnen mijn familie en kennissenkring zucht men al als ik Putin, Wilders of Syrië zeg.
  “Ze” zijn volkomen verdwaasd door de MSM
  Wat gaan wij daar aan doen?
  Hier blijven discussiëren of elkaar ontmoeten, elkaar steunen en laten zien dat er veel meer van “ons” zijn dan wij denken.

  Ieder laatste zaterdag van de maand, deze keer dus 27 augustus, elkaar ontmoeten centraal in Nederland?
  Het vd Valk hotel ,”de witte Bergen” in laren langs de A1, 14.00 uur.
  Opgevouwen krant onder de arm als herkenning, opening ” Ben jij n nieuwe realist?” met als wachtwoord ” Joost mag t weten”
  Ook de Bilderberg is ooit klein begonnen!

  • Sint Nicolaas

   5 augustus 2016 op 12:35

   Goed initiatief GB. Zou graag daar eens met gelijkgestemden van gedachten wisselen ware het niet dat Sint niet meer in NL woont. Die heeft het zinkende schip jaren geleden al verlaten. Succes er mee. Ben benieuwd naar de response.

 6. Ik zie nu pas dat Joost al een heel artikel over dat paar geschreven had. Excuus.

 7. pff, te snel van een nieuwsbrief gehaald:-) Hier http://www.breitbart.com/clinton-cash-movie/
  Film staat ook op youtube.

 8. g.h.m.leferink

  5 augustus 2016 op 10:24

  ‘……en dodelijke lafheid.’ Tja, ‘chris2’, daar strijd ik al meer dan 10 jaar tegen…. Het lijkt wel een besmettelijke ziekte, die LAFHEID. Is populair in Drugsdorp aan de Amstel. Herinner je maar die grote ophef in de MSM toen over de ‘Damschreeuwer’….. En dat een rechter dat ook nog SERIEUS nam, en een veroordeling uitsprak! Inplaats van te zeggen “dat men met zo’n futiliteit bij hem aan het verkeerde adres was. Dat zijn tijd beter besteed kon worden aan criminelen die dachten de sharia op Nederlands grondgebied te moeten invoeren”.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. En… het werkt! Luister naar de reacties om je heen. Lees de reactie hier van Mastermattie: ‘Trump is ook niet alles…’ Lijkt op de obligate verontschuldigingen alvorens te durven zeggen dat men het (enigszins) met Wilders eens is.
  Hoezo: ‘Trump is ook niet alles’? Wie/wat is wel ‘alles’? Waarom dat relativeren? Dat is de ziekte van Nederlanders, niet voluit voor je standpunt uit durven komen. Zal wel door de verstikkende politiek correcte indoctrinatie komen. Veroorzaakt ernstige hersenbeschadiging en dodelijke lafheid.

 10. https://youtu.be/QuCUbs2YQJQ
  The Clinton Cash filmpje. Iedereen moet dit filmpje kijken. Gaat over de corruptie, fraude en zelfverrijking van de Clintons. Weet niet of dit item al eerder gemeld is.

  • @ MareJane,
   De link geeft een andere video, ook interessant! New UFO documentary 2014 The Rendlesham Forest UFO Incident [Full Documentary 2015]
   ga ik vanavond naar kijken 🙂

   Wil je “The Clinton Cash filmpje.” link nog een keer plaatsen?

 11. Ik vind t opmerkelijk dat GeenStijl zich nu ook aan zo’n anti-Trump artikel gewaagd heeft. Maar wellicht is het een gastcolumn als antwoord op de pro-Trump berichtgeving de afgelopen weken.
  Gelukkig hebben de Nderlandse MSM nagenoeg geen invloed op wat er in de VS gebeurt dus ze bashen maar een eind weg.
  Trump is zeker niet alles maar Hillary is de echt gevaarlijke gek. Opdat zij nooit bij “de rode knop” mag komen!

  • Ik zie in Geenstijl niet meer dan een stelletje selfkickende en zelfbenoemde maar vooral onzekere journalisten met puber mentaliteit die nieuws items bespreken met gebruik van een ludieke taal methode hetgeen moet verhullen dat het ABN niet hun sterkste kant is. Zie al die tenenkrommende video’s van die gasten, wat een populair Mavo gebrabbel. Met goed Nederlands en een beetje intellectuele journalistiek heeft het in ieder geval niets te maken. Bovendien blijkt uit dit laatste artikel dat men bij GS nu ook aan internationale politiek denkt te moeten doen. GS denkt het alleenrecht op goedkoop onzin uitkramen te hebben maar eist ondertussen wel serieus genomen te worden. Of ludiek, of serieus; maak een keuze want meer smaken zijn er niet in dit geval. Wat een kinderachtige bagger. Zo, dat is er eindelijk uit.

   • Outin Theopen

    5 augustus 2016 op 11:31

    GeenStijl is wat men een “gateway drug” noemt. GS ondergraaft de geloofwaardigheid van de officiële discours en schaadt daarmee de autoriteit van gevestigde media. De ruwheid van GS doorbreekt de barrière van “goede manieren” waarachter corrupte politici en verdorven hoogwaardigheidsbekleders zich vaak proberen te verschuilen. GS aanvaardt geen keurig geformuleerde maar inhoudsloze antwoorden. In dat opzicht is GS functioneel. Een flinke dosis GS verdrijft de goedgelovigheid en suïcidale naïviteit van de Nieuwsuur-kijker. Wanneer de twijfel eenmaal is gezaaid, zal de macht van de gevestigde media nooit meer absoluut zijn. Men kan de zoektocht naar de waarheid vervolgens op eigen initiatief voortzetten. Voor veel jongeren begint de ontgoocheling bij het lezen van artikelen op GS. Mijns inziens is dat niet verkeerd. De weg naar De Nieuwe Realist is korter vanaf GS dan vanaf Joop.

    • GS wil objectief zijn, wat op zich een mooi streven is maar hun tegenhangers de msm en de linkse sites zijn niet objectief, die hebben een kant ingenomen en zetten GS weg als bevooroordeeld, racistisch, etc.. Als GS de enige is die GS objectief vindt waarom zou je dan nog proberen objectief te zijn? Bijvoorbeeld dat artikel over Trump in GS, Trump wordt door alle msm en linkse sites door de stront getrokken. Buiten dat wij niet kunnen stemmen in de VS, of Clinton of Trump wordt president, accepteer dat en kies een kant, kan je geen kant kiezen houd dan gewoon je mond want wat voor zin heeft het dan om af te zeiken?
     .
     Als GS de enige is die GS als objectief ziet, waarom dan nog objectief proberen te blijven en niet gewoon een kant kiezen en daar volledig voor gaan zoals hun tegenhangers door wie ze continu gedemoniseerd worden ook doen. Ik denk dat veel (blanke) mensen dat als een opluchting ervaren omdat ze al door genoeg media dagelijks voor rotte vis uitgemaakt worden.

     • Op zich eens. Alleen, we moeten wel oog blijven houden voor foute conclusies in eigen kamp. Anders hebben opponenten uit het msm-kamp echt recht van spreken als die fouten hen opvallen.

 12. g.h.m.leferink

  4 augustus 2016 op 21:13

  Mij verwondert dit niks! Zo’n 15 jaar geleden ben ik begonnen met kommentaar op internet op dat NOSsjenaal. Toen ik wegging bij de webpagina ‘Dutch Disease’ had ik meer dan 500 stukken geschreven tegen dat door ons betaalde ophits-sjenaal… En zelfs een diskussie gehad met toenmalig hoofd Hans Laroes. Waarbij mij opviel dat zijn woordkeuze precies leek op een zalvende preek van een dominee van een héél rechtlijnige kerk……
  Wat me wéér eens bevestigt in mijn mening dat de Farizeeërs de werkelijk grote rotzakken zijn op deze planeet! En dat soort, daarvan lopen er veel te veel rond op het Mediapark. Met als gevolg dat daar overal stront ligt van deze geestelijk niet zindelijke troep!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Sint Nicolaas

   5 augustus 2016 op 08:52

   Beste Leferink, zoals eerder door Sint geplempt. De NOS brengt u Nieuws Onder Staatstoezicht. Ze doen het voorkomen alsof ze onafhankelijke journalistiek bedrijven. De toonzetting is echter zo misselijkmakend vooringenomen en de vraagstelling zo vreselijk suggestief, werkelijk zum kotzen. Vooral tijdens Nieuwsuur. Dat presenteert zichzelf als volgt op hun site : ‘Nieuwsuur is een onafhankelijke, onpartijdige en ongebonden actualiteitenrubriek van de taakomroepen NTR en NOS’ Hahaha, om te gillen ! Ongebonden binnen de NOS ! Yeah right ! En dan het team presentatoren Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Nou, dan heb je bij voorbaat al gegeten en gedronken. Die denken werkelijk dat het kijkerspubliek nooit verder is gekomen dan Sesamstraat. Uitermate triest dat hele volksstammen zich er door laten bewerken. Nadenken is blijkbaar ook een vak.

   • g.h.m.leferink

    5 augustus 2016 op 10:14

    Goed beschreven, ‘Sint Nicolaas’. En dat ‘Nieuwsuur’, dat heeft een vroegere buurvrouw van me altijd om 2200 uur op TV. Zodat ik dan ook mag kijken naar dat anti-objektieve soort geestelike milieuvervuiling. Ongelooflijk wat dan allemaal uitgebraakt wordt. Maar die ex-buurvrouw gelooft ook nog alles wat op de buis gegooid wordt…
    Tijdens Nieuwsuur ga ik dan ook verzitten, zodat ik dat TV scherm niet meer voor me heb….
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. Ook zo vreemd dat er onlangs een hoop gedoe was over die geheime 28 pagina’s uit het officiele 911 rapport en toen die pagina’s, van wat er nog over was na de zwarte viltstift behandeling werden gepubliceerd, werd het volkomen genegeerd door de reguliere media. Een klein berichtje hier en daar maar geen enkele kritische analyse. De media is volkomen verrot, zoals ik hierboven al aangaf.

 14. Waarom Trump dan als kandidaat gekozen is blijft een mirakel. Geen media die zich dat afvraagt. Trump stond opeens voor op Hillary en toen opeens weer niet na de moslim man die zijn zoon op het front verloren had en Trump wat sceptisch reageerde.
  Opeens was het : Die man is totaal ongeschikt. Trump is niet de beroeps politicus die eerst stroop rond zijn mond smeert voordat hij antwoord geeft. Maar dat weten ze allang in de VS. Trump kent iedereen. Al sinds 1980 wordt er over zijn mogelijke president kandidatuur gesproken. Dus een beetje achtergrond wat de man allemaal gepresteerd heeft lijkt me toch minimale info als mogelijke president.
  Het enige wat de MSM ons biedt is kruiwagens stront over Trump kieperen. Zo gaat het met Wilders, Fortuyn, Janmaat, Le Pen, Poetin. En vele anderen die wat anders willen dan volgens het ingesleten stramien van de goedmens. Alles volgens dezelfde kokervisie zonder enige journalistieke kwaliteit. Ik hoop op Trump, Tegen de stroom in.

 15. Dit kan best wel eens de beruchte “stove pipe” zijn van ingehuurde marketingbureaus om nieuws en gemaakte opinie via internationale pers weer terug te laten echoën naar de interne markt. Zo van “zie je wel”, de bondgenoten denken ook zo. Met de aanloop naar de invasie van Irak deed men hetzelfde. De druk is niet bedoeld voor Trump en zijn clan maar de Republikeinse partijbonzen zelf, om ze angst aan te jagen en te vernederen. Maar zoals Joost al schrijft, het is vooral de bestuurselite. En als je Amerika wilt hervormen, begin je bij je eigen partij (nou ja “eigen”). In die zin is Trump een paart van Troje!

 16. Tja. Nog nooit heb ik feministen en ander links volk horen juichen toen de vol ge-emancipeerde mevrouw Thatcher de troon besteeg.
  Ook hoor ik ze nu niet juichen over de huidige conservatieve mevrouw May, terwijl je zou verwachten dat ze blij zijn met een mevrouw (want dat roepen ze steeds).
  Nu schijnt Ondemocraten ’66 geen rechtse homo’s te willen. Terwijl homo’s toch de zieligerds bij uitstek waren voor links.
  Maar die ‘moderne’ linksen konden het ook al niet laten Fortuyn te kleineren vanwege zijn seksuele geaardheid. Toen dacht ik al: wat een vuile hypocrieten.
  Feminisme telt allen als je links bent.
  En alleen linkse homo’s tellen.
  Zum kotzen natuurlijk.
  Ik vraag me af of dat uitermate geringe percentage kinderen dat zonder duidelijk geslacht ter wereld komt (hoewel je volgens mij dan de innerlijke organen zou kunnen onderzoeken), ook links zou moeten zijn om mee te tellen onder dat volk.
  Dat hele gender-gezeur is OOK alweer een totale NON-discussie.

 17. Er zijn nogal wat aanwijzingen dat Hillary Clinton een aantal ernstige geestelijke stoornissen heeft naar aanleiding van een val op haar hoofd een aantal jaren geleden. Paul Joseph Watson heeft met een aantal experts gesproken over haar vreemde gedrag en wat zij daarover te zeggen hebben is op zijn minst zorgwekkend te noemen. https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s

  Hoe het kan dat de meeste kranten nog niet failliet zijn, ontgaat me. Iedereen weet dat ze al tijden in zwaar weer verkeren en, hoe politiek correcter, hoe groter de financiele problemen. Ofschoon sommigen een suikeroom hebben, is de vraag gerechtvaardigd waar hun inkomsten vandaan komen. De Amerikaanse TV stations zijn in handen van een handvol multinationale ondernemingen die vanzelfsprekend de Washington concensus niet gaan tegenspreken, dat kan heel vervelend voor hun worden. In Europa hebben we nog staatsmedia, die spreekbuizen uiteraard voor de staat. Bij het ZDF hebben ze dat zelfs toegegeven dacht ik.

  • Oh, ik zie dat iemand mij voor is geweest met het Hillary filmpje. Excuses hiervoor.

 18. De bestaande economie in Nederland is wat ooit een varkensstal werd genoemd. Dat was een tijdje geleden. Net als met valse vlag schiet en moord incidenten is er geen vinger op de zere plek. Het is als met religie, puur geloof, en beloning. Media journalisten zijn de priesters die luisteren, doen, en beloont worden. De mooiste vond ik nog altijd Marcel van Dam de kasteel bewoner. Dit soort vuilnis mens reguleerde, domineerde, nieuw talent uit overtuiging. Vandaag zijn de opvolgers in paniek en turen, luisteren, naar nieuws wat hun bestaansrecht geeft. En snappen niet het uitzicht. Van iets wat de kapitein van de Titanic ook zag, na de aanvaring. Toen ook bleek de conclusie dat de fout een ijsberg was. Niet hij.

 19. De gelijkgeschakelde media zijn zich aan het inschoppen voor 15 maart 2017.
  Dan mogen de hoedemannekes vol op het vitriool orgel , en zullen ze constateren dat de bevolking dom en gevaarlijk gaat stemmen.
  Maar dreigen met hel en verdoemenis werkt niet meer wanneer de sluizen van de islamitische hel zijn opengezet en bij ons door de straten stroomt.
  En dat is werkelijkheid, de werkelijkheid van multicul.

 20. Dit is Michael Moore web waarop het artikel in de LC is gebaseerd

  http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

 21. De policor media schrijven elkaar allemaal na en dus is Trump bashing groot. In de USA is het niet anders: Amerikaanse media hebben geen greep meer op de massa. Voor boze kiezers zijn media de megafoon van politieke elites en daarom ongeloofwaardig. ABC, CBS, CNN, NBC, MSNBC zijn allemaal tegen Trump. Toch heeft Trump een kans. De tijd dat mediakopstukken meningen konden voor kauwen voor ‘domme mensen’ is voorbij. Die mensen vormen nu zelf meningen. De bijnaam van de ‘neutrale’zender CNN luidt: Clinton News NetWork. En in de LC een heel artikel van Michael Moore, bekend links zwetser, hij zegt dat Trump gaat winnen omdat the people genoeg hebben van de zichzelf verrijkende elite en de Clintons haten. Vergeet niet dat er 50MIO citizens onder armoede grens zitten en in de steden hele winkelstraten dicht getimmerd zijn wegens koopkracht verlies. USA is geen schijntje meer van het land dat het ooit was, door de vrijhandel zijn japan en china rijk en de USA arm geworden.

 22. Zoals in dit filmpje te zien lijkt het er op dat het met mevrouw Clinton ook niet uitstekend gaat.

  https://youtu.be/OqbDBRWb63s

 23. De westerse media is in handen van een paar rijke eigenaars die goede betrekkingen onderhouden met de neo-cons in Washington. Alles wat neo-con Washington niet goed uitkomt, zoals een onafhankelijke Trump, wordt of verzwegen of verdraaid of omgekeerd of zwart gemaakt. De media heeft voor een groot deel schuld aan de vele huidige misstanden. Met een correct functionerende media was de MH17- onderste steen reeds boven geweest. Banken staan op springen (die stresstesten zijn onzinnig). De geldpers bij de FED, de ECB en de BoJ draaien op volle toeren, hetgeen de waarde van onze valuta volledig ondermijnt. Foute verwoestende oorlogen in het midden oosten. Immigratie, Islam, moordaanslagen en Marokkaanse schoften goedpraten. Ga maar door, de lijst is veel langer. Udo Ulfkotte heeft een boek geschreven over de corrupte media. Google die naam maar. De reguliere media is door en door verdorven.

 24. Heel opvallend,dat in Europese media Trump volledig wordt weggeschreven. Gisteren meldde Elsevier nb opeens dat Trump achterliep in ALLE peilingen,iets over dat noodplan ivm mogelijk opstappen,eerder iets over een baby,terwijl ik 5 dagen geleden nog las dat hij in peilingen voor lag op Mevrouw Clinton-Obama. Over inhoud hoor je niets!
  Zeker een georkestreerde actie,zo bombastisch en overduidelijk,een soort staatgreep op z’n Erdogans,maar dan van de policor media,wereldwijd. Hier wordt dat liedje gewoon meegezongen,maar hoe staat het er in werkelijheid voor bij de Amerikaanse kiezer,die natuurlijk vrijwel geen Europese media hoort en ziet en daar geen boodschap aan heeft. Waarom wordt opeens door alles wat schrijft een kansrijke kandidaat afgedaan als een loser op de meest belachelijke gronden. Het woord samenspanning is hier nog een eufemisme en de MSM laat zich weer kennen,ook in de US natuurlijk, als een ranzige stankbelt van het geflopte journalistendom. Wat een hoeren.