Waanzin compleet! Saoedi-Arabië gekozen in vrouwenrechtencommissie VN

Door Joost Niemöller

De VN commissie voor vrouwenrechten bepleit gelijke rechten voor vrouwen en ‘empowerment’ voor vrouwen. Het land waar met afstand vrouwen de minste rechten hebben, is Saoedi-Arabië. En nu hebben de landen in de VN juist dit land gekozen om lid te worden van deze commissie.

Hoe moeten we de VN nu nog serieus nemen? Waarom betalen we voor deze schijnvoorstelling?

Opdat u het weet: Vrouwen mogen in Saoedi-Arabië geen auto rijden, ze mogen alleen met mannelijke begeleiding de straat op, ze mogen geen kleding dragen of make up hebben die hun schoonheid benadrukt, mogen alleen naar het vrouwenzwembad, mogen tijdens het shoppen geen kleding passen, enzovoort enzovoort.

Wanneer vrouwen voor de schijn in het zonnetje worden gezet in Saoedi-Arabië is er geen vrouw te bekennen.

Wel hebben vrouwen in Saoedi-Arabië het recht om op straat onthoofd te worden.

Zo’n land gaat dus voor de VN de ‘rechten van de vrouwen’ vormgeven voor de hele wereld. What a joke.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

29 Reacties

 1. Leo KarelJan

  24 april 2017 op 14:12

  S. Arabië is een puur religieus fascistisch land: een walgelijke staat, die de laatste tientallen jaren al een paar honderd miljard ( !!! ) euro heeft besteed aan salafistische moskeeën, predikers en anti Westerse propaganda. Dat het Westen nog steeds betrekkingen met dit vijandige woestijngat heeft, zegt alles over de heersende politiek correcte elites.
  Gelukkig is de toon van de regering Trump in de VN inmiddels al heel wat kritischer tegenover die VN. Hopelijk gaat deze internationale zwendelorganisatie snel naar de knoppen!

 2. Realpredictor

  24 april 2017 op 09:01

  Tja met geld is alles te koop!

 3. Edmond V.O. Katusz

  24 april 2017 op 00:21

  Lichtpuntje? Miniem flakkerend kaarsvlammetje?

  Keynote address by Joelle Tanguy, UN Women Director, Division of Strategic Partnerships, at the opening of the AlWaleed Philanthropies Conference on “The Evolving Role of Women in Saudi Arabia” in Riyad.
  Date: 21 March 2017
  http://www.unwomen.org/en/news/stories/2017/3/speech-joelle-tanguy-alwaleed-philanthropies-conference#sthash.dBWes6px.dpuf

  “Saudi Vision 2030 presented by His Excellency Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud, Chairman of the Council of Economic and Development Affairs, in many ways reflects this assumption when it affirms that the “Saudi economy will provide opportunities for everyone—men and women, young and old—so they may contribute to the best of their abilities”. ”
  ” Stating that Saudi women are a “great asset” and that “over 50 percent of university graduates are female” ”
  Saudi Vision 2030 pledges to “continue to develop their talents, invest in their productive capabilities and enable them to…

  • Edmond V.O. Katusz

   24 april 2017 op 00:22

   vervolg

   Saudi Vision 2030 pledges to “continue to develop their talents, invest in their productive capabilities and enable them to strengthen their future and contribute to the development of our society and economy”.

   Ik moet het nog allemaal eens nalezen, hiero: http://vision2030.gov.sa/en
   Doet u dat ook?
   Salut! Edmond V.O. Katusz

 4. Edmond V.O. Katusz

  24 april 2017 op 00:07

  Ja, dat filmpje met die langgerekte, plotseling radicaal afgekapte kreet heb ik al eerder gezien. Meestal of eigenlijk altijd kijk ik niet naar dit soort opnamen; ik weet het wel en wil mijn geheugen niet besmoezelen met dit soort gorigheid. Ik vond het echter weer eens tijd; opdat ik niet vergete hoe ontstellend erg het is.

  De unwatch.org webstek is nu helaas niet bereikbaar, maar hier vond ik het complete nieuws, het is eventjes scrollen, maar dan komt men bij de “Commission on the Status of Women”
  https://www.un.org/press/en/2017/ecosoc6824.doc.htm
  “Commission on the Status of Women: The Council elected by secret ballot 13 members to four-year terms, beginning at the first meeting of the Commission’s sixty-third session in 2018 and expiring at the close of the sixty-sixth session in 2022: Algeria, Comoros, Congo, Ghana and Kenya (African States); Iraq, Japan, Republic of Korea, Saudi Arabia and Turkmenistan (Asia-Pacific States); and Ecuador, Haiti and Nicaragua (Latin…

  • Edmond V.O. Katusz

   24 april 2017 op 00:11

   vervolg
   Turkmenistan (Asia-Pacific States); and Ecuador, Haiti and Nicaragua (Latin American and Caribbean States).

   Eeh… als kers op de taart: een geheime stemming, want eerlijkheid en transparantie, dat moeten we niet willen.
   Leuker kunnen we het niet maken, gekker echter wel en met het grootste gemak.
   Salut! Edmond V.O. Katusz

 5. P. van Lenth

  23 april 2017 op 22:46

  De eigenlijke reden is natuurlijk dat Saoedi-Arabië zich hopelijk gedwongen voelt binnenlands iets wezenlijk positiefs aan de vrouwenrechten te doen.

 6. Basic Dimension

  23 april 2017 op 20:16

  De vrouwenrechtencommissie in 1946 was een tragische vergissing van het verlopen en uitgebloeide Christendom:

  ‘The Commission on the Status of Women (CSW) is the principal global intergovernmental body exclusively dedicated to the promotion of gender equality and the empowerment of women. A functional commission of the Economic and Social Council (ECOSOC), it was established by Council resolution 11(II) of 21 June 1946.’

  Vrouwen op het schild heffen leidde tot de latent lesbische feministische golf die uit brandende seksuele onlust de moslim invasie in Europa aanwakkerde. Het zou zeker ook op omgekeerde wijze tot zand in de machine van de moslimlanden leiden. Maar daar stak de Organisation of Islamic Cooperation (OIC) een stokje voor en die heeft de VN al lang geleden omgepoold tot moslim-NV.

  • Basic Dimension

   23 april 2017 op 20:21

   De VN is van Christen- in moslimhanden overgegaan, wat twee notoir zieke seksuele culturen zijn. Uiteindelijk zullen beide de kracht ontberen hun jeugd nog verder te indoctrineren en zal Islam terugvallen op voorgaande paradijscultuur. Beide zullen met elkaar versmelten in een orgie van moord en doodslag. Christenen komen in de hemel afgeslacht door ongelovigen en moslims door het afslachten van ongelovigen. De lusten van dit perpetueel orgasme zijn complementair. En wij gaan dit allemaal meemaken. Iedere dag een nieuw bloedbad in deze Christen-Moslim soap. Oefen maar vast voor de spiegel: ‘Ik ben geschokt, geschokt, geschokt’. Wie durft hier nog van ‘religie’ te praten?

 7. Heb het hier al eerder gezegd; zal me niet verbazen als een groot deel van het westen zoals de EU op de loonlijst van SA staan en dat daarmee ook het verplicht islamiseren van Europa verband heeft. Dit is toch niet geloven, gekker dan dit kan toch niet?! Maar let op, die doorgedraaide linksen gaan dit recht praten want vrouwen onderwerpen en misbruiken is progressief want vrouwen willen het zelf. Deze ontwikkelingen verklaren de infantilisering waarmee we al een tijd te maken hebben.

  In de tijd dat ik nog links was waren uitspraken als van deze protestzanger Gil Scott-Heron nog fictie (1981):

  ‘The Arabs used to be in the 3rd World. They have bought the 2nd World and put a firm down payment on the 1st one. Controlling your resources we’ll control your world.’.

  Heb dit ook al vaker gezegd; wat zich tegenwoordig links noemt heeft helemaal niets meer met het oorspronkelijke links te maken, het huidige links zijn de nieuwe fascisten.

  • @Dick. U heeft volkomen gelijk. Ik heb een échte feministe gekend die in de tijd van de BH verbrandingen op de barricaden gestaan heeft voor de Vrouwenrechten. Ze is helaas al een aantal jaar dood, maar ze zou gehakt maken van de “special snowflakes” die zichzelf vandaag de dag “feministe” noemen! Ze hebben geen flauw benul van hóe hard die meiden toen hebben moeten strijden voor alles dat deze LutserTs nu voor lief nemen. Hetzelfde met de Femen demo’s tegen Le Pen. Vrouwen die gaan demonstreren etc. tegen de énige presidentskandidaat (een vrouw!) die dus daadwerkelijk voor Vrouwenrechten wil opkomen. Echt, zotter komt het gewoon niet!

   • @Sjefke
    Mijn vrouw was geen bra verbrandster (viel niet veel te verbranden ;)) maar als gefeminiseerde vrouw gruwt ze van die wappies als een Anne Fleur D.
    Gestudeerd, gewerkt terwijl ik verder studeerde, oma paste op kinders en toch nog een keer zwanger (hilariteit onder haar collegae m/v). Ach, we rooiden het en makkelijk was het niet bepaald, maar we wilden het om vooruit te komen.
    Zij werd gynaecologe, ik was werkzaam in de bankensector en word nog moe als ik denk aan de airmiles die ik aflegde. Maar we konden het, we deden het!

    Ik heb nu drie schoondochters, wat wenst een man meer :), maar alle drie van het soort niet lullen maar poetsen. Het soort jankballen als een Simons zouden ze liefst afzetten op Jupiter oid.

    • @Toetssteen. Jupiter is nog veel te dichtbij wat mij betreft. Het dichtstbijzijnde Zwarte Gat of een naburige Pulsar lijkt me wel wat. Al die Lutserts mogen van mij vandaag nog op de 1e raket richting… gezet worden. Die halvegare Wekker, Simons, en Anne-Fleur vergiftigen het debat met kant-noch-wal rakend gezwatel en valsheden die als onomstotelijke waarheden gebracht worden. En menigeen stinkt er nog in ook.

 8. Moet wel zeggen dat door dit soort ontwikkelingen de hoop beetje bij beetje verdwijnt, het is binnenkort afgelopen met het mooie leven en pas als het er niet meer is dan weet je wat je mist. Zo zal er een dag komen dat ik tegen m’n kleinzoon, die dan bijna volwassen zal zijn, over rokjesdag zal vertellen: De eerste mooie voorjaarsdag waar vrouwen op straat gekleed in korte rokjes zich als de mooiste bloemen ontpopten. Dan zal m’n kleinzoon vragen: ‘die vrouwen liepen zonder man, zonder burka met blote benen over straat waar ook andere mannen waren zonder verkracht of voor hoer uitgemaakt te worden??’. Ja zeg ik dan en niet alleen blote benen, ook een decolleté en wapperende haren, zodoende wisten we dat de zomer opkomst was. M’n kleinzoon zal me een hele poos met ongeloof aanstaren en dan zeggen; ‘néééé opa, je zit me weer te pesten, wat ben je toch gemeen, vrouwen in korte rokjes over straat, écht niet!!’.

 9. “wat zich tegenwoordig links noemt heeft helemaal niets meer met het oorspronkelijke links te maken”

  Oud-links streed een klassenstrijd, daar heeft nieuw-links een rassenstrijd van gemaakt, een rassenstrijd tegen blanken. Waarom? Ze hebben alle blanken gepromoveerd tot de bovenklasse (übermenschen) en alle niet-blanken gedegradeerd tot de onderklasse (untermenschen). Waarom? Zij zijn dan zogenaamd het empathische deel van de bovenklasse (über- über- übermenschen) die het wel even gaan opnemen voor de onderklasse. Dus ze hebben alle niet-blanken gedegradeerd tot untermenschen ter eer en eigen glorie. En die noemen zichzelf dan antifascisten. We leven in verwarrende tijden.

 10. Echt, iedere keer als je denkt dat ze niet gekker kunnen worden weten ze het wéér te flikken! Hier wat leesvoer (Engels, en niet fraai) over hoe het er werkelijk aan toe gaat in S-A;

  http://www.news.com.au/world/middle-east/saudi-arabia-women-beheaded-in-street-corpses-dangling-from-cranes/news-story/e9b9a2a9f158285818106049e922aff1

  En dat land is nu dus voorzitter van de Mensenrechten. Als het niet zo in- en intriest was zou ik nu hikkend van het lachen onder mijn computerstoel liggen. Het land waar Mensenrechten, en dan met name de rechten van de diverse minderheden (vrouwen, homo’s, anders- danwel niet-gelovigen etc.), echt geen enkel gewicht in de schaal leggen wordt voorzitter. De wereld is compleet van lotje getikt. You just can’t make this sh*t up….

  • @Sjefke
   Het erge is dat die watjes in de handjes staan te klappen en de boze witte man, die is echt waar de schuld van alles, anders zou het hier smurfenland zijn.
   Ik lees dagelijks op Joop, maar de moed zakt me meer en meer in de schoenen. En al helemaal als ik de radio aanzet en ongeveer dezelfde tendens verneem.
   Ik weet dat het niet klopt, een goed deel van het volk denkt niet, maar ja, een dociel deel volgt want zoals de ouden zongen piepen de jongen. Dat het spectrum volkomen verschoven is…. who cares.
   We zouden beter moeten weten. Een Herbert Macuse aan de basis van de EU zou elke burger moeten alarmeren, ze weten niet eens wie hij was en wat de Frankfurter Schule inhoudt.

   • @Toetssteen. Ik heb de moed al opgegeven. Mensen die zó geïndoctrineerd zijn, daar valt niet tegen op te lullen. En van de Joop site krijgen zowel ik als mijn oude desktop spontaan allergische reacties. Wat een dwaallichten lopen daar dan zeg. Mijn hemel….

    De Frankfurter Schule staat aan de basis van een héle hoop ellende. Dat kunnen we heden ten dage steeds meer zien. Mensen zijn echt zo ontzettend ongeïnformeerd, stuitend gewoon. Na de laatste verkiezingsuitslag heb ik zoiets van; Zoek het maar uit, laat de boel maar een keer goed klappen. Dat is schijnbaar wat men wil. Helaas zitten wij ook in de vuurlinie.

 11. Sint Nicolaas

  23 april 2017 op 18:51

  Ach ja, de verenigde naties, laten we het daar nog eens over hebben. s’werelds grootste papieren tijger. Nog zo’n moloch bevolkt door zwaar overbetaalde druiloren die grossieren in resoluties waar de aangesprokenen vervolgens glimlachend hun derrière mee afvegen. Uithuilplek van Timmerfrans na het MH17 drama wat het Oekraïense €U lidmaatschap moest veiligstellen. Baantjescarrousel pur sang gelijk de €U. Altijd maar moord en brand schreeuwend over mensenrechten, honger, oorlog, corruptie en rapporten publiceert over het discriminatoire gehalte van Zwarte Piet. Een links bolwerk vol gecreëerde baantjes waar druk stuivertje wordt gewisseld en konten gelikt als er weer een nieuwe eindbaas nodig is. Onder aan de streep kijkende is het enig wat ze bereikt hebben het uitwerpen van zakken meel aan alweer hongerlijdende zwartjes.

  • Sint Nicolaas

   23 april 2017 op 19:04

   En nu dus een plek voor Saudi-Arabië in een van de vele overbodige commissies die in het leven worden gehouden om de baantjesjagers van dienst te zijn. Vrouwenrechten en Saudi-Arabië, de ultieme antithese. Je maakt een islamitische, vrouwvijandige ( in onze westerse ogen want daar is het volstrekt normaal ) bananenrepubliek lid van een vrouwenrechtencommissie. Zoals Joost al zei, de vrouw heeft daar geen rechten afgezien van het aanrecht en het recht te fungeren als broedmachine voor toekomstige jihadisten. Werkelijk, de wereld wordt voor een groot deel bestuurd door een stelletje eigenheimers die elk gevoel van logica en realisme ontberen en de beschaafde wereld langzaam ( ? ) maar zeker naar de verdommenis helpen. Niet gehinderd door enige zelfreflectie of interesse in andermans standpunten. Als lemmingen de afgrond in.

 12. Mijn eerste reactie is ook lachen. Maar dit is geen grap. Saoedi Arabie is ook voorzitter van het UN mensenrechten committee (!) Dit is vooropgezet. Het is gelieerd aan het plan Europa vol te plempen met moslims en armoedzaarers die nooit aan onze economie zullen bijdragen. Die brengen islam, “de religie van de vrede”. En weet je, vraag het onze jeugd. Die geloven in de VN. Die geloven in de EU. Die geloven dat moslims zielig zijn. Omdat ze op school gehersenspoeld zijn. Waarom krijgt alleen links een stem in de media? Waarom worden anti-moslim reacties op social media onmiddellijk de kop ingedrukt? Politie aan de deur. (Dat vinden normale mensen heel vervelend en een schande. Zodra de politie bij een moslim familie komt aankloppen hebben ze daar minder problemen mee. Integendeel. Ze gaan meteen discriminatie schreeuwen.) Dat is dus het plan. Daarom blijft Brussel maar onzin uitkramen. Omdat ze weten dat met tijd komt de overwinning van zelf.
  Ondertussen blijven de US & co overal…

  • …Ondertussen blijven US & co overal rampen creeren. “Orde uit chaos” staat in het vaandel. We zullen en moeten op de knieen.

   Schrikbarend overigens om de reacties in K2 te zien toen Baudet opperde eerst eens rustig na te denken alvorens Assad te dumpen. Met als voorbeeld Irak en Libie. Waar het nog steeds totale chaos en anarchie is. En die kortzichtige NL politici willen dit niet inzien. Of. Mogen ze dit niet inzien? Wel grappig hoe FvD de Kamer een spiegel weet voor te houden. Want, kwaliteit en oprechtheid, dat is Den Haag vreemd.

   • @ Cale

    Onthutsend om te zien hoe de Tweede Kamer reageerde op de uitspraken van Baudet. En dat terwijl Baudet nog met heel veel meel in de mond praatte.

    • Baudet gaat het nog ver schoppen. Hij is een strateeg en een heel goede schaakspeler, vermoed ik. Niet meteen het achterste van je tong laten zien, want niemand wil dan luisteren. Wel steeds de Kamer een beetje uitdagen zodat het schoorvoetend de misstanden; zoals veel te weinig professionaliteit, kennis en dwingende policor duidelijk worden. Rutte en Koenders uitdagen, die dan met de billen bloot moeten maar dat natuurlijk niet willen en daarom met niets zeggende antwoorden komen. Schitterend. Qua kennis en inzicht vaagt Baudet c.s. de gehele Kamer plus regering weg.

     • Zeker mooi om te volgen hoe hij het opbouwt elke keer een feit.
      De Plakaat van verlating 1581 Vanaf toe waren wij vrije Burgers waarbij het woord Burger alles zeggend is Dat is naderhand afgezwakt door verbods regels. Ik vraag mij af wat wij nu zijn? bevolking?

 13. Luister eens wat de ex vrouw van NATO Kolonel Ray Griggs zo al verteld : https://youtu.be/n9G4Qv3kgRQ

  • Ondanks dat ik het idee heb dat er aardig wat verstandige mensen dit blog volgen. Soms uit onvrede over het gepreek versus de beleving van de realiteit. Vind ik het vreemd hoe er zo weinig bereid zijn, de trollen en enkele scherpen van geest uitgezonderd, de realiteit zo eenzijdig te benaderen.
   De optelsom van allerlei absurde zaken maakt: Dat is toeval, ongerelateerd, onbekwaamheid, onpartijdig of zuiver maar naief etc meer en meer ontoereikend als ‘geruststellende’ gedachte.
   Bijv. Haren, gemeente Brusssel, NATO politiek hoofdkwartier. Ik vind dat ietwat merkwaardig gebouwd, maar ja, rekenen, ik ben ook maar mens.

 14. Nu kunnen ze de rechteloosheid van sexslaven pas goed regelen.
  Zou een sociaaldemocraat kunnen beweren.

 15. Hahahahahahhahhahhahhaha!