Wanneer komt links bij zinnen?

Door Joost Niemöller

De Europese volkeren zijn verscheurd, zo lijkt nu ook weer bij de uitslag van de Franse verkiezingen. Linkse kranten spreken van een ‘morele nederlaag’ van Marine Le Pen, omdat ze in de voorronde niet de grootste is geworden (wat is daar ‘moreel’ aan?), en trekken de vergelijking met Wilders, die ook al een ‘morele nederlaag’ geleden zou hebben door niet de grootste te worden. Er wordt door de EU-fiele media beweerd dat er een einde is gekomen aan de ‘populistische golf.’ Ondertussen wordt een slimme internationale ondernemer die sterk verbonden is met het megakapitalisme van de Rotschild banken op het zadel getild als de redding van links Frankrijk. Onder het mom: Hoe gek kun je zijn.

Dit linkse mediaspel raakt niet aan de werkelijke ontwikkelingen waarin Europa slachtoffer is geworden. De massale omvolking die gaande is, en die de enige manier lijkt voor de zittende macht om die macht te behouden: als het volk jou niet wil, dan schep je nieuwe volkeren, die elkaar niet kennen, elkaar ook niet moeten, maar elkaar in de greep houden.

Wie dat aankaart is al snel een ‘complotdenker.’ Alsof complotten niet zouden bestaan. Alsof de macht niet aan de macht blijft door afspraken te maken.

Etnische verdeeldheid, het is een aloud recept van de macht. De Romeinen wisten er al raad mee. De grote Westerse koloniale machten wisten zo met een kleine minderheid de zweep te leggen over vele volkeren. De gevolgen ervan zien we nu in Afrika nog steeds. In het Midden Oosten zien we nu niets anders.

Ondertussen wordt het tegendeel, etnische homogeniteit, die leidt tot eenheid en democratie, door de Loony Left voorgesteld als ‘nazisme’ en zou ‘diversiteit’ leiden tot ‘kracht’ en zo tot een betere wereld. Een levensgevaarlijke dwaasheid in de vorm van een onwerkelijke utopie.

De megakapitalisten streven een duidelijk rationeel doel na: zelfverrijking. De migranten hebben een begrijpelijk verlangen naar welvaartsverbetering. Daar valt niets te halen in het politieke debat. Daar gaat het om duidelijk herkenbare belangen. en duidelijke politiek is niets anders dan de afwegingen tussen de stemmen van die belangen. Daarom is DENK een heldere partij, maar de PvdA niet.

Het is de totale verwarring van het ‘linkse denken’ die ons parten speelt. De enige hoop om de ondergang van de Europese beschaving te redden, is de terugkeer van het gezonde verstand bij globalistisch links. Daar is men nu verstrikt geraakt in een lachwekkende nepdiscussie over ‘racisme’ door ‘witten.’ Een marginaal gedoetje waarin problemen worden bedacht die opgeblazen worden door de (linkse) media en dankbaar ontvangen worden in een hypocriete schuldcultuur.

Pas als gek links ziet waar hun echte belangen liggen, zal men wakker worden. Te vrezen valt dat dit verhelderingsproces alleen tot stand zal komen door een zware economische crisis en verdere verhoging van moslimaanslagen, verkrachtingen, berovingen, moorden.

Het zal ons aan de rand van de afgrond brengen. Of erover. Dat is het probleem. Maar een andere weg lijkt er niet. Het water moet aan de lippen komen voor ze bij links gaan leren dat je zelf moet kunnen zwemmen om niet te verdrinken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

46 Reacties

 1. Links beweert voortdurend tegen vooroordelen te ‘strijden’. Maar men is er als de kippen bij om de categorie ‘boze blanke man’ te munten. Ik vermoed dat dan de oude karikatuur van de rijke kapitalist in hun bovenkamer tevoorschijn komt. Over boze blanke vrouwen hoor je ze niet (is links dus ook nog seksistisch in deze). Intussen bestaat er natuurlijk een merendeel aan ‘witte’ mannen dat arm is, bescheiden verdient en zich eerlijk verdienstelijk maakt.
  Links denkt van oudsher is categorie-en en hier doen ze het weer. Het is zo stompzinnig allemaal, maar wat een kabaal! Om niets; om een idee-fixe.

  • Zo strijden ze ook tegen “sociale constructen”, maar daarvoor in de plaats komen ze zelf met absurde en vergezochte “constructen”, die, doorgeredeneerd, in tegenstrijdigheden, paradoxen en pure onzin uitmonden.

 2. Conservatief

  25 april 2017 op 21:44

  Links pleegt geen geweld voor een betere wereld. Die “betere wereld” van ze bestaat niet, maar is slechts een smoes om geweld te plegen. Geweld is niet hun middel, maar hun DOEL. Je kunt ook zeggen: links zegt geweld te plegen voor een “betere wereld”. Maar welke wereld is dat dan? De wereld waarin zij geweld plegen en zeggen dat het voor een “betere wereld” is. De linkse leugencultuur ten voeten uit.

 3. Soms lijkt het erop dat de haat van links zich niet op ideeen richt maar op personen. Als zo’n persoon eenmaal iets onwelgevalligs heeft gezegd, maakt het daarna niet meer uit wat voor ideeen hij of zij heeft. Dat zie je duidelijk bij Wilders en le Pen, die beide een sociaal-economisch linkse agenda hebben.
  Marine le Pen nog veel stemmen winnen door in haar campagne heel nadrukkelijk het inconsequente denken van links aan te kaarten.

  • @Koos. Klopt. Zelfs de meest goed doortimmerde plannen van de PVV worden genadeloos neergesabeld want PVV. Het is het kind met het badwater weg gooien.

 4. Conservatief

  25 april 2017 op 21:47

  Links = politiek georganiseerde groepsdwang. Elke dissident wordt neergemaaid. Elke (extreme) politieke beweging, ook de welbekende en meest beruchte uit de 20e eeuw, deed hetzelfde. Diezelfde mensensoort is dus weer terug, onder een ander politiek vaandel.

 5. Le Pen heeft het leiderschap van haar partij opgegeven om als onafhankelijke kandidaat meer kans te maken op het presidentschap. Wellicht durft ze dan ook de broodnodige economische hervormingen te omarmen.

  Wat is het verschil tussen de ruggengraat van Le Pen en die van Rutte, en wie heeft er meer ballen?

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  • Sint Nicolaas

   25 april 2017 op 10:12

   Welnu beste Koffij, Rutte is een gecastreerd, in de kast verblijvend kweetje welke opzit en pootjes geeft wanneer Brussel of Merkel dit wil. Marine is een zeer sterke persoonlijkeid MET ballen die weet wat ze wil en welke kant Frankrijk op moet om niet te verzuipen in de zee van islamitische ellende en €uropese dictatuur. De (s)linkse smerigheid die overal uit de kast wordt getrokken om haar tegen te werken spreekt boekdelen. Precies hetzelfde maken we in NL mee. Volks- en landverraad is ” common practice” tegenwoordig en de elitaire bestuurders komen er keer op keer mee weg dankzij de smerige indoctrinale praktijken van de MSM waar hele hordes achterlijk stem en klapvee met twee benen tegelijk intrappen. Eigenlijk verdient men niet beter alleen jammer dat de wel nadenkende mens wordt meegezogen en bedolven wordt onder de islamitische en €uropese drek.

 6. Edmond V.O. Katusz

  25 april 2017 op 00:23

  Men doet er van alles aan om Marine Le Pen’s succes naar beneden te halen.

  HuffPost: “ce résultat n’est qu’un demi-triomphe pour la candidate d’extrême droite, longtemps donnée en tête du premier tour par les enquêtes d’opinion.”

  Een Half-triomf, dus … want de peilingen hadden een overwinning voorspeld in die eerste ronde. Me neus, het enige wat bewezen werd is dat de peilingen dus niet goed gepeild hadden.

  Laten we wel wezen, wat is nu het verschil tussen Macron en Le Pen? Macron: 23,8% en Le Pen: 21,43% van de stemmen. Het verschil is 2,37%. Formidable? C’est fort minable! Macron wint en wordt overal op het schild gehesen in de gelijkgeschakelde pers. (Percentages zoals vermeld ddor de HuffPost)

  (Tussendingetje: Hedenavond hoorde ik zowaar Arjan Noorlander een keertje het woord EU gebruiken, i.p.v. het door hem immer gebezigde Europa. Zelfs Rob Trip “bezondigde” zich aan dit woord. Is er dan toch nog hoop?)
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

 7. Reden waarom je niet meer kan reageren op MSM artikelen is dat ze nu ongestraft kunnen liegen. Nu.nl: “Nunes
  De Congres-commissie kwam in opspraak, nadat een van de leden, de Republikeinse afgevaardigde Devin Nunes, beweerde dat Trump en zijn medewerkers voorafgaand aan diens presidentsschap werden afgeluisterd door inlichtingendiensten. Nunes kwam niet met bewijzen en besloot zich eerder deze maand terug te trekken uit het onderzoek.” Een smerige leugen. Uit stukken van de geheime dienst bleek dat er interceptions waren, en kwalijker, dat deze ook zijn unmasked, en vrijgegeven, wat niet mag. Dat is ook wat Nunes beweert. Hij moest ook om die reden niet weg. Maar de MSM kan nu ongestraft liegen. Het volk moet immers gemanipuleerd worden.

  • http://www.foxnews.com/politics/2017/03/31/intelligence-official-who-unmasked-trump-associates-is-very-high-up-source-says.html

   Degene die de unmasking van de namen vroeg was Susan Rice. Dat heeft ze nota bene zelfs toegegeven.

   Laten we het maar eerlijk zeggen, de MSM is gewoon een politiek instrument van de gevestigde orde. Vooral Nu.nl. De MSM is
   er daarom ook niet voor het volk, maar om het volk te manipuleren.

   susan-rice-requested-to-unmask-names-trump-transition-officials-sources-say.html

 8. Ik ben bang dat Le pen gaat verliezen, maar overtuigd ben ik nog niet. Bijna 20 procent heeft op Melenchon gestemd, die gaan echt niet op een globalist stemmen. Veel stemmers op Fillon zijn ook op de hand van Le Pen.

  Laat ik het zo zeggen, ik denk dat de kans dat Le Pen wint, niet hoog is, maar toch wel meer dan een kans van 1 op 10.

 9. Basic Dimension

  24 april 2017 op 16:10

  Yin en yang:

  Vrouwelijk – mannelijk.
  Slavin – slavedrijver.
  Christendom – Islam.
  uitteelt – inteelt.
  Overige seksuele rollen – mann. heteroseksualiteit.
  Opkomen voor alle mensen – opkomen voor mannen.
  Socialisme – kapitalisme.
  Marx. nihilisme – libertarisme.
  Multiculturalisme – winstmaximalisatie.
  Etniciteit – globalisme.
  Slavin – slavedrijver.

  • Basic Dimension

   24 april 2017 op 20:03

   Na de ontzuiling zagen wij een steeds verdere versnippering van politieke krachtvelden. Dat komt omdat de oude indelingscriteria niet meer voldoen. Maar bovenstaande tweedeling is zo fundamenteel dat die dan zelf een nieuw krachtenveld ontwerpt: policor (vrouw) – anti-policor (man). En dan blijkt ook dat het globalisme de EU in de tang heeft. Dit al sinds de jaren 80 waarin Philips de wetgeving van de toekomstige EU dicteert. Men ziet ook dat het maatschappelijke zwaartepunt door het vrouwekiesrecht bij de vrouw is komen te liggen. En…hoe merkwaardig, Islam is eigenlijk anti-policor. Think about it. Het is yin en yang tussen EU en Islam.

   • Europa is idd meer Yin (passief, meegaand) dan Yang (agressief) Maar als er dan toch veralgemeniseerd moet worden: de Yin/Yangverhouding is een wisselende en zoals u weet is er een spoor van Yang in Yin en vice versa.

    Vindt u het Taoïstische idee van opdeling in tegengestelde principes een geldige manier om dingen te verklaren?

    • Basic Dimension

     25 april 2017 op 21:30

     Wel, ik verklaar dingen allereerst uit het waargenomen gedrag en niet op basis van opgelegde associatieve wijsheden. Maar Yin en Yang lijken mij gebaseerd op een diepgevoelde realiteit en ja, daar kan ik nog wel wat van leren.

     Dit is wat ik meen te kunnen waarnemen:

     But now they fought themselves free and acquired women’s suffrage which – supplemented with a proportion of masochistic Christian males – gave them the majority in parliament and so Western culture went down into a free fall.

     Women in charge in society are a disaster for humanity. It is not natural since females want to be dominated by males.

     That’s why they yearn with ass up to the strong males of Islam, who still have a central core of norms and values, Sharia.

     • Yin vereenzelvigen met “het vrouwelijke” en yang met “het mannelijke” is m.i. een verkeerde en misleidende interpretatie van deze begrippen.

      yin vertegenwoordigt namelijk de aarde en yang de hemel. Vrouwen en mannen zijn voor zo’n 95% aan elkaar gelijk. De verhouding geest/lichaam is bij beide gelijk.

 10. Basic Dimension

  26 april 2017 op 18:46

  ‘Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte)’.

  De Chinese nadruk op mannelijk – vrouwelijk spreekt mij aan maar met associaties heb ik niets. Daarentegen heb ik wel aanwijzingen dat het onderscheid: policor (female) versus anti-policor (male) op causaliteit berust.

 11. @ D.G. Neree
  Goed gezien, in dit ondermaanse zijn man en vrouw praktisch gelijk aan elkaar, overwegend aarde en zeer beperkt geest. Beide geslachten worden vrijwel totaal beheerst door de maan, oftewel het vrouwelijke.

 12. Beste Joost. Links gaat never nooit niet bij zinnen komen. Ze zitten er té diep in. Toegeven dan men de plank volledig, maar dan ook echt volledig heeft mis geslagen, is een doodzonde in die kringen. Ze verzuipen nog liever dan dat ze gezichtsverlies lijden. Helaas voor u en mij trekken ze ons wel mee het zeemansgraf in. Zelfs al ligt men met het hoofd op het hakblok en staat er een baardmans met kromzwaard gereed, dan nóg zal men prevelen “Wat is het toch ook een mooie cultuur hè?”. Complete gekte, anders kan ik het niet noemen. En breek me de bek niet open over die hele nepdiscussie wat dat “witte racisme” betreft. Compleet losgezongen van de realiteit noemt men zoiets.

 13. Sint Nicolaas

  24 april 2017 op 14:41

  Ach wat is de MSM toch weer in de weer met hun verachterlijke indoctrinale praktijken. ” Een morele nederlaag” ? WTF ! Het FN haalt de beste verkiezingsuitslag ooit en de MSM noemt het een nederlaag. Wat een stelletje kwallen zijn het toch ook. Objectief en onpartijdig verslag doen is ver te zoeken maar daar heeft men schijt aan zolang het niet nadenkende achterlijke gepeupel maar in hun richting gemanouvreerd wordt. Ook met de verliezers van gisteren, die rollen over elkaar heen om te roepen dat ze vooral op Macron moeten gaan stemmen nu ze zelf afgeserveerd zijn. Pardon ?! Mag het electoraat dat even ZELF bepalen op wie ze gaan stemmen ? Walgelijk dat (s)linkse gemanouvreer en bemoeizucht. Wat hebben die een lage dunk van hun achterban en ik zou me enorm geschoffeerd voelen als men mij zou oproepen op die of die te stemmen. Maar ja, dat is het probleem met de niet nadenkende sukkelaars, die nemen alles voor zoete koek aan.

  • @Sint Nicolaas. De gevestigde orde is in Frankrijk compleet weg gevaagd. Wordt voor het gemak even totaal aan voorbij gemarcheerd. Mensen denken niet na, ik zie het overal om me heen. Wat er op de NPO wordt uitgebraakt wordt als zoete koek geslikt. Als je daar dan voorzichtig nuance in probeert aan te brengen, oh boy. Dan is de boot aan. Want hoe dúrf je kritiek te hebben op hun Punica oase! Zoals ik al eerder zei; ik heb het opgegeven. Men zoekt het maar uit. Ze zullen er nog wel achter komen dat die “domme Indiaan”, die hen al jaren waarschuwt, nog niet zo dom is. Helaas zit ik wel in de vuurlinie. Mocht ik het niet redden om naar de States te vluchten heeft u hopelijk voor mij nog een schuurtje vrij…

   • Sint Nicolaas

    24 april 2017 op 18:25

    Inderdaad Sjefke, de gevestigde orde en in het bijzonder de socialisten die het moesten doen met een schamele 6% van de stemmen. Net als bij de P vd Allah in NL hebben de Fransozen het ook gehad met deze volksvernachelaars. En dan de reacties uit de verschillende hoofdsteden. Werkelijk om te gillen. Oh, men is zo opgelucht dat het FN verslagen is, de koers van de €uro steeg weer. Dus men kneep hem wel maak ik hieruit op. FN is NIET verslagen ! Ze hebben het nog nooit zo goed gedaan maar daar hoor je niet veel over. Ook een giller is de reactie van Timmerfrans op de uitslag. Die vraagt zich af wat er in onze samenleving aan de hand is. Nou, werkelijk, mijn tabberd zakte af ! Hier bevestigd de vice-voorzitter van de €uropese commissie dat de €U regenten lichtjaren ver weg staan van het gewone volk.

    • Sint Nicolaas

     24 april 2017 op 18:40

     Ik zou zeggen Timmerfrans, ga eens een dagje de straat op, praat met mensen, kijk naar het straatbeeld, luister naar de zorgen en problemen die men dagelijks ondervindt. Vanuit je ivoren Brusselse toren merk je daar geen sodemieter van natuurlijk. Daar wordt je niet bespuugd door Mrokkotuig, is er geen school waar je kinderen weg worden getreiterd door geïmporteerde nepvluchtelingen, staan er geen drugsdealers in de gangen, hoef je niet te leven van salaris naar salaris, staat er geen moskee met opgeheven konten richting oosten. En meneer komt er achter dat de sociaal democratie er niet in geslaagd is om mensen perspectief te bieden. Nou jaaaaa, meid toch ! Wereldvreemde druiloor dat je bent. Dit is wat de vorige presidenten van Frankrijk hebben gepresteerd : https://www.youtube.com/watch?v=etljQLaGyiM

     • Sint Nicolaas

      24 april 2017 op 18:52

      Nog steeds vreemd dat men dan FN gaat stemmen ? En dit wordt nog VEEL erger, ook NL zal er aan moeten. Dat zooitje naïeve kweetjes wat er nu voor gezorgd heeft dat er een regering dreigt te komen met weer s’lands grootste bedrieger aan het roer, geflankeerd door milieu anarchisten, €urofielen en christelijke meehuppelaars zal op hun wenken bediend worden. Aanslagen, verkrachtingen, moordpartijen, rellen. Het hele scala lacht u tegemoet, men is er nog steeds goed vanaf gekomen maar hoe lang nog ? Sjefke, u, ik en een groot aantal medereaguurders hier zijn de roependen in de woestijn der onnozele (s)linksen. Uw oom ( en voorvaderen ) heeft het ervaren en is een wijs man waar naar geluisterd dient te worden. Geschiedenis is een mooi en leerzaam vak. Jammer dat ons aller Pinokkio die het gestudeerd heeft er geen donder van heeft opgestoken.

 14. @Sint Nicolaas.
  Als Rutte mijn kind Geschiedenis zou doceren haalde ik het per ommegaande van school! Deze man is zijn bul niet waard. Erger nog; hij werkt actief mee aan de teloorgang van dit eens zo mooie land. Helaas luistert er niemand naar de wijze woorden van Wendell of die van ons. Men denkt nog steeds dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Omdat het zo sluipend gaat heeft men niet in de gaten hóe ver e.e.a. al is doorgedrongen in alle lagen van onze Samenleving. Je staat onderhand iedere dag van verdriet en frustratie met het hoofd tegen de dichtstbijzijnde muur te bonken. Waarom zijn de mensen toch ongelofelijk naïef en goedgelovig? Iedereen met een onsje verstand in de hersenpan kan zien dat het hier met rasse schreden achteruit holt! Al die aanslagen in Frankrijk etc. komen toch niet uit de lucht vallen zeker?

 15. @Sint Nicolaas. Ik begeef mij doorgaans niet in het Open Riool dat Twitter heet. Maar dit weekend heb ik een uitzondering gemaakt. Wat is Timmermans een pedante omhoog gevallen arrogante kwast! GS had de ranzige onzin die hij per Tweets verkondigde aan de grote Internetklok gehangen. Ik heb daar wat simpele doch steekhoudende antwoorden op getweet. In vloeiend Engels. Van ons alles Timmerfrans geen woord natuurlijk. Maar de rest van de dag heeft mijn telefoon niet meer stil gestaan van alle “likes” die maar binnen bleven vliegen. Niet dat het me daar om te doen is. Ik hoop nog wat mensen wakker te schudden voor het écht te laat is. Deze man is zo van de realiteit losgezongen dat het absurd is. Mensen als hij rijden ons schaterlachend de afgrond in…

  • Sint Nicolaas

   25 april 2017 op 14:17

   Tja Sjefke, ook Sint heeft Twitter ” ontdekt”. Was er nooit zo gek op en volg maar een beperkt aantal personen maar als je de commentaren af en toe leest aan de (s)linkse zijde van het politiek spectrum dan is het wel zeer droevig gesteld met vele medemensen. Wat een naïeviteit en dom geblaat en veelal ronduit gescheld en belachelijkmakerij zonder enige feitelijke onderbouwing. Uiteraard kan men dan van mij mijn ongezouten mening krijgen waarna het, zoals u zegt, veelal stil blijft maar de likes vliegen je om de oren. Marine Le Pen is een van personen die ik nu volg. Zij Twittert dat het een lieve lust is en dan tussendoor lees je commentaar van ” racist” of ” Xenofoob” Als je dan vraagt waarom, leg eens uit, dan is het oorverdovend stil. Nou, dan krijgen ze een veeg uit de pan met tientallen likes als gevolg. Joost Twittert ook, volg ik nu ook. Interessant toch.

 16. Beetje naïef stuk dit. Links zal namelijk nooit wakker worden. Zij hebben namelijk geen moraal en geen geweten. Links gaat over lijken om haar doel te bereiken: totale chaos. Uit die chaos kan dan mooi een NWO gecreëerd worden (EU, VN etc.). De globalisten die hier verantwoordelijk voor zijn zullen nooit geconfronteerd worden met de ellende die ze aanrichten. Zij hebben immers het geld om zich te verschuilen in volledig blanke wijken en ‘gated communities’.

  De verkiezingen in Frankrijk zijn onze laatste hoop. Mocht Le Pen niet verkozen worden dan is het einde oefening. Duitsland zal waarschijnlijk voor Merkel of Schulz gaan. Nee, die ‘patriottische lente’ gaat aan Europa voorbij, en daarmee is het verval van dit ooit prachtige continent definitef ingezet.

 17. Martien Pennings

  24 april 2017 op 13:57

  Lekker fel stuk en ik zou het zelfs doorgeplaatst hebben op mijn eigen weblog als er dat zinnetje over de Rothschilds niet had in gestaan. Als je stukken plaatst van antisemitische gastauteurs, Joost, – http://bit.ly/2oXRogZ – moet je dat soort zinnetjes al helemaal niet opschrijven.

  • Er is wat mij betreft een duidelijk verschil tussen Zionisme, de Israelische regering, (Joodse) bankiers met dubieuze praktijken en het Joodse volk. Ik ken een heleboel Joden. Sommigen zijn vrienden. Maar geen van hen vertelt mij dat ik niet kritisch mag zijn op Israel? Ik verafschuw die Rutte regering maar dat wil nog niet zeggen dat ik Nederlanders haat? Joost Niemoller is geen antisemiet in mijn opinie en hij steunt die gedachte ook niet, denk ik. Hij is wel (gezond) kritisch tav het Zionisme en Rothschilds bankiers. Anders zou ik zijn stukken niet lezen. Kritiek hebben is gezond. En sommigen, zoals Joost Niemoller hebben de taak op zich genomen die kritiek te publiceren. Wat is daar mis mee? Niet kritisch denken is juist gevaarlijk. En het zijn juist die mensen die dan onmiddellijk gaan labelen.

   • De kern van antisemitisme is gelegen in het feit dat vroeger veel Joden de Talmoed serieus namen. Dat zette kwaad bloed. Ik weet wat er in de talmoed staat. Alle vooroordelen kom je er tegen. Echter, de talmoed neemt snel aan invloed af.

    Dat neemt niet weg dat het een eng boek is. Ik durf nauwelijks de donkere teksten te citeren. Bijvoorbeeld Maarten Luther was eerst pro jood, totdat hij de talmoed had gelezen.
    Ook stond er in de talmoed hoe er gebankierd moest worden, daarbij werd onderscheid gemaakt tussen mensen met schulden die jood- en niet jood waren.
    Gelukkig is de talmoed niet meer relevant.

    • “De kern van antisemitisme”
     Heb daar ook weleens over nagedacht en wat me toen opviel is dat joden zich in allerlei samenlevingen gevestigd hebben en daar de vruchten van plukken maar zelf zeer gesloten en onder elkaar blijven. Het is geven en nemen. Zo heb je bv scholen enkel voor joden, vind ik prima maar waarom dan geen scholen enkel voor ariërs of enkel voor germanen? Dit is tenslotte germaans gebied, wel scholen enkel voor joden op germaans gebied maar geen scholen enkel voor germanen op germaans gebied want fascistisch? Joden noemen zichzelf tenslotte ook een volk; semieten.

     • De moslims doen krek hetzelfde eigen scholen eigen gemeenschap. Dat Semieten (Arabieren) verhaal is ten delen waar De meeste komen uit Rusland nog beter gezegd uit Oekraïne, rondom de Zwarte Zee. Waar het rijk van de Chazaren, Turkse stammen zich bevonden. Zie het demografische boek Atlas van Rusland. Geschreven door Robin Milner-Gulland (Universiteit van Sussex), Nikolai Dejevsky (Russische geschiedenis ) Let op zijn naam Jev-sky en Sir Dimitri Obolensky emeritus hoogleraar Oxford. pagina 84. De Chazaren hadden het Joodse geloof aangenomen Dus Judah volgers Ze werden door de Russen verpletterend verslagen. Interessant dat ze door de Oekraïners, de Zwarten worden genoemd. Ze haten de Russen In de revolutie 1917 zijn ze helemaal los gegaan tegen de Russen.

 18. @Hugoden
  solzhenitsyn schijnt daar, over de vervolging van met name orthodoxe Christenen door de communisten, een boek over geschreven te hebben. Er zijn tientallen miljoenen vermoord, velen op gruwelijke wijze.
  Wat veel mensen ook niet weten is dat de partizanen in Rusland, tijdens WO2 gruwelijk waren en honderden duizenden Duitse soldaten gruwelijk gedood, gecastreerd etcetera. Daardoor werd de einsatzgrupe opgericht die samen met de Oekrainers en Balten ook gruwelijk hebben huisgehouden. We hebben alleen de samenvattingen, de detail rapporten liggen in archieven, met terechtstellingen en de veroordelingen.

 19. Ook de Rothschilds hebben banden met Soros, en deze voormalige bankier/minister van economie onder Hollande is nix anders dan het marketing product van de gelijkgeschakelde media gefinancierd door Soros.
  Niet voor nix heet zijn beweging ” en marche” identiek aan het Engels talige “on move” van Soros.
  Ook joden kunnen fout zijn in deze oorlog, net als de Joodsche raad indertijd.

 20. ““Rothschilds”, beste Sprx, is een codewoord geworden onder antisemieten”
  Dan gaan we het voortaan over de Blauwschilds hebben, of zoiets, want je gaat me niet vertellen dat we het daarom niet meer over de Roth…. eeuuhh.. Blauwschilds kunnen hebben. Het is idd zo dat de Roth.. eeuuhh.. Blauwschilds erg in trek zijn bij complotters (en ook bij antisemieten begrijp ik nu) maar ze bestaan wel degelijk en zijn zeer machtig.

  Btw @Sprx, ik denk dat het nooit alleen Soros kan zijn, voor ons heeft hij veel geld maar uiteindelijk is ook dat slechts wisselgeld.

 21. Onzin Martien,waarom zou je geen Rothshild mogen zeggen en waarom zou je niet mogen zeggen dat zij Joods zijn!
  Verder wil ik hier niet op in gaan maar wil ik wel reageren op de omvolking die gaande is.
  Er is wel degelijk een beleid om de verschillende volkeren te laten samensmelten tot Europeanen ,de gedachte achter dit beleid is dat men 1 Europese regering makkelijker kan beinvloeden en onder controle kan houden daarnaast is massa immigratie een manier om volkeren te verbasteren……..

 22. Wie gelooft nu dat M.P. middels wat reacties aan wat verdere herbezinning zou doen? Ik niet.
  Truus – in ben benieuwd naar je blog, ik had ‘m nooit gevonden zonder je link, dank.

 23. Leo KarelJan

  24 april 2017 op 13:54

  Links staat voor politieke correctheid en “weg met ons”. En links telt veel partijen: ook de VVD is links en totaal multiculti en politiek correct. Ze omarmen zelfs de groteske klimaatwaanzin.
  Het grote bedrijfsleven ruikt zijn kans: er zijn subsidies te verdienen aan de klimaatwaanzin en open grenzen betekent concurrentie op de arbeidsmarkt. De verliezers zijn vooral het kleinere bedrijfsleven, zelfstandigen en de lagere en hogere middenklasse.
  Sluiting grenzen voor gelukzoekers ( en sowieso voor alle islamieten ) , tegengaan van islamisering, uit de EUSSR, stoppen met klimaatsubsidies, geen subsidies aan grote bedrijven en belastingverlaging voor bovengenoemde verliezers. En een veel kleinere overheid. En samenwerking in Europa op basis van vrije natiestaten, die zelf over grenzen en wetten gaan.

 24. “A new term was introduced to the English language: Identity Politics. Its aim is for voters to think of themselves as separatist minorities – women, LGBTQ, Blacks and Hispanics. The Democrats thought they could beat Trump by organizing Women for Wall Street (and a New Cold War), LGBTQ for Wall Street (and a New Cold War), and Blacks and Hispanics for Wall Street (and a New Cold War). Each identity cohort was headed by a billionaire or hedge fund donor.

  The identity that is conspicuously excluded is the working class. Identity politics strips away thinking of one’s interest in terms of having to work for a living. It excludes voter protests against having their monthly paycheck stripped to pay more for health insurance, housing and mortgage charges or education, better working conditions or consumer protection – not to speak of protecting debtors.”

  http://www.paulcraigroberts.org/2017/03/26/democratic-partys-death-identity-politics/

  Links heeft al z’n idealen verraden…

  • In plaats van ‘eendracht maakt macht’ preekt ze nu het verdeel en heers van de ‘identity politics’. On the left, there’s nothing left.

 25. Heel goed artikel!
  Links gedraagt zich als kinderen die hun zin niet krijgen, dus moet het maar kapot. Staat een leuk stukje over in TPO, vandaag.
  Nationaal socialisme, weet je nog? Omdat links deugt, kan het dus niet met nazi’s vergeleken worden, of zoiets. Dus zijn nazi’s tegenwoordig rechts. En als je niet in deug-links gelooft dan slaan ze er op los. Zoals de straten van Parijs weer veldslagen vertoonden, gedurende het afgelopen weekeind.
  Meer CO2 taks, terwijl CO2 een juist de belangrijkste voedingsstof voor planten is. “Groen” Links is tegen CO2. Ze weten echt niet waar ze over lullen.
  Islam brengt liefde, terwijl er al 1400 jaar alleen maar gemoord, geplunderd en verkracht is. Ik zeg nu niet dat wij in het westen zulke lieverdjes zijn maar om nu islam de religie van de vrede te noemen…
  Waarschijnlijk gaat nu links Frankrijk en dat zijn er nog wel wat, een Rothschild bankier aan het presidentschap helpen. Wie begrijpt het nog?
  Links is verblind van woede, totaal gek…

 26. Het strijdlied van de socialisten heet “de internationale”. Toen het lied geschreven werd (1892) symboliseerde de titel dat arbeiders uit de verschillende landen onderling solidair waren. Met globalisme had het niets te maken, en al helemaal niet met de wens dat ze elkaars plaats zouden gaan innemen, of dat buitenlanders zouden delen in de moeizaam verworven sociale voorzieningen . Bovendien betekende ‘internationaal’ toen hooguit ‘binnen Europa’, en zeker niet donker Afrika. Toch heeft de uit zijn verband gerukte term ‘internationaal’ het bewustzijn van links vergiftigd, en hebben alle linkse idealen er hun geloofwaardigheid door verloren.