Steun de vrije islamkritiek! Steun Raffie!

Door Joost Niemöller

Raffie Chohan is door een Nederlandse rechter veroordeeld omdat ze in de openbare ruimte islamkritiek beoefende. Dit is het gevolg van een gevaarlijke ontwikkeling bij het OM die de vrijheid van meningsuiting in Nederland aan banden wil leggen.

Onlangs werd bekend dat het OM veel tijd steekt in uitzoeken of er rechtszaken tegen columnisten gedaan kunnen worden. Het Nederlandse OM heeft de activistische lijn die destijds gevoerd werd tegen Janmaat weer opgepikt. Doel is het beperken van de vrijheid van meningsuiting.

Dat dit een politieke achtergrond heeft, blijkt wel uit de vooringenomen wijze waarop het OM opereert. De kans is bijvoorbeeld minimaal dat ex PvdA Kamerlid Mei Li Vos vervolgd zal worden wegens haar haattweet over ‘witte oude rechtse mannen.’ Maar als het gaat om Sylvana Simons trekt het OM alles uit de kast. (En pakken de media groot uit.)

Het OM richt zich vooralsnog grotendeels op minder bekende Nederlanders die islamkritische uitspraken deden. Hiervoor is weinig aandacht, maar elke gewonnen zaak maakt het OM weer sterker om de ‘grote vissen’ aan te gaan pakken.

Zo gaat het OM steeds weer in hoger beroep in de zaak tegen Robert de Jonge. Ik schreef er al een paar keer over. Maar in de MSM is er geen aandacht voor.

En zo sleept zich nu ook in stilte de zaak tegen Raffie Chohan voort.

Ook daarover schreef ik regelmatig.

Over haar zaak is wel enige media aandacht.

De rechter heeft Raffie inmiddels veroordeeld tot een geldboete van € 800, waarvan € 400 voorwaardelijk. Raffie is in hoger beroep gegaan.

Raffie Chohan zou volgens de rechter strafbaar zijn omdat ze bij een Pegida bijeenkomst zei:

“Een andere reden om Moslims te verachten en te haten is om hun krankzinnige ideologie,want het is nooit een religie van vrede”

Haar advocaat redeneert: zonder enige toelichting had de rechter geoordeeld dat haar toespraak bestond uit  ‘racistische en beledigende teksten.’

(Hier vindt u de hele speech. Oordeel zelf.)

Als de rechter objectief naar de toespraak van Raffie had gekeken, had hij gezien dat hier sprake is van argumenten die leidden naar haar omstreden uitspraak. De advocaat van Raffie bepleit dan ook:

In haar toespraak, voorafgaand aan en volgend op het tenlastegelegde fragment, heeft appellante zeer gedetailleerde kritiek geleverd op het gedrag van moslims. Daarbij heeft zij de volgende punten besproken:

 1. gedrag tegenover homo’s (dossierpagina 5, regel 20);

 2. het mishandelen van vrouwen (dossierpagina 5, regel 20);

 3. het sluiten van gearrangeerde huwelijken (dossierpagina 5, regel 43);

 4. het plegen van besnijdenis (dossierpagina 5, regel 43);

 5. het plegen van eerwraak (dossierpagina 5, regel 43);

 6. het weigeren om aan een vrouw een hand te geven (dossierpagina 5, regel 46-47);

 7. het als minderwaardig behandelen van vrouwen (dossierpagina 5, regel 47-48; blz. 2, regel 9-10);

 8. het plegen van geweld tegen christenen (dossierpagina 6, regel 5-6; blz. 2, regel 43-45);

 9. het sluiten van huwelijken en het bedrijven van seks met minderjarige meisjes (dossierpagina 6, regel 11-13); en

 10. het sluiten van neef-nichthuwelijken (dossierpagina 6, regel 24).

In vergelijkbare zaken, zo bepleit haar advocaat, is er door de rechter wel gekeken naar de context waarin de uitspraken gedaan werden.

Met deze argumenten als achtergrond, deed Raffie dan ook geen uitspraak over moslims vanwege hun religie (wat strafbaar is), maar heel specifiek wegens hun ideologie. Dit benoemt zij nog eens met name zo.

De advocaat wil dat de rechter gaat toestaan dat er in hoger beroep deskundigen worden opgeroepen die kunnen oordelen over de legitimiteit van de argumenten die Raffie Chohan aanhaalt.

De advocaat stelt daarbij voor:

 1. prof. dr. A. Ellian, Universiteit Leiden, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap;
 2. mr. drs. M.E. Zee, Universiteit Leiden, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, staflid van het Instituut voor Metajuridica; en
 3. dr. B. French (PhD), directeur van het Center for the Study of Political Islam, te Nashville (USA).

En verder: om vast te stellen dat er sprake is van ‘het aanzetten tot haat’ moet er, zo geeft de advocaat van Raffie aan, sprake zijn van een intentie, die in dit geval niet aangetoond kan worden. Er moet namelijk;

een zekere vorm van kwaadaardigheid aanwezig zijn om beperking van de vrijheid van meningsuiting te rechtvaardigen. Er moet sprake zijn van opruiing, ophitsing en/of opstoken en er moeten krachtige termen aanwezig zijn om haat op te wekken. Er dient in beginsel sprake te zijn van een intrinsiek conflictueuze tweedeling, wil er sprake zijn van aanzetten tot haat“.

Wat Raffie hier deed is iets heel anders, namelijk het voeren van islamkritiek. Wanneer ook de hogere rechter zou besluiten dat de uitspraak van Raffie strafbaar is, dan is de islamkritiek in dit land aan banden gelegd. Er is dus een algemeen belang om aandacht te blijven besteden aan deze zaak.

Raffie is een eenvoudige Rotterdamse vrouw, voor wie het moeilijk is om een advocaat te bekostigen. Ze heeft daarom een crowdfunding actie op touw gezet.

Steun haar via deze link!

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Waarom. De woestijngelovigen zijn in het Bilderberg/NATO plan om èèn wereld te creëren een vaste rots in de branding. Hun kapitaal/olie stond/staat garant voor dollar en euro problemen. Dit plan kwam van de tekentafel bij eind koude oorlog.
  Daarna begon het opruimen. Saoedi leverde 9/11 als ontsteker. Syria is nu aan de beurt. Woestijn gelovige landen staan als èèn blok achter de E.U en U.S. En zijn anti Rusland,China en N Korea. Afrika en Zuid Amerika spelen geen rol in dit globaal worden plan. Na het opruimen van N Korea is China aan de beurt. Nederland en toekomst is van dit plan afhankelijk. Denk handel en de lopende als een trein export. We hebben het wèèr goed.

  • Geheel mee eens, maar vergeet Eurazie niet. Europa zou er verstandig aandoen zich hier eens in te verdiepen. Veel oost Europese landen hebben de buik al vol van de EU en USA en kijken wederom richting oosten. Nederlandse en Duitse zakenlieden kijken ook al richting Eurazie, want zij weten dat dit het grootste werelddeel is met de meeste mensen en grootste kansen. Daarom wil de VS dit niet want zij zullen dan buiten de boot vallen. De spoorlijn van China naar Europa ligt er al. De Nord gaspijplijn gaat nu door richting Duitsland. Eurazie is de toekomst. Vergeet dat moreel en finacieel failliete Amerika.

 2. Na de xenofobie, de homofobie en de islamofobie, hebben de linkse psychiaters weer een nieuwe fobie ontdekt; de Afro-fobie. Het moet verrukkelijk zijn, die slachtofferrol; en je krijgt nog links applaus ook, want ‘vervolgd’. Ik voeg er dan maar twee echte aan toe: de witte mannen fobie en de gezond verstand fobie.
  Dat linkse kamp verandert steeds meer in een gekkenhuis. Geen wonder dat de traditionele aanhang van de PvdA deze waanzin (waar men ook nog meer dan 20 genders wil onderscheiden) niet meer wilde volgen.

 3. Nederland een laf landje ipv een land van trotse doordouwers? Mocht je het niet geloven dan hier een interessant artikel:
  https://opiniez.com/2017/04/06/rutte-iii-wordt-de-ondergang-van-de-vvd/

  Leest en walgt.

 4. Kijk even goed naar het lijstje wat opgevoerd wordt t.a.v. het gedrag van moslims. Stuk voor stuk strafbaar volgens het Wetboek van Strafrecht én de Internationale Mensenrechten(!). En dan wordt zij aangeklaagd voor haat zaaien?!? Wat wordt er dan gepraktiseerd in de moskeeën? Diverse verborgen opnames hebben e.e.a. aan zéér onverkwikkelijk gedachtengoed bloot gelegd. En daar wordt men geen strobreed in de weg gelegd. Werkelijk; onder is boven en andersom, water stroomt tóch omhoog en Zwaartekracht is slechts een leugen. Aldus de OPS (Ostrich Parasicit Syndrome) lijders. Orwell schreef zijn boek “1984” als novelle, niet als verdomde handleiding! Maar NL heeft gekozen voor méér van deze waanzin. Men zal er nog wel vies op terug komen. Maar dan is het al vele malen te laat….

  • Helemaal eens.
   De voorzitter van de UN mensenrechten organisatie is Saoedi Arabie, koppensnellers en oorlogsmisdadigers zijn het en dat fijne vrouwvriendelijke land zit nu ook in de UN vrouwenrechten organisatie.
   We stevenen af op naar een door Islam gestuurde dictatuur. Politici trekken zich h.e.l.e.m.a.a.l. niets meer aan van hun kiezers. Kijk naar de twee referenda, de formatie van het nieuwe kabinet VVD-Groenlinks, PVV (ongestraft) uitsluiten, de ongekozen EU commissie, onze ongekozen koningin bij de G20.
   Conclusie; de dictatuur is er al, moet alleen nog een beetje islamitischers worden. Lukt aardig. Helaas. De jaren 60 en 70 waren echt veel leuker, denk ik dan meewoedig.

 5. Het wordt tijd om de OM /Nederlandse Staat aan te klagen wegens censuur

 6. Leo KarelJan

  26 april 2017 op 14:17

  Dit is dus dat “gave land” waarin wij volgens leugenaar en bedrieger Rutte leven. Vóór hij ooit premier werd, kwam hij zogenaamd op voor de vrijheid van meningsuiting. Je hoort hem er nu nooit meer over. Dus ook hier weer leugens en bedrog. Nu lult hij alleen maar politiek correct en knuffelt de islam. En zo’n vent wordt nog de grootste ook. Kun je nagaan hoe het gesteld is met de meerderheid van de NL kudde. Die zullen er nog wel achter komen hoe “gaaf” deze verrotte multiculti dictatuur is met zijn smerige politieke correctheid.

 7. Hartelijk dank voor alle reacties en donaties die ik heb mogen ontvangen.
  Hiermee ben ik zeer geholpen en dat sterkt mij. In Arnhem bij het Hoger Beroep krijg ik andere Rechters en het is voor mij te tweede keer dat ik überhaupt voor de Rechter sta. Hopelijk zijn er nog mensen aanwezig om mij te steunen die dag. Bij de vorige Rechtszaak waren er 30 mensen aanwezig en op de achterste rij een paar hoofddoekjes!

  • Dunraf
   Dutch Defense League
   Raffie Chohan
   DutchDL
   Allemaal dezelfde persoon!

   Met vriendelijke groet,
   Raffie

 8. Basic Dimension

  26 april 2017 op 11:06

  In de jaren vijftig was er een zeker evenwicht tussen policor (open culturen) en anti-policor (gesloten culturen). Het was een getekende vrede op basis van wederzijds respect. Men noemde dat de Verzuiling. Maar na de Mars door de Instituties verscheen de nieuwe Grondwet 1983, waarin met name artikel 1 het policor ideaal dwingend oplegde aan het hele Nederlandse volk. Ik sluit niet uit dat dit oprecht gebeurde maar je kunt een volk nu eenmaal geen attitude wijziging opdringen. Na 30 jaar afglijden is het dan ook gruwelijk uit de klauwen gelopen en heeft policor haar falen dubbel en dwars aangetoond.

  • Basic Dimension

   26 april 2017 op 11:08

   En alhoewel zij werkelijk meent dat moslims in de komende burgeroorlog aan haar zijde staan en mengen tot Chrislam is dit theoretisch onwaarschijnlijk. Moslims willen per definitie niet mengen met ongelovigen. Moslims horen juist bij anti-policor (gesloten culturen) met wie zij de strijd tegen policor (open culturen) zullen aangaan. Daarna wordt het land in tweeën gedeeld tot parallelle samenlevingen. Daarna zijn Nederland en de Nederlandse cultuur voor altijd verwoest zijn want dit komt nooit meer goed.

 9. Ik wil hier iets zeggen over Pegida Nederland. Raffie deed haar uitspraken bij een demonstratie van PEGIDA en is daarna door PEGIDA om een idiote reden uit de organisatie gezet door Edwin Wagensveld. PEGIDA heeft haar ook op geen enkele wijze gesteund nadat ze aangeklaagd is. Schandalige toestand!
  In tegenstelling tot Duitsland heeft Wagensveld de naam gestolen en gebruikt het nu als een persoonlijk vehikel voor god weet wat.

 10. De president van Oostenrijk zei onlangs dat alle vrouwen uit “solidariteit” met islam een hoofddoek zouden moeten dragen.
  Het schoolhoofd van een stadje in zuid Franrijk is onlangs door de rechter veroordeeld omdat hij feitelijk vaststelde dat moslim leerlingen in grotere aantallen op zijn school vertegenwoordigd zijn dan Franse kinderen.
  Met “succes” werd de mond gesnoerd van Janmaat, Fortuyn en van Gogh. Al jaren probeert men Wilders te slopen mbv media, politiek en rechtspraak.
  Nu is Raffie aan de beurt.
  Wat is dat toch met die overheden die zich opwerpen de islam te moeten verdedigen? Weten ze eigenlijk wel wat ze verdedigen? En verdedigen tegen wat eigenlijk? Tegen vervelende feiten door moslims zelf veroorzaakt dewelke zijn gefaciliteerd door diezelfde overheid? Bizar. Je zou gaan geloven dat het een complot is. (Waar ik overigens alheel lang van overtuigd ben.)

 11. Sint Nicolaas

  26 april 2017 op 09:28

  Goed punt Basic Dimension ; ” Wanneer standpunten niet meer mogen worden uitgewisseld gaan zij ondergronds ” Zeer goed opgemerkt en hoe meer het openbaar ministerie de Gestapo rol op zich neemt, hoe groter en actiever het ondergrondse netwerk zal worden. NL wordt steeds meer een tweede Turkije, of Noord-Korea waar alle ongewenste kritiek op de zittende (s)linkse elite de kop ingedrukt wordt en kritikasters monddood worden gemaakt of uit de weg worden geruimd. Rechters die nationaliteiten plotseling tot ras verklaren ( Wilders proces ) is slechts een voorbeeld van de totaal ontspoorde rechtsgang in politiek correct NL. Bloeddorstige, gewelddadige ideologieën worden omarmd en eigen geschiedenis, normen, waarden en tradities verlochend en verontschuldigd.

  • Sint Nicolaas

   26 april 2017 op 09:40

   Nieuwsfeiten worden verdraaid, gebagatelliseerd ( ach, het was maar een kleine aanslag met een beperkt aantal doden ) of worden, indien het niet ” verbindend” ( NOS ) gemaakt kan worden dan maar helemaal buiten de berichtgeving gehouden. Het voetvolk wordt niet volledig geïnformeerd, feiten worden achtergehouden, cijfers opgeleukt wat allemaal vervolgens op de MSM uitgebraakt wordt en de achterlijke, niet nadenkende elector trapt er in gelijk een drol op het trottoir. De politiek correcte elite en MSM denken wellicht dat ze het volk dom kunnen houden, de wal zal het schip onherroepelijk gaan keren. Het vertrouwen in de MSM is zowieso al sterk dalende blijkt uit een recent onderzoek. Bijna 50% heeft er al geen vertrouwen meer in en weet dat ze op tv besodemieterd en voorgelogen worden. Eerlijk duurt het langst, oud gezegde, nog steeds actueel.

   • Sint Nicolaas

    26 april 2017 op 09:50

    Wat Raffie betreft, daar heeft Sint niet zoveel van meegekregen maar wonende in het buitenland kan je wel eens wat ontgaan. De ophef rond deze dame is, na enig leeswerk, mijns inziens volstrekt onterecht. Zij doet niets meer of minder dan keiharde feiten op tafel leggen en de politiek correct geforceerde maatschappij daar mee confronteren. Uiteraard zal de Gestapo zijn uiterse best doen om ook haar het zwijgen te doen opleggen en te veroordelen. En zo gaat dat in politiek correct en volledig ontspoord NL. De waarheid wordt bestraft, de leugen regeert. Daar is ons aller Pinokkio het ultieme voorbeeld van. Past het niet in het (s)links opgetuigde wereldbeeld, dan gaan ze om zich heen slaan, rellen, fascist of xenofoob schreeuwen zonder dat er ook maar enig met feiten onderbouwd argument op de proppen komt. Wat een zielig land is NL geworden.

 12. Thierry Baudet gaf in zijn speech terecht aan dat wij, het Nederlandse volk, na 26-07-1581 door het Plakaat van Verlating, allemaal vrije Burgers werden. De titel Burger betekende dat je vrij was en Burgerrechten had, wat voorheen niet het geval was. Caroline Vonhoff, Arabiste, schrijft De vrije Burger status werd ons ontnomen na invoering art 134.
  In USA is freedom of speech in de grondwet verankert. Wij allemaal plukken daar de vruchten van.
  In Nederland kunnen wij nu zomaar opgepakt worden voor een onwelgevallige mening of uitspraak.

  • Waar de vrijheid van geloof zo totaal schijnt te zijn dat je een gewelddadig intolerant geloof mag propageren en uitoefenen, maar waar kritiek op dat geloof niet mag, vanwege de inperking van de vrijheid van meningsuiting. Nogal krom.

 13. Met alle respect. Caroline is een kritisch denker en heeft een scherpe pen. Ze is echter advocaat van beroep en geen Arabist.

 14. Gedoneerd.

  Doe het ook: LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS

  Nog € 300 te gaan: https://4just1.com/project/1244

 15. Basic Dimension

  26 april 2017 op 00:49

  Er is een waterscheiding ontstaan in de verlopen en uitgebloeide westerse cultuur en wel tussen policor en anti-policor. Eerst dacht men nog dat dit een tijdelijk verschijnsel was en werd er lacherig gedaan over de olifant in de kamer. Maar nu ook in Amerika de Democrats volslagen psychotisch derailleren gaan veler ogen open. Er is hier toch wel iets heel ernstigs aan de hand. Waar alle lusten zo ongeveer vervuld zijn in onze welvarende cultuur trekt men zich nu terug op de oerdimensie die vroeger slechts vagelijk zichtbaar was.

  • Basic Dimension

   26 april 2017 op 00:51

   De westerse cultuur kan maar beter beseffen dat er slechts één gronddimensie is waarop alle politieke vectoren laden. Deze factor ligt al een tijdje bloot maar wordt nog steeds niet herkend. Wij beseffen ook niet dat policor mensen oprecht menen het goede na te streven, gelijk anti-policor mensen. Besef dat beide groepen niet zullen veranderen en nooit veranderd zijn. Een compromis is niet mogelijk, een degelijke analyse wel. Policor versus anti-policor gaat op termijn een burgeroorlog veroorzaken waarbij moslims slechts katalysator zijn. De moslimimmigratie is slechts een symptoom van een tot volledige wasdom gekomen rampdimensie in de westerse cultuur.

   • Basic Dimension

    26 april 2017 op 00:53

    Het OM kan maar beter beseffen dat de westerse cultuur gederailleerd is en dat de geest niet meer in de fles gaat. Wanneer standpunten niet meer mogen worden uitgewisseld gaan zij ondergronds. Wij zien dat Amerika – waar ondanks het first amendment helemaal niets meer gezegd kan worden – steeds dichter tegen een burgeroorlog aan schurkt. Alle seinen staan op rood en het OM doet er daarom goed aan geen schijnvrede te creëren. Geen der partijen kan winnen maar er kan wel begrip voor elkaars standpunten worden gegenereerd door objectieve analyse.

    • Zeker waar. We zien dat bij DWDD en Pauw waar iemand met een afwijkende mening publiekelijk afgemaakt wordt. We zien het in de linkse Universiteit USA Berkeley waar men sprekers belet te spreken zoals Ann Coulter.

 16. Moslims zijn niet slechts de katalisator. Het grote verschil met vroegere burgeroorlogen is dat de policors nu in staat zijn bondgenoten massaal te importeren, zodat er geen weg terug meer zal zijn. Een onheilspellend voorbeeld is het feit dat in Franse moskeeën wordt opgeroepen om op Macron te stemmen, die de sluizen daarna nog verder zal openzetten.