Waarom Marokkanen terrorist worden en NRC dat niet afdrukt

Door gastauteur Prof. dr. David Pinto

De reeks van aanslagen in Europa vormt voor veel journalisten aanleiding om hier en daar eens hun licht op te steken. Niet dat de feiten en achtergronden er veel toe doen; Het betreft hier immers aanslagen die vooral niets met een zekere religie van doen mogen hebben, althans niet in de pers en al helemaal niet op de zenders van de NPO. In veel gevallen betreft het immers ‘verwarde mannen’, soms met een ‘desastreus lage suikerspiegel’ en in weer andere gevallen is het een ‘beschonken loodgieter’ uit Madrid die in Rotterdam een lekkende afvoer of een kraan komt repareren.

Wie de problemen benoemt, komt niet zelden zelf in de problemen of wordt voor gek verklaard. Het feit dat opvallend veel Marokkanen in verband kunnen worden gebracht met de aanslagen in Europa  is klaarblijkelijk op dit moment ‘besmet’ verklaard. Maar dan wel door degenen die, ondersteund door royale overheidssubsidies, het adagium in stand willen houden dat we goed op weg zijn met de integratie van cultuurvreemde immigranten. Dat laatste heeft alles van doen met geld en zeker niet met het landsbelang. Wie inkomsten ontleend aan die industrie gaat uiteraard niet rondbazuinen dat de –hevig gesubsidieerde- inspanningen van nul en generlei waarde zijn gebleken. Dat zou het einde van de subsidie en dus van de inkomsten betekenen.

Volhouden dan maar, tegen beter weten in. Sterker: geen middel wordt onbeproefd gelaten ook redacties van kranten en nieuwsprogramma’s zo ver te krijgen om het spel méé te spelen. Natuurlijk: vaak zijn het buren van elkaar op de beroemde ‘grachtengordel’ en soms ontkom je er nu eenmaal niet aan om milder te zijn voor de een dan voor de ander. ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’ luidt het spreekwoord.

Waarschijnlijk heeft iets dergelijks een rol gespeeld nadat ik een interview had gegeven aan het NRC. De betreffende journalist Koen Greven vroeg mij commentaar te leveren op de aanslag in Barcelona waarbij ook weer Marokkanen betrokken zijn geweest. Mijn eigen Marokkaanse achtergrond moet bij het besluit van de betreffende journalist een grote rol hebben gespeeld en anders wel mijn deskundigheid op het gebied van interculturele communicatie.

Is het toeval dat de daders Marokkaanse wortels hadden?” vroeg de journalist me. “Nee, dat is geen toeval” liet ik noteren.  “We willen zo graag geloven dat Marokkanen zich aanpassen aan onze cultuur. Maar ze zullen mede door hun geloof in de islam altijd verschillend blijven. Zolang we dat niet erkennen en niet benoemen zal dit soort geweld alleen maar toenemen”.

Ik zie de terreurdaden in Barcelona en wat later in Cambrils niet als afzonderlijke incidenten, maar als naadloos passend in eerdere aanslagen in Europa, waarvoor in de helft van de gevallen de daders een Marokkaanse identiteit blijken te hebben. Ik weet hoe het is om op te groeien tussen twee culturen in Marokko.

Ik zei dus tegen de NRC:

Ik ben opgegroeid in Midelt. Een Berberdorpje van niets. Mijn beide ouders waren zoals vrijwel iedereen analfabeet. Toen ik naar Rabat ging om voor rabbijn te studeren hoorden ze altijd aan mijn accent dat ik Berbers was. Berbers werden gezien als minderwaardig. Dat werd er altijd ingepeperd. Soms zei je dat ergens anders vandaan kwam om gezeur te voorkomen. Een Turk is daarentegen bijvoorbeeld juist heel trots op waar hij vandaan komt. Daardoor staat hij wezenlijk anders in het leven dan een Marokkaan.

Ik ben van mening dat de islam een cruciale rol speelt wanneer het om terreurdaden gaat. Ik sta daarin niet alleen. In alle gevallen waren het ook de daders zélf die nadrukkelijk de inspiratie voor hun (mis-) daden toeschreven aan de islam.

Dus zei ik verder tegen NRC:

Ja, en dat moeten we nu echt gaan benoemen. Geert Wilders heeft geen gelijk met zijn stelling dat de islam louter en alleen een ideologie is. Maar zijn tegenstanders die beweren dat het net als het christendom een religie is zitten er ook naast. Probleem is dat binnen de islam het geloof vermengd raakt met een bepaalde ideologie. Niet iedere moslim is een geletterde theoloog. Daarom kan het levensgevaarlijk zijn. Socrates stelde niet voor niets dat onwetendheid de bron van alle kwaad is. De islam moet zichzelf moderniseren en in gaan zien dat de wereld van 2017 een totaal andere is dan toen de koran werd geschreven. Zolang niet het leven, maar de dood heilig is zullen er aanslagen gepleegd blijven worden.

Helaas: u zult het artikel aanstaande zaterdag niet in het NRC kunnen lezen. De redactie vond het artikel niet geschikt voor publicatie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

36 Reacties

 1. Nu in de elsevier:
  Het zou een blamage zijn: overheid die nepnieuws checkt:
  Citaat:
  “Wilfred Rietdijk, brigadegeneraal bij de landmacht, wil dat Nederland een nieuwe organisatie optuigt die manipulatie en beïnvloeding via nepnieuws – vooral vanuit Rusland – in kaart moet brengen”
  Als voorbeeld noemt hij de ‘desinformatie’ omtrent MH17. Natuurlijk ook voorbeelden van echte fake nieuws. Conclusie van Elsevier:
  “Het is goed dat Rietdijk de discussie aanzwengelt over de gevaren van nepnieuws, maar het voert te ver dat het brengen van nieuws in de toekomst eventueel zal moeten vallen of staan bij bevestiging vanuit de overheid. Een dergelijke manier van werken doet denken aan de Sovjetpraktijken: praktijken die het Westen juist altijd bestreden heeft”

  • Edmond V.O. Katusz

   29 augustus 2017 op 17:52

   Elsevier: “Sovjetpraktijken: praktijken die het Westen juist altijd bestreden heeft”

   Goh, weer typisch Elsevier, nog even trappen naar de Sovjet-Unie c.q de Russen, alsof die 9 millioen soldaten van het Rode leger, stervend voor hun vaderland, en passant ons ook niet bevrijd hebben. Beetje dankbaarheid zou niet gek zijn.

   Maar goed, West, Oost, Noord, Zuid, het maakt geen reet uit, elke regerende elite belazerd steevast zijn onderdanen. Het zgn. Westen moet helemaal zijn waffel houden.
   Elsevier? Gadverdamme! Edmond V.O. Katusz

   • Ach beste Edmond, geldt dat niet voor alle MSM ? “gadverdamme” Het is toch tenenkrommend om al die vooringenomen bagger te (moeten) lezen ? De NPO, de kranten. Allemaal praten ze elkaar en vooral de (s)links politieke elite na. En nog blijft men zich “onafhankelijk” of “expert” noemen. Werkelijk om te gillen. Moet je je voorstellen dat je journalistiek hebt gestudeerd. 4 jaar blokken om je zegje te kunnen doen in de krant, op TV of wat voor medium dan ook en vervolgens wordt je in een politiek correcte dwangbuis gestopt waarin je slechts mag nakakelen wat anderen voorschrijven en wat politiek correct door de beugel kan. Dag onafhankelijkheid, dag kritisch oor en vooral, dag zelfrespect en eigenwaarde. We zullen verbinden ( NOS ) en vooral deugen ! Heb je daar 4 jaar voor geblokt ? Ach, het betaalt, who cares ? Des te meer respect voor journalisten zoals Joost die wel hun nek uitsteken en buiten de lijntjes kleuren.

    • Mevrouw Rijxman, bazin van de Staatsomroeporganisatie in de Volkskrant:

     “Voorzitter NPO: koester de onafhankelijke, betrouwbare publieke omroep”

     https://www.volkskrant.nl/opinie/koester-onafhankelijke-betrouwbare-publieke-omroep~a4513670/?hash=f0a325d94d1d3ab4f99833436e7e1b06b6f9dd3b

     Om te kotsen.

     • @Dawg. Die is gister op de GS site even vakkundig gefileerd kan ik je zeggen. Er bleef geen spaan heel van haar betoog in een closeread door van Rossem; https://www.geenstijl.nl/5138297/gewoon_afschaffen_als_het_ff_kan/

      Verder wat @Sint Nicolaas zegt. De blaartrekkende nonsens die je dagelijks via de Nationale Propaganda organisatie over je uitgestort krijgt is werkelijk stuitend. Gelukkig komt dat bij mij dan ook al zeker 25 jaar niet meer op. Ik gooi mijn flat screen nog liever het raam uit dan daar één minuut naar te moeten kijken. Lang leve de Interwebs waar ik via de alternatieve kanalen het nieuws tot mij neem.

 2. Stalin dankbaar zijn ? Echt niet. Kent u de praktijken van de USSR, Stalin en zijn troepen?

  • Edmond V.O. Katusz

   31 augustus 2017 op 08:26

   Aanzienlijk beter dan u denkt.

   Gemakzuchtig gooit u alles op een hoop, het land, de bevolking, de dictator, de soldaten, de oorlog.

   Als de soldaten van het Rode leger zich en masse ( 9 millioen) niet hadden doodgevochten aan het Oostfront, dan vraag ik mij af hoe de oorlog afgelopen was.

   Aan deze mensen heeft u m.i. uw huidige vrijheid te danken, omdat zij vaderlandsliefde in hun hart hadden en hun land wilden bevrijden van den Mof. En passant Hitler de doodssteek toebrengend.
   !!! Edmond V. O. Katusz

   • Russische soldatne hadden vaderlandsliefde natuurlijk. Liefde voor het ‘nest’, familie,n taal, cultuur, klimaat, landschap. Maar dat is echt iets anders dan ‘liefde’ voor het staatsapparaat. Het communisme kende geen scheiding tussen die twee en de ‘liefde’ voor het staatsapparaat werd afgedwongen als nu in Noord Korea.
    Ik kan liefde hebben voor Frankrijk, maar zodra ik zie dat het Franse staatsapparaat tegen mijn wil in mijn Hollandse portemonnee begint te graaien, is het over met de liefde.
    Daarom is die actie van Timmermans om ons een ‘Europees patriottisme’ aan te praten, zo volkomen ridicuul.
    Liefde voor een Europees staatsapparaat? Absoluut niet; wel liefde voor Europese landen met hun diverse culturen, landschap en klimaat. Zolang ze mij met rust laten.

 3. Edmond V.O. Katusz

  29 augustus 2017 op 00:03

  Alarm! Alarm! “Europe-Africa summit yields new approach to asylum claims”
  https://apnews.com/a7bc6c6d47c949329c9e58835a0e0996/Europe-Africa-summit-yields-new-approach-to-asylum-claims

  “PARIS (AP) — The leaders of France, Germany, Italy and Spain agreed Monday on a new policy to grant asylum to vulnerable migrants who apply for protection while in Africa instead of their destination countries.”

  Leest u de rest even en u denkt meteen nu gaat de migrantengolf ingedamd worden?

  “Macron, the summit’s host, … didn’t say how much the new measures would cost and many specifics remained unclear.” Ja, dus alle kans op een zootje en corruptie.

  “Fayez Serraj, Chad’s President Idriss Deby Itno and Niger’s President Mahamadou Issoufou … asked for Europe’s help in giving human smugglers legal ways of making money.” Misdaad en onmenselijkheid bedrijven loont!

  U weet wie dat allemaal gaat betalen, niet waar? Verder een fijne leesbeurt gewenst.
  Zum Kotzen! Edmond V.O. Katusz

  • Edmond V.O. Katusz

   29 augustus 2017 op 00:05

   Geachte heer Niemöller, beste Joost,

   Kunt u hier ook nog een uitgebreid artikel aan wijden?
   Bij voorbaat dank
   Tschö. Edmond V.O. Katusz

 4. Iedereen focust terecht op de islam-extremisten die terreur bedrijven. En dan krijgen we allerlei pseudo-psychologische verhaaltjes te horen. Fijn hoor, dat je bent doodgereden door iemand met een ‘verklaarbaar’ psychologisch stelsel. Het is geleuter van de eerste orde en het lost dus niks op. Linksen blijven echter denken dat je met een ‘juiste’ psychologische benadering dit soort lieden kunt stoppen. DROOM maar verder ten koste van onschuldige burgers waaronder kinderen.
  Want we hebben natuurlijk ook nog al die criminaliteit vanuit die kringen; er is niet alleen maar terreur. En de wens dat Europa van de islam gaat worden. En de horden islamitische illegalen die brutaal Europa gaan uitwonen.
  Islam zegt het zelf: ze hebben niets met de westerse democratie en willen die transformeren in een islamitische sharia-staat. Dat verdwijnt niet als je psychologische verhaaltjes gaat ophangen.

 5. Hoeveel jaar heeft het geduurd voordat de Nederlander weer een beetje vertrouwen in de Duitser had? Na een paar dagen omarmt de vader van het jochie dat in Barcelona is doodgereden – lees afgeslacht -16 doden -100+ gewonden, een imam omdat de overheid de mensen vertelt solidair te zijn. De vader van een vermoordt kind moet solidair zijn? Zijn ze nu helemaal gek geworden?
  Op Twitter (JP Watson) zojuist gelezen: 5-year-old (English, blond) girl in London forced to live with carers ‘who wore burka/niqab and didn’t speak English’. Wie gelooft dit nog? Wie verzint deze totale krankzinnigheid?

  • Edmond V.O. Katusz

   29 augustus 2017 op 12:16

   Niet verwonderlijk als u deze link leest, m.n. het kopje “Religion”
   https://en.wikipedia.org/wiki/London_Borough_of_Tower_Hamlets#Religion

   “According to the 2011 census, 34.5% of the population was Muslim, 27.1% Christian, 1.7% Hindu, 1.1% Buddhist, 1.1% followed another religions, 19.1% were not affiliated to a religion and 15.4% did not state their religion.”

   Meer dan éénderde van de inwoners aldaar zijn Mohammedanen, dus …
   Zucht! Edmond V.O. Katusz

 6. Edmond V.O. Katusz

  27 augustus 2017 op 23:56

  Veldslag in Rome

  https://video.repubblica.it/edizione/roma/roma-sgombero-in-piazza-indipendenza-idranti-contro-rifugiate-una-donna-cade-a-terra-ferita/283190/283804

  Deze ellende mede veroorzaakt door de bazen van de EU! Soms gaat het me echt aan het hart, dan zie ik zo’n verwilderde blik in de ogen van zo’n vrouw (00:20)

  Het gedogen en samenwerken met de mensensmokkelaars van de NGO’s

  Hoe hebben die mensen zich om laten praten, om geluk te gaan zoeken in Europa?

  Welke gore schoften, die linea recte tegen de muur moeten, hebben het op hun geweten hebben dat een mens in zo’n situatie terecht komt.

  Ook altijd weer zijn vrouwen en kinderen het meeste en het eerste de klos.

  Ben uiterst benieuwd hoe het gaat met de aangifte die Arnold Karskens heeft gedaan tegen dhr. Timmermans!
  Gadverdamme! Edmond V.O. Katusz

  • Van Lotje (getikt)

   28 augustus 2017 op 10:18

   Treurige beelden, heer Katusz.

   Moraalgedreven handelen (Timmerfrans voorop, Jessias-volgelingen, helaas ook ArtsenZonderGrenzen) kan voor de grootste ellende zorgen. In wezen ben je namelijk alleen maar je zelfbeeld aan het bevestigen. Of je een probleem helpt oplossen of juist creeert doet er niet toe.

   Veel van onze leiders doen het uitstekend in vredestijd als er niet al te veel bijzonders aan de hand is. Dan is het geen probleem om een wat linksige samenleving te hebben. Maar als het erop aankomt, heb je toch echt mensen nodig die hun eigen emotie of verheven moraal even op het 2e plan zetten en kijken wat er moet gebeuren. Dat soort mensen lijkt in West Europa niet of nauwelijks aanwezig.

   • Artsen zonder grenzen mis inderdaad een totaal gedegenereerde club geworden.Was er altijd al bang voor dat het gewoon maar een ideologische linkse subsidieslurper zou zijn,maar zie:het ware gezicht komt te voorschijn. Yak.

 7. @Edmond V.O. Katusz
  Het vorige topic op deze site geeft een onthutsend kijkje in het bezoedelde brein van mensen als Timmerfrans. Zo overtuigd van hun eigen gelijk en hoogstaande moraal. Het is je reinste morele eigenpijperij. Kijk mij eens déugen! Ook als dat in de praktijk enorm verdorven blijkt te zijn. Niet alleen de mensen die hier aan komen spoelen in de veronderstelling dat de straten hier van goud zijn, zijn het slachtoffer. Met name de inheemse bevolkingen van de diverse Eu landen moeten zich gelaten laten verdringen en vermoorden in EIGEN(!) land. Het is totaal onhoudbaar wat er nu gebeurt en e.e.a. zal dan ook niet goed aflopen. En ik hoop dan oprecht dat uw “linea recta tegen de muur” zal worden uitgevoerd op diegenen die hier debet aan zijn. Ze hebben zoveel schade en leed veroorzaakt, dat mag niet onbestraft blijven.

 8. Edmond V.O. Katusz

  27 augustus 2017 op 23:33

  Meredith Greer heeft meer dan fantastische oogkleppen op; zo vastgesnoerd dat vrijelijk nadenken bijna geheel wordt ingeperkt.

  Het beroerde alleen is dat zij wil, dat wij, de anderen, ons conformeren aan deze beperking, want vrijheid van meningsuiting is iets wat nu ingeperkt dient te worden. Waar vroeger voor is gestreden wil dit soort personen het ons nu ontnemen.

  Persbreidel, gaat het nog eens helemaal worden. Zou ze 1984 gelezen hebben? Vast wel. Als instructieboekje en niet als waarschuwing.
  Met dank aan Gerard de Boer
  https://gerard1945.wordpress.com/2017/08/24/orwells-roman-1984-wordt-steeds-meer-werkelijkheid/
  Salut les gars! Edmond V.O. Katusz

 9. Maar 10% van de Nederlandse bevolking is een non conformist, en zit genetisch zo in elkaar dat zij de waarheid belangrijker vinden dan tot de groep te behoren. Joost hoort bij die 10%, ik ook en vele reaguurders op deze site ook. Regelmatig moet ik tijdens lunches bijna mijn tong afbijten om mijn mond te houden over gevoelige onderwerpen. De MSM heeft altijd geweten dat 90% het belangrijker vindt bij de groep te behoren dan de waarheid. WO1 bijvoorbeeld had als na 2 jaar afgelopen kunnen zijn. De Duitsers, die aan de winnende hand waren, deden voorstellen waar alles in den minne geschikt zou worden. In plaats van dit te omarmen begon de MSM een haat campagne tegen de Duitsers, een en ander kost veel ruimte om dit gedocumenteerd te beargumenteren. Onze kracht is nu internet, de machthebbers weten dit ook. Helaas ook de bron van veel onzin. Thans wordt het kind met het badwater weggegooid, waardoor we straks opnieuw zijn overgeleverd aan de propaganda van de MSM. De vrijheid op…

  • Intrigerend wat u opmerkt inzake WO1. Dat de Duitsers na 2 jaar aan de winnende hand waren, zou ik niet zo zeggen. Vooral de Slag om Verdun was uiteindelijk zeer kostbaar voor Keizerlijk Duitsland, terwijl de oorspronkelijke terreinwinst geheel verloren ging. Maar dat ze steeds vrede wilden sluiten, lijkt me zonder meer aannemelijk. Zo waren de Duitsers ook later dan de Fransen en de Russen om te mobiliseren, wat bepaald niet op een vooropgezet plan leek om oorlog te voeren.

   • Volgens Benjamin Freedman, die ook betrokken was bij de vredesgesprekken na WO1, hadden de Engelsen geen munitie meer en hadden de Fransen grote verliezen geleden.

    Hier zijn speech uit 1961. Volgens hem hadden de Engelsen geen keus dan te kiezen voor de vrede, echter toen deden de Amerikanen mee:
    https://www.youtube.com/watch?v=x8OmxI2AYV8

    • Benjamin H. Freedman heeft mijn vertrouwen in de mensheid hersteld. Je hebt gelijk dank zij de Sociale media en de freedom of speech en vrije toegang tot officiële stukken in Amerika heb ik nu heel veel officiële antwoorden op mijn vragen gekregen.
     Het transcript van de speech van JF. Kennedy “The one that got him killed” een ontzettend belangrijk document als je wilt begrijpen wat er in Oost Europa is gebeurd en ook wie nu weer de machthebbers zijn in Oekraïne Ze hebben weer Amerika voor hun karretje gespannen . Bizar is te weten dat de hoofdman van de Khazaren de titel Kagan heeft. Heel veel mensen met die naam De man van Vic Nuland en Kagan-ovitch de man verantwoordelijk voor de Holodomor.
     Ik ben bijna mijn hele leven geïnteresseerd in de Russische revolutie . Wie daar echt achter zaten en waarom. Heb veel onderzoek gedaan ter plekke en tijden in Rusland Oekraïne gewoond. Dank zij het Internet heel veel informatie gekregen. Het is ongelofelijk hoe Rusland en de ex Sovjet…

     • Nu u de ‘Khazaren’ noemt: de bolsjewieken die na hun staatsgreep in Rusland in 1917 zich te buiten gingen in een orgie van terreur waarbij vele miljoenen Russische christenen om zeep werden geholpen–waren geen Russen, maar ‘Khazaren’. Leest ook Solzhenitsyn’s “200 Years Together” https://twohundredyearstogether.wordpress.com/

 10. Frankrijk lag na Verdun ook aardig leeggebloed op apegapen anders, maar de Duitsers wisten dat de Amerikanen er een keer aan zouden komen en dié konden ze ook nog niet eens bij hebben.
  Zal een reden geweest zijn voor Frankrijk en Engeland om door te gaan tot de Amerikanen er waren. Wilhelm wilde er toen graag een einde aan hebben,zag dat ie zich fataal vergist had,net al alle andere schuldigen overigens aan dat bloedbad.

  • Dat geloof ik niet Heel Amerika was toen voor de Duitsers Hitler was de man van het jaar De Nationaal Socialisten hielden optochten door New York, er zijn foto’s van. Lees het transcript van de clip welke @Koffij gaf
   Benjamin H. Freedman speech transcript
   http://www.sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm
   Vergeet niet dat het in Amerika crisis was en dat de oorlog WOI Amerika er boven op bracht

   • u haalt 1 en 2e wereldoorlog door elkaar. President Wilson is zich aan de kant van Engeland cs gaan scharen en de Duitsers moesten winnen vóór de Amerikaanse oorlogsmachine op gang kwam. Dat is niet gelukt,later heeft Wilson Duitsland aan het lijntje gehouden,na een vredesaanbod door Duitsland. Onder druk,vooral van Frankrijk,dat persé met Duitsland wilde afrekenen. ook toen: onvoorwaardelijke overgave,dat leidde eindelijk tot Versailles. Ook een aanbod tot vrede van de laatste Oostenrijkse keizer Karl paste niet in lijn met de plannen van Frankrijk en Engeland,later Italië.

 11. @Veelminder
  Het is algemeen bekend, en wordt altijd aangedragen als het ultieme voorbeeld van invloed van media, dat de media in Amerika pro Duits was, totdat de Engelsen om hulp vroegen d.m.v. lobby groepen.

  Vervolgens draaide de media in Duitsland om als een blad aan de boom. Plotseling waren de Duitsers schuldig aan het vermoorden van baby’s en nog veel meer atrocities (allen leugens) die ik hier niet durf te benoemen. Ik heb deze reactie ook gegeven als voorbeeld van hoe de media is verstrengeld met de gevestigde orde en de publieke opinie bepaalt, zoals ook nu te zien is in onze media. Slecht een klein percentage van de mensen kijkt er doorheen.

 12. En toen was er Versailles 1919, een revanche voor Versailles 1871 dat volgde op de door Frankrijk uitgelokte oorlog. In de laatste periode van WOI kampten de Duitsers ook nog eens met bolsjewieken die stakingen organiseerden in in munitiefabrieken, en na de oorlog een schikbewind voerden in Beieren (Kurt Eisner et al). Daarna kwam nog de bezetting van het Rijnland door Franse troepen uit Noord-Afrika (die carte blanche hadden om er tekeer te gaan)… Daar lees je zelden iets over.

 13. Zelfs een eminente en buitengewoon beschaafde persoon als Ron Paul moet inmiddels aan de censuur geloven:

  http://www.zerohedge.com/news/2017-08-27/youtube-economically-censors-ron-paul-labels-videos-not-suitable-all-advertisers

 14. Dat er nog steeds lieden zijn die de NRC lezen, geeft aan hoe krankzinnig de Gutmensch is. Dit vod is totaal van het pad af: men denkt zelf dat ze “op hoog niveau” staan, maar ze zijn te stom om door de politieke correctheid heen te prikken. Een betonnen plaat voor hun koppen is het kenmerk van deze nep journalisten.

 15. Hoe dit alles allemaal komt is niet relevant meer. Waar het om gaat wat gaan we er aan doen om dit te stoppen?

  Laten we ons focussen op de oplossing ipv de kwaal.

 16. Straight from the horse’s mouth. En zelfs dán wordt het niet geloofd. Ze hebben een hekel aan alles waar het Westen voor staat; Verlichting, wetenschap, emancipatie van de vrouw en minderheden zoals homo’s etc.. De gehele MSM in Nederland, evenals elders, is totaal niet meer objectief of relevant. Feiten zijn vies-bah en dienen terstond uitgegumd te worden want mensen mochten er eens achter komen dat die “appeltjes-groene-weiden” utopie een nachtmerrie blijkt te zijn. Het gehele publieke discourse is vervuild en vergiftigd met newspeak. Boven is onder, water stroomt tóch omhoog en de Zwaartekracht wensen we desgewenst weg als die ons niet bevalt. Dat de onschuldige hardwerkende burger het slachtoffer wordt, daar zal Timmerfrans cum suis evenals de gehele Gevestigde Orde niet mee zitten. Want déugen zullen we, al moeten er duizenden doden voor te betreuren zijn…

  • omwaarding aller waarden,daar gaat het wandelende journalistieke bagger als die Meredith/joop bijvoorbeeld om. De policor machthebbers hebben er alles aan gedaan deze mentale tirannie te laten ontstaan. In dat klimaat kunnen ze door opvoering van de demagogie en propaganda voorlopig hun posities handhaven,omdat vrijwel alle media gelijkgeschakeld zijn aan het zieke gedachtegoed van het soort wandelende haatmachines als die meredith,of hetzelfde morele afval als die Fleur nogwat.. 2 van meest trieste voorbeelden,maar uit honderdduizenden,helaas.

 17. Het gaat ze om persoonlijk gewin; geld en macht, van klein tot groot, van hoog tot laag. Persoonlijk gewin. Meer is het niet. Ze gaan steeds verder want er is geen weg terug meer. Dat betekent namelijk het cachot. Er zijn er heel veel die dit akkoord met de duivel hebben gesloten. Zelfs de toekomst van hun kinderen wordt opgeofferd. Ze kunnen niet meer terug. Krankzinnige realiteit.