Moslims in de veiligheidsdienst; goed idee?

Door gastauteur Bart Brands

Donderdag 21 september las ik het bericht[1] dat een Brusselse agent is aangehouden voor het doorspelen van informatie en het hebben van contact met de daders van de aanslagen van 22 maart 2016 op vliegveld Zaventem en de Brusselse metro. Een serie aanslagen waarbij 35 mensen om het leven kwamen en meer dan 300 gewonden vielen.

Volgens het bericht op VRT.be is uit goede bron vernomen dat de man via Whatsapp in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De Brusselse politieagent werd maandag opgepakt op verdenking van schending van het beroepsgeheim en corruptie.

De theorie

Tijdens mijn opleiding tot Security Intelligence Professional hebben we uitgebreid stilgestaan bij het Intelligence Driven Security Model. In het kort geeft het model aan wat zwakheden zijn voor de te beveiligen organisatie, overheid of bedrijfsleven. Eén van die dreigingen komt in de vorm van de mensen die voor de organisatie werken. Afhankelijk van hun positie kunnen zij enorme schade aanrichten. Er zijn verhalen genoeg van bedrijven die door acties van één goed ingevoerde ‘insider’ hun deuren konden sluiten.

Integriteitsonderzoek

Overheden zijn ook gevoelig voor deze dreiging en zodoende is besloten dat mensen die voor de overheid willen werken en dat doen op posities waar gevoelige informatie kan worden ingezien een integriteitsonderzoek moeten ondergaan. Deze integriteitsonderzoeken kunnen bijzonder ver gaan. Zelf heb ik dat ook ervaren toen ik door de geheime dienst ben onderworpen aan het zwaarste integriteitsonderzoek dat burgers kunnen ondergaan in het kader van werkzaamheden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Incidenten

Waarom het zo belangrijk is wordt duidelijk door berichten zoals we gisteren konden lezen. Als het misgaat kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Eerder dit jaar hebben we al gezien dat er ook binnen de Nederlandse politieorganisatie een zogenaamde ‘politiemol[2]’ gretig gebruik heeft gemaakt van zijn mogelijkheid om vertrouwelijke informatie in te kunnen zien. Gedurende de campagnes voor de verkiezingen bleek dat zelfs de organisatie verantwoordelijk voor de beveiliging van politici niet verschoond was van de ‘insider threat'[3].

Koude oorlog

Wat kunnen we doen aan de corrupte insider? Om daarop een antwoord te geven wil ik eerst teruggaan naar een hele andere periode in de geschiedenis van Europa. Tijdens de koude oorlog werd de dreiging door de voormalige Sovjet Unie als bijzonder bedreigend ervaren. Zo bedreigend zelfs dat slechts bij uitzondering en onder constante monitoring, functies werden gegeven aan etnische Russen of Oost Duitsers. Zeker bij functies die meerdere operaties raakten waren de criteria voor in te zetten personeel bijzonder hoog.

Twee trends

Er lijken zich in de maatschappij twee verschillende trends te ontwikkelen. De ene is er één van verplichte diversiteit in alle lagen van de maatschappij, waaronder wetshandhaving en overheidspersoneel in algemeen. De Haagse PvdA pleitte onlangs nog voor een minimaal verplicht quota voor personeel met “niet-Nederlandse” afkomst[4] en ook de politie in Amsterdam wil dat er meer allochtonen worden aangetrokken als agent[5].

De andere trend is er één waarin we de zojuist genoemde incidenten kunnen plaatsen. Een trend waarin we zien dat een functie bij de politie door maar weinig allochtonen wordt geambieerd[6] en dat er significant meer corruptie wordt gepleegd door agenten met allochtone dan autochtone afkomst[7].

Het zekere voor het onzekere.

Integriteit gaat veel verder dan een onderzoek naar antecedenten. Hoe iemand in het leven staat, waar men vandaan komt maar ook cultureel religieuze banden, ze wegen allemaal mee in de besluitvorming die uiteindelijk in het hoofd van het individu plaatsvindt. Feit is en voorbeelden tonen aan dat op niet al deze factoren integriteitsonderzoek kan worden toegepast. Is het, gezien de strijd tegen terreur en het patroon dat we kunnen waarnemen dan niet het veiligst om het zekere voor het onzekere te nemen en de lessen van de Koude oorlog serieus te nemen?

[1] http://www.terreurnieuws.com/l/agent-verdacht-van-terreurlekken-had-contact-met-broer-hoofdverdachte-22-maart/

[2] https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/politiemol-mark-m-ontmaskerd-dure-autos-horloges-en-luxe-vakanties

[3] http://nieuws.tpo.nl/2017/02/22/marokkaanse-medewerker-beveiligingdienst-kon-huis-wilders-lekte-info-naar-marok-nlse-misdaadorganisatie/

[4] https://www.omroepwest.nl/nieuws/3522775/Haagse-PvdA-verplicht-aantal-vrouwen-en-migranten-op-stadhuis

[5] https://www.parool.nl/binnenland/campagne-voor-meer-allochtone-agenten~a15271/

[6] http://www.at5.nl/artikelen/172864/allochtonen-voelen-niets-voor-baan-bij-politie

[7] http://www.telegraaf.nl/binnenland/29250796/__Corrupte_agent_vaak_allochtoon__.html 

Dit stuk verscheen eerder op de website Terreurnieuws 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Aan Denk kun je zien hoe ze werken. Eerst meeliften met de socialisten, waardoor die linksen denken dat ze werken aan integratie en dat die integratie geslaagd is. En dan plotseling stappen ze uit en gaan ze alleen verder met hun eigen islamitische agenda. En is dat hun voornaamste punt.
  In de linkse bus gestapt en links maar denken dat ze aan het verbinden zijn. Maar dan uitstappen en alleen de eigen belangen volgen. Zoals Erdogan dat al had gezegd toen hij zijn misbruik van de democratie had verkondigd.

 2. Zou u ook wel eens willen weten hoeveel allochtone intieme vrienden een doorsnee ‘blanke’politicus heeft? Moraal ridders als Femke Halsema, Duyvendak, Van Tongeren, Voortman? Hoeveel moslims komen er bij Rutte privé over de vloer?
  Of bij Haersma Buma of Mona Keijzer?

  • @AaHunze. Halsema is jaren geleden al gruwelijk door de mand gevallen. Haar kinderen werden binnen 2 maanden van een Multikul school gehaald omdat “ze geen experiment zijn”. Dat de kinderen van het plebs wél onderhevig zijn aan deze experimenten doet haar geen zier. Men belijdt de Multikul religie slechts met de mond, het gewone volk mag voor de gevolgen opdraaien.

   Het is overduidelijk dat men de moslim op dergelijke positie niet kan vertrouwen. Trieste constatering maar helaas de harde waarheid. In Den Haag zouden ze zich eens moeten verdiepen in de Islam en al haar facetten. Heb ik ook gedaan. Mede hierdoor zie ik wat een kolossale fouten er gemaakt worden. De Shariah en loyaliteit aan Allah gaan boven alles.

 3. Ik denk dat deze politici echt denken dat zij met hun zalvende woorden, als laatste zullen worden opgevreten door de krokodil.
  Waarbij ze in het achterhoofd houden dat ze altijd kunnen verkassen/emigreren als de burgeroorlog uitbreekt, vanwege hun riante inkomsten uit belastingen.

 4. Zoals een Boeddhist monnik uit Myanmar het kort en bondig samenvatte: Met alle religies en nationaliteiten valt te leven, behalve met moslims. Die accepteren slechts onderwerping van de rest. Wijze man.

  • En dit willen wij bij de (geheime) politie diensten? Kijkt en huivert. Een Parijse Algerijn waarschuwt.
   https://www.youtube.com/watch?v=8mBQoadwABs

 5. @Cale. Precies. En men heeft geen idéé hoe hard die zogen. Rohingya “vluchtelingen” te keer gaan in die kampen. Er worden massagraven met Hindoes gevonden, Hindoestaanse vrouwen worden gedwongen bekeerd en de mannen/jongens vermoord. Dáár hoor je de MSM hier niet over. Tegen de tijd dat je de Boeddhisten op de kast hebt ben je behoorlijk ver gegaan…

  https://www.defendevropa.org/2017/islam/mass-graves-hindus-killed-rohingya/

 6. Als ik de kranten lees wordt de MSM steeds hysterischer nu de bevolking steeds meer kiest op partijen die door hen wordt afgeraden. Zelfs FVD schijnt door NPO al extreem rechts genoemd te worden.
  Als de MSM werkelijk vindt dat mensen die tegen miljoenen immigratie zijn uit moslimlanden, waarvan 90% meteen in de bijstand komt en die helemaal niets heeft met onze manier van leven, onmensen zijn, waarom gaan zij dan zelf niet klappen bij elke trein of boot die binnenkomt in Nederland met gelukzoekers? Gewoon, om het goede voorbeeld te geven aan dat volk waarvan zij vindt dat die heropgevoed moet worden.

 7. Bart,

  Alles draait om geloof,overtuiging en motivatie. Wil ik vechten voor mijn land zoals zij willen vechten om mijn land van mij af te pakken? Nee? Is het niet mijn land? Ook goed! Jij mag het zeggen. Het is allemaal heel simpel. Het is een spel. Een serieus spel? Ja en nee.Iedere dag zien ‘wij’ met lede ogen aan hoe het land waar mijn voorvaderen voor gestreden hebben beetje bij beetje wordt overgenomen. Door mensen met een ander geloof en mensen die niets liever zien dan dat wij uiteindelijk zullen branden als ongelovige varkens. Iedere dag de details. Je moet van goede huize komen om ze te zien,die details. Vele onder ons zien het niet. Welke i-phone moet ik nemen? Wanneer gaan we nou ook alweer een weekendje weg? De mollen, de insiders, het paard, de spionnen…het is er allemaal al. Al heel lang. Het is onderdeel van een plan…wij zijn aan de beurt. Mijn kinderen. Ik vraag mijzelf af waarom ik dit nog schrijf?! Het moet. Het gekke is dat ze vergeten dat ook ik mij…

  • voorbereid. Ik laat mij niet afslachten. Mijn tegenzet zal zonder of met hulp verschrikkelijk zijn. En denk maar braaf dat ik veilig reageer vanaf mijn toetsenbord. Het is in mijn voordeel!

 8. Als het heel erg meezit verliest CDU/SPD de absolute meerderheid, maar je kan niet alles hebben.

  AFD in Duitsland verhoudingsgewijs even groot als PVV hier.

  We hebben een waakhond, maar ik vrees dat de karavaan verder trekt, met Rutte in het spoor van Merkel.

 9. Regentenkliek en media zijn zo politiek correct dat het gewoon imbeciliteit is geworden. Helaas is de meerderheid van de kudde door hen geïndoctrineerd en biedt geen tegenstand. In deze politiek correcte DICTATUUR zullen islamisering en import van achterlijkheid gewoon doorgaan. Dus ook opname van islamieten in politie, leger en andere overheidsorganen. Daar helpt niets tegen, want de meerderheid van de kudde laat het gewoon gebeuren.
  De stompzinnigheid is zo enorm, dat het land reddeloos verloren is. Het wordt geregeerd door volstrekte idioten, die geen benul hebben van de feiten of van een ideologie als de islam. Wilders is roepende in de woestijn.

 10. Er was ooit een tijd dat je niet eens bij de marine kwam als je vader alleen maar lid is geweest van ‘De waarheid’. Nu leven we in grote spanning met een zekere religie en nu gebeurt het omgekeerde, niet ingegeven door gezond verstand maar door politiek correct denken.

 11. Moslims in de veiligheidsdienst een goed idee? Nee natuurlijk niet. Sowieso niet omdat moslims hun eigen geloof áltijd boven de wet stellen, en ze daardoor geen neutrale partij kúnnen zijn. En ook niet omdat moslims hun “broeders”, wat wel blijkt uit het zoveelste bericht dat er informatie doorgespeeld wordt, toch wel erg graag het hand boven het hoofd houden.
  .
  Het feit dat het toch gebeurt betekent niets meer dan de zoveelste poging om de multiculti samenleving door te trekken in de veiligheidsdienst(en) van ons land, zonder er bij na te gaan wat voor veiligheids-implicaties dit heeft. Men moet en zal een x-% aan allochtonen (err, mensen van de niet-westerse persuasie heet dat geloof ik?) in alle hoeken en krochten van de samenleving persen.

 12. Tja, wat zal ik hierover zeggen buiten dat ik vind dat nagenoeg elke reactie hier gegeven op waarheid berust en onderbouwd kan worden met meerdere feiten.
  Maarrrrrrr………..wat doen we eraan beste dames en heren reageerders buiten hier letters via het toetsenbord op het beeldscherm plempen!!!???

  Oproep na oproep en reeds thuisontvangsten van sommigen echter het aantal is schrikbarend laag te noemen!!
  Ik geloof zelf dat het nog heel lang niet erg genoeg is en iedereen eerst keihard gepakt moet worden wat m.i. niet meer zo heel lang op zich laat wachten. En wij….wij kunnen het nagenoeg nergens over eens worden.
  We zijn maar bezig om ons op de diverse blogs te bestrijden en ons door “trollen” laten intimideren, en deze zijn daar erg goed in, dat moge duidelijk zijn, ze zijn tenslotte Rijksambtenaar, nietwaar!!??
  Gegroet,
  Gladiator

  • Een overgroot deel van de mensen die je nooit ziet of hoort zijn gewoon dusdanig voorgelogen dat men het “maar voorwaarheid aanneemt”. Hoe anders kun je het verklaren dat er zoveel mensen zijn die telkens maar weer op die anti-democratische partijen zoals de VVD en D66 stemmen? Ze geloven oprecht dat “hun” overheid nog steeds het beste met ze voor heeft en/of dat alle migranten inderdaad allemaal vluchteling zijn.
   .
   En dan heb je nog een deel van de mensen die o.a. hier hun reacties achter laten, die bang zijn voor repercussies als dit bekend wordt in het echte leven, zoals het kwijtraken van je baan, vrienden of eigen veiligheid. En ik kan ze niet eens ongelijk geven als je kijkt wat er met mensen als Van Gogh en Fortuyn is gebeurt. Je wordt gewoon neergemaaid als jouw kritische mening bekend wordt.

 13. Moslimagenten op straat zullen het gezag van de politie nog verder ondermijnen. Mensen die er nu al moeite mee hebben dat ze voor een ondeugdelijk fiets-achterlicht worden bekeurd, zullen dat nog minder accepteren als die bekeuring door een haatbaard wordt uitgeschreven.
  Ik roep hierbij dan ook nadrukkelijk op tot burgerlijke ongehoorzaamheid igv bekeuring door een allochtone agent.

  • Klopt wat u zegt beste Koos maar wat infitratie bij de politie betreft staat NL nog maar in de kinderschoenen. Neemt niet weg dat het al behoorlijk verrot is geworden en dat moslims hun criminele broeders liever niet verlinken. Maar ook de politietop ( lees min. van justitie en co ) is schuldig aan de knuffel en hand boven het hoofd houden cultuur die bij de politie heerst. Zwager Sint is politieman en is blij dat hij binnenkort met pensioen gaat. Wat hij tientallen jaren geleden heeft geleerd op de politieshool in Leusden en de huidige werkwijze staan haaks op elkaar. Hij is het zo beu, die mantel der liefde, die doofpot, die politiek correct verstikkende dictatuur. Hij ( en vele met hem ) zijn er helemaal klaar mee. Wat is het punt, het arresteren van “medelanders” die ofwel gelijk weer vrij gelaten worden, dan wel een “aantekening” krijgen en vervolgens ook weer op straat staan want discriminatie, want media, want links, want we zullen deugen.

   • Hij heeft al vele malen rapporten gelezen van “medelandse” collega’s die soort/geloofs/landgenoot criminelen lieten gaan terwijl er wel degelijk reden voor een rechtszaak of verdere vervolging aanwezig was. Dit rapporteren aan de leiding was volstrekt nutteloos want men wil geen ruchtbaarheid, is bang voor discriminatie en negatieve berichtgeving in de media alhoewel je daar je vraagtekens bij kunt zetten want de MSM kakelt alleen maar na en speelt het spelletje zoals we allemaal wel weten gewoon mee. Kritiek en onafhankelijkheid moet je met een lampje zoeken daar. De frustratie is hoog onder de NL dienders en het moraal laag. Het ( medelandse ) criminele circuit lacht zich een deuk om die slappe hap. Geen wonder dat het respect voor de poltie tot een nulpunt is gedaald.

    • En dan zitten de mariniers die destijds in opdracht een einde maakten aan de treinkapingen, nu in de beklaagdenbank. Dat er gewone treinreizigers waren vermoord of vermoord dreigden te worden, schijnt van minder belang. Het beschermen van daders gaat te ver.
     Het frustreert niet alleen de politie, maar ook vele burgers.

 14. Als van een partij voedsel 10 % is besmet mag er uiteraard nix van worden verkocht. Mohammedanen moet je dus niet bij de politie willen. Nu zijn er ook blanke corrupte agenten, hoor ik links al roepen. Helaas is dat waar, maar blanke corruptie is er nu eenmaal, en er is geen alternatief voor.

  • Mijn punt hier al eerder gemaakt: miljoenen koeien, varkens en pluimvee worden afgeslacht omdat er een paar zieke gevallen werden ontdekt, om verdere verspreiding te voorkomen en alle risico’s uit te sluiten.
   Helaas behandelen mensen dieren heel anders dan “mensen”.

 15. Witte sneeuw, natte regen.

  Lijkt me erg logisch. Een kind kan de was doen… Maar blijkbaar niet iedereen.

  Onee kijk uit straks wordt je uitgemaakt voor racist! Ojee dat moeten we niet hebben, laten we dan maar het leven van anderen op het spel zetten….

  Als je maar deugen doet.

 16. Eerst, het begon 40 jaar geleden, moesten we massale moslim immigratie accepteren.
  Daarna moesten Nederlanders verhuizen uit de straten waar ze opgegroeid waren omdat moslims er in de meerderheid waren en de overlast groot werd.
  Toen moesten we meewerken aan (onze) integratie. Maar dat wilden de meeste moslims niet. (onze fout natuurlijk)
  Even later moesten er veel meer allochtone ambtenaren bij en werd ons aangepraat dat dit anders een goede integratie zou blokkeren. (onze fout)
  Meer allochtone (moslim) politie op straat. Maar ze willen niet (onze fout natuurlijk). De enkele moslim ambtenaar en politieagent blijkt heel gevoelig voor corruptie te zijn. Gek he? Kijk eens waar ze vandaan komen. (Onze fout natuurlijk).
  Dood en doodziek word ik van dat zootje en de stompzinnigen die deze ellende veroorzaakt hebben.

 17. Nu je het toch hierover hebt, wacht dacht je van Abdul Khan? http://politiek.tpo.nl/column/hoe-atoomspion-abdul-khan-nederland-gang-kon-gaan/ We zitten hier met een complete mongolenzooi in dit land die alle soorten indringers de vrije hand biedt. Of dat nu bij Politie of justitie is, het bedrijfsleven of de gemeenten. Het is allemaal om het even. Man man man, wat een verstand. De honden lusten er geen brood van.

  • Bovendien heeft de overheid 15 jaar lang export vergunningen verstrekt aan een bedrijf die Khan voorzag van de benodigde buizen voor de verrijking van Uranium.

 18. We weten nu toch onderhand wel dat voor hun allah boven alle wetten staat?
  En dat de loyaliteit van dubbele paspoorthouders zelden bij Nederland ligt.
  Dus nee….geen goed plan om ze te laten werken bij veiligheidsdiensten.