Beklemmend! PvdA en D66 willen islam wettelijk beschermen tegen Nederlanders. (update: motie aangenomen!)

Door Joost Niemöller

Update: Deze krankzinnige motie werd met een massale meerderheid aangenomen!

In stemming komt de motie-Marcouch/Sjoerdsma (29614, nr. 46).

De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, Van Vliet, 50PLUS, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, de VVD, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

 

Marcouch, Kamerlid van de PvdA heeft samen met Sjoerdsma (D66) een motie ingediend waarin gevraagd wordt voor een speciale wettelijke bescherming van de islam. Althans, van ‘godsdienst’, en dit omdat er sprake zou zijn van ‘moslimdiscriminatie.’ Het woord ‘godsdienst’ valt dus, maar er hoeven geen zielige Jehovah getuigen of zielige gereformeerden beschermd te worden, want dat is niet de achtergrond van de motie.

Wat is er dan aan de hand? Er is helemaal niets aan de hand.

Er zou sprake zijn van ‘onderrapportage van deze ‘moslimdiscriminatie.’ Daarover verscheen een rapport. Er wordt dus geen aangifte gedaan, maar er zou wel discriminatie zijn. O ja joh? Welke ‘discriminatie’ dan? Hier blijft het uiteraard vaag. Ook wordt de ene ‘onderrapportage’ niet tegen de andere afgezet, omdat het namelijk alleen maar zogenaamd wetenschap betreft. Onderrapportage specifiek meten is net zoiets als het zwart geld circuit meten: Het is een wilde gok.

Ach, er zal heus wel eens aan een hoofddoekje getrokken worden. En dat is niet netjes natuurlijk. Maar hoeveel Nederlandse vrouwen worden niet voor hoer uitgescholden omdat ze een rokje dragen en waarom dienen de PvdA en D66 daarover geen motie in omdat die vrouwen het wel uit hun hoofd halen om daarover aangifte te doen? Het is immers ‘normaal’ geworden?

Dat het voor moslims juist extra makkelijk is om aangifte te doen, ja, dat de Nederlandse staat zich actief inzet om moslims op te jutten tot aangiften, blijkt wel uit de massaal door het OM aangejaagde aangiften tegen Wilders, die nu tot zijn rechtszaak leiden.

Er is eerder een overrapportage van moslimgezeur dan een onderrapportage.

Een oudere vrouw die aangifte wil doen omdat ze beroofd werd door een vrouw met een hoofddoekje, werd door de politie letterlijk afgeraden om aangifte te doen. Feit! Dan zet je het wel uit je hoofd om nog naar de politie te gaan wanneer je als Nederland beroofd wordt door moslims.

Maar daarover maken Marcouch en Sjoerdsma zich geen zorgen. Daarom komen ze ook niet met een motie waarin staat dat de politie aangiften serieus moet nemen. Alle aangiften! Dan zou dat vermeende probleem met die moslimdiscriminatie ook wel boven komen niet? Nou, dat komt niet boven, want dat bestaat helemaal niet in die mate.

En wat heeft dat eventuele getrek aan hoofddoekjes te maken met de bescherming van de godsdienstvrijheid? Het is algemeen overschrijdend gedrag, net als het uitschelden voor hoer. Dat moet aangepakt worden, maar daar hoor je D66 en PvdA niet over.

Nee, de islam, die is zielig in dit land. De islam die overigens helemaal niet in Nederland hoort te zijn, omdat de normen en waarden van de moslimideologie niet overeenkomen met de normen en waarden in dit land, moet van de PvdA en D66 een speciale wettelijke beveiliging krijgen opdat moslims voorrang krijgen bij het aangifte doen van hun gezeur.

Knettergek. En levensgevaarlijk. Onze leefruimte wordt steeds meer beperkt. Alles heet racisme. Overal staat straf op. Dat wil zeggen: Voor Nederlanders.

En om dit te versterken nu dus die stiekeme motie om de ruimte van de islam te vergroten met als excuus een rapport dat daar niets mee te maken heeft.

Ik verzin dit alles niet. Dit is de motie:

 MOTIE VAN DE LEDEN MARCOUCH EN SJOERDSMA

Voorgesteld 25 mei 2016

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de vrijheid van geloofsuitingen onder druk staat; overwegende dat in recent onderzoek vastgesteld is dat er in Rotterdam en omgeving ruim twee keer meer gevallen van moslimdiscriminatie zijn dan bij de daarvoor bedoelde instanties zijn gemeld; overwegende dat onderrapportage van moslimdiscriminatie ook elders een bekend fenomeen is; van mening dat bescherming van de vrijheid van godsdienst door de overheid ondersteund dient te worden; verzoekt de regering, voor de aanstaande begrotingsbehandelingen met voorstellen te komen om de vrijheid van godsdienst te beschermen, te verdedigen en uit te dragen, en gaat over tot de orde van de dag. Marcouch Sjoerdsma

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

40 Reacties

 1. Voelde me eerst gealarmeerd mar nuchter lezend denk ik dat he weinig betekent. en dat daarom zo velen voor stemden.
  Moslimdiscriminatie wordt in deze motie inderdaad genoemd in samenhang met godsdienstvrijheid. De motie wordt aangenomen hetgeen betekent dat de overheid haar taak om vrijheid van godsdienst te ondersteunen, te beschermen, te verdedigen en uit te dragen gaat uitvoeren , dat is niks nieuws lijkt me want dat deed ze al. Wel komt bij de begrotingsbehandeling met nieuwe voorstellen.

  Dus straks gewoon opletten of die nieuwe voorstellen iets bevatten dat tegen andere grondwet bepalingen ingaat. Liever nog mensen en partijen de kamer instemmen die artikel 6 gaan schrappen..

 2. D. G. Neree

  2 juni 2016 op 15:51

  excuus, ’tweepartijenstelsel’ dus.

 3. D. G. Neree

  2 juni 2016 op 15:50

  Duidelijk. We leven nu dus in een tweepartijenstel. De Verenigde Landverraders tegen de PVV en de Bontesclub. Als de islam- en EUkritische partijen geen meerderheid halen zullen ze nooit in de regering komen. En ondertussen is deze onheilige VL-coalitie bezig zulke schade aan te richten dat het twijfelachtig is of Nederland daar ooit van zal kunnen herstellen.

 4. Lekker overzichtelijk, dit is dus de vijand: “de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, Van Vliet, 50PLUS, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, de VVD, de ChristenUnie en het CDA.”

 5. Als ik me herinner,dat er ooit een zwarte motie Halsema is aangenomen -ik herinner me de stemming hierover nog heel goed en de verbijstering hierover zal m’n leven bijblijven, dan moet u niet gek staan te kijken, dat het huidige krankzinnigengesticht aan het Binnenhof wederom in alle openheid met hun wazige gutmenschenbekken het geluid ‘voor’ of ‘veur’ produceren. Maar de grootste schuldige blijft de kiezer,want ook dit zal hij niet corrigeren. Hij collaboreert of slaapt liever met de duivel. Propaganda werkt zó verlammend.

  • Theo Joubert

   1 juni 2016 op 22:53

   De gekozen volksvertegenwoordigers hebben blijkbaar niets geleerd sinds 27 oktober 2010.

 6. Leo KarelJan

  31 mei 2016 op 17:06

  Hoe durven deze idioten dat? De meeste discriminatie in NL vindt plaats door de islam. Die veroordeelt ALLE andersdenkenden en dat staat overal te lezen: koran, hadith en sharia. Moslims kijken in principe neer op al die ongelovige honden en velen stralen dit ook uit. Vrouwen, homo’s : ze worden aan de lopende band beledigd en uitgescholden. De islam is immers superieur in de ogen van deze achterlijken. De islam hoort hier niet: de Westerse waarden zijn niet verenigbaar met deze achterlijke en onverdraagzame ideologie.

 7. Geen frisse zaak, de politiek die er alleen maar is voor de Islam. Wie is er eigenlijk voor ons ? De PVV….Natuurlijk stemmen wij daarop de komende verkiezingen. Maar stembusfraude en het bashen van de PVV liggen al weer op de loer. Rutte die al heeft lopen roeptoeteren over een Rutte 4 kabinet met 4 of 5 coalitiepartners (om middels bashen) de PVV onmogelijk te maken. Grote vraag is; waarom is is hij zo zeker van zijn zaak dat er een Rutte 4 kabinet in aantocht is ? Omdat hij (en de andere linkse politieke partijen) in staat zijn om met gladde praatjes weer een hoop onnozele kiezers naar zich toe te trekken die ons allen alweer voor 4 jaar in een steeds diepere ellende zullen gaan storten !

 8. Nee, meneer Neree (gedegenereerd of niet): u begrijpt het idee van vrijheid niet.
  Vrijheid betekent dat iedereen die deze voor zichzelf opeist, deze ook voor anderen respecteert. Elk geloof dat een beroep doet op de vrijheid van vergadering, meningsuiting, moet deze OOK voor elk ander geloof respecteren.
  DAT is het wezen van het begrip vrijheid.
  U het uwe, ik het mijne.
  Maar als ik het mijne wil, zal ik datzelfde van anderen moeten respecteren.
  Helaas faalt de islam in dit begrip van vrijheid. Het wil vrijheid voor zichzelf maar NIET voor andere geloven. En juist DAAROM hoort die islam hier niet.

  • @Arjen
   Is het nodig op onder de gordel te gaan tegen D.G. Neree? Gewoon omdat u overduidelijk niet eens snapt wat de man bedoelt?
   Gaandeweg uw schrijven ziet u dat blijkbaar in, maar omdat u inziet dat er in uw redenatie iets niet klopt, besluit u dan maar met te zeggen dat islam hier niet hoort.

   Lijkt het u niet verstandiger om islam gewoon zijn plaats te wijzen in plaats van een boven de mening verheven status te geven? Immers als u islam gelijk zou schakelen met de vrijheid van meningsuiting (maar daar niet boven verheven) er een gelijk speelveld zou zijn. Dus vrouwen achterstellen, neenee. Homo’s schofferen, neenee enzovoort.

   • Vrijheid van godsdienst betekent dat elke godsdienst die gebruik wil maken van deze vrijheid , deze vrijheid voor andere godsdiensten 100% zal moeten erkennen. Elk mag zich uiten in de publieke ruimte, dat is het wezen van de politieke vrijheden. En ieder die zich vrij wil uiten dient te erkennen dat anderen zich ook vrij mogen uiten. Dat men mag evangeliseren onder moslims b.v.
    Overigens noemt de meneer Neree zich zelf al gedegenereerd, dat wat zou ik dan beledigen?
    “Vrij van godsdienst” (de vertaalslag die meneer Neree maakt) is ontzettend anti-liberaal. Het communisme probeerde dat al: vrij van godsdienst en ging gelukkig totaal op z’n bek.

 9. D. G. Neree

  31 mei 2016 op 13:33

  Vrijheid van godsdienst ofwel godsdienstvrijheid betekent voor mij dat ik gevrijwaard ben van alle religieuze uitingen, zeker waar ze mijn persoonlijke (van godsdienst vrije) levenssfeer aan (proberen te) tasten.

  Vrij van Godsdienst!

 10. Speciale wetten om religie te beschermen is sowieso overbodig door het vrijheid van mening grondbeginsel waar- alle onzin is ook een mening- onder vallen.
  Verder lijkt het me eerder de ongelovige die bescherming verdient gezien alle wetten en regels in het grote heilige sprookjesboek waar andersdenkenden er nogal bekaaid van af komen. Ieder beetje zinnig mens zou geen tolerantie voor intolerantie als grondgedachte en grondwet willen hebben en dus feitelijk de islam moeten verbieden als crimineel en gestoord. Elke pagina 10 doodsbedreigingen die in de praktijk ook uitgevoerd worden is niet de samenleving die we voorstaan lijkt me.
  Het islamitische archaïsche barbarisme hoort hier niet en wie daar als politieke leider niets tegen onderneemt gaat nog een stap verder dan landverrader. Die wil willens en wetens onze samenleving kapot maken ten gunste van de meest wrede ideologie die er ooit is geweest.

 11. Tuurlijk komt het van die galbakken. De PvdA en D66 zijn samen met de VVD en Groenlinks de grootste smeerlappen van de politiek in mijn ogen. Waarom toch die galbakkerij, en achterlijke bescherming van dat schofterige Islam, terwijl geloven die (tegenwoordig) een stuk vredelievender zijn niet worden beschermd? Joden, Christendom, Katholiek, Hindoeïsme… ze kunnen allemaal de pot op, want de grote Allah dient beschermt te worden tegen, jawel, kritiek.
  .
  Je kunt natuurlijk op je water aanvoelen dat deze motie er niet doorheen gaat komen. Maar het feit dat hij om te beginnen al ingediend is, is stuitend. Want in één klap veeg je daarmee de vraag van tafel of de Nederlandse burger (ongeacht de afkomst) ook niet beschermd dient te worden tegen dit “geloof” en de daaromheen zwervende IS en Jihadisten. Want die vraag is bij deze beantwoord: nee. De D66 en PvdA vinden dat de Nederlandse burger de pest kan krijgen, want de Islam is de toekomst voor dit land.

 12. Theo Joubert

  31 mei 2016 op 11:59

  Is die motie al in stemming gebracht?
  En wie was er allemaal voor?

 13. Deze motie is het regelrecht invoeren van de sharia dat kritiek op de islam verbiedt.
  De islam voert oorlog tegen iedereen die daar niet in gelooft, en we zouden die jihadisten moeten beschermen?
  Surrealistisch.

 14. Beklemmend de gedachte om beschermd te leven. Dan zoek de mens oplossingen. Of vlucht naar veiliger plekken. Het laatste is in Nederland aan de gang. Met duizenden stromen ze binnen. Waar geen geld voor is, zoals uw zorg, is voor hun miljoenen beschikbaar. Met als toetje 10 000 Euro van uw gemeentelijke belasting bijdrage.
  De oplossing is gelovig worden en de doodstraf instellen. Als bescherming tegen lokale gekken op zoek naar krullenbollen liefde. Van hem.

 15. Internationale analisten schrijven dat Zweden, dat jarenlang zijn grenzen het verst opende voor grote aantallen moslimmigranten, hoogstwaarschijnlijk het ‘point of no return’ is gepasseerd. ‘Het begint de mensen eindelijk te dagen dat het Zweedse Zweden wel eens voor altijd verloren kan zijn,’ aldus Ingrid Carlqvist voor het Gatestone Institute. ‘Er bestaat geen land waar de islam dominant is dat als democratie met vrijheid van meningsuiting en gelijke rechten kan worden beschouwd.’ Historisch is aangetoond dat overal waar moslims eenmaal 10% van de bevolking uitmaken, de ellende pas echt begint…..
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/05/Ondergang-van-Zweden-toont-aan-dat-islam-niet-samengaat-met-democratie

 16. Dus omdat ik geen moslim ben wordt ik vogelvrij verklaard ?
  Ze mogen mij ( volgens dat boek dat verboden moet worden ) bedriegen , mijn vrouw verkrachten enz enz en ik mag niets terug doen want dan ben ik strafbaar ?
  Volgens mij moet dit een heel ander artikel zijn…namelijk : nieuwe wet beschermd Nederlanders tegen islam …

 17. Breinbrouwsels

  31 mei 2016 op 09:26

  De vraag is natuurlijk of ze aan de definitie voldoen: Een lulhoer is hij die welgevallige woorden preekt voor zijn broodheer. Van Maarkoest begrijp ik ’t wel als soldaat van zijn Koning en die Sjoerd is de broer van Rutte, dus…

 18. Ik heb dit horen zeggen door een Noord Afrikaan: Het maakt niet uit hoe iemand zich gedraagt, als hij het stempel ‘moslim’ heeft, is-ie OK. Deze meer intellectueel gevormde verbaasde zich ook over dat feit. Het stempeltje ‘moslim’ was voldoende om van elke olijftokkie een “heilige” te maken.
  En als het om slachtofferschap gaat: ze willen de nieuwe Joden zijn: zo is hun HELE geloof ingericht.
  Maar wie nog oog heeft voor de feiten, ziet dat het hier de totale perversie betreft. De perversie van het slachtofferschap.
  De perversie van het martelaarschap.
  De perversie van de uitverkorenheid: niet de Joden, maar WIJ.
  De perversie van de Thora.
  De perversie van Abraham.
  De perversie van de geestelijke strijd (verworden tot de bloedige strijd).
  De perversie van het hiernamaals: eeuwig neuken.
  De perversie van de reinheid: vluchtige wasjes en dus blijvend stinken.
  Dat hele geloof beschouw ik als een perverse variant op Jodendom/Christendom
  En dat mag ik hier (nog) vinden en…

  • Men heeft het altijd over Joods-Christelijk maar het Christelijke geloof, en vooral de personage van Jezus, komt er niet zo goed van af in de Thora, althans de ongecensureerde versie.
   Mijns inziens, maar dat is mijn persoonlijke mening, is het nieuwe testament in weze een ander geloof dan die van het Oude testament. Het is een reactie van Joodse verlichte mensen in die dagen op de hardvochtigheid van de oude Joodse boeken.

   In feite heeft de Koran meer gemeen met het oude testament.

   Het mooie van het nieuwe testament is dat deze de superioriteit van de Joden ontkent, maar zegt dat het niet meer de besnijdenis is van het vlees maar van het hart, die ervoor zorgt om te horen bij Gods volk.
   Een ander geloof dus, vind ik.

   • Sorrie, Thora moet zijn Talmoed.

   • Uw verwart, denk ik, de Thora met de Thalmoed. Deze laatste is een geschreven overlevering van de diverse interpretaties van de Thora. Als Jezus echter zegt dat hij de hele wet, plaatsvervangend, vervuld heeft, dan bedoelt hij de Thora. En daarom beroept de Christen zich niet op de eigen werken, maar mag deze een beroep doen op de plaatsvervangende Christus.
    Hoeveel anders is de islam die alle focus weer legt op de mens en zijn/haar eigen verdiensten. De mens die sterft (sterven is het loon van de zonde) is dus altijd zondig. Zelfs een islam kan die mens niet zondelozer maken en dat zien we dus gewoon dagelijks en wekelijks.

 19. “Een oudere vrouw die aangifte wil doen omdat ze beroofd werd door een vrouw met een hoofddoekje, werd door de politie letterlijk afgeraden om aangifte te doen. Feit! ”

  Nee, gewoon liegen is dat. Je verwijst naar zakkenrollende (onder meer) Roemenen waar inderdaad weinig mee gedaan wordt buiten registratie gezien hoe die bendes opereren. Het is een beetje als een gestolen fiets in de binnenstad. Je doet aangifte maar eigenlijk is dat alleen registratie voor het geval -ie weer opduikt. Niemand gaat iets “doen” voor je hoor. Dat is typisch Nederlands… geheel praktisch. Joost heeft liever dat de politie buitenlandse zakkenrollers najaagt zonder bewijslast ipv zware Nederlandse criminele bendes oprollen en inbraken oplossen.

  • “waar inderdaad weinig mee gedaan wordt”
   .
   Dus hij liegt niet, jij bent wederom de leugenaar zoals het een islamitische- fascistische propagandistische agent provocateur betaamt.

  • reageerbuis

   31 mei 2016 op 11:43

   In plaats van het promoten van tolerantie zijn deze lui bezig de ondergang van Nederland/Europa te promoten

  • Uit het statuut: “Whereas integration within a single national society does not mean
   assimilation,”

   Uit WikiP: Culturele assimilatie (ook wel kortweg assimilatie) is een begrip uit de sociologie voor een proces van consistente integratie waardoor leden van een ethno-culturele groep (zoals immigranten of minderheidsgroepen) opgaan in, oftewel geabsorbeerd worden door een gevestigde, doorgaans grotere gemeenschap of cultuur. Dit veronderstelt bij de geabsorbeerde groep het verlies van bepaalde onderscheidende kenmerken, bijvoorbeeld in de sfeer van kleding, spraak of manieren, ten gevolge van het contact met die andere cultuur of gemeenschap.

   M.a.w. Moslims hoeven zich niet aan te passen, volgens de EU regelgeving.
   En Merkel glad hard beweren dat het jammer is dat de multicult niet is gelukt. Ze liegt dat ze barst. Er is dus gewoon een EU wet die zegt dat het niet hoeft.

 20. B.E. Slagen

  31 mei 2016 op 01:11

  Als ik als politieke partij bang zou zijn, dat veel moslims zullen overstappen naar DENK, zou ik ook zo’n paniekmotie indienen.

 21. Het begrip goedsdienstvrijheid wordt veel te gemakkelijk gebruikt. Ieder geeft er een eigen definitie aan. Ik meen bv dat godsdienstvrijheid alleen betekent dat he niet in de gevangenis komt wegens je geloof. Verder moet je zelf maar zien hoe je je geloof belijdt, als je anderen er maar niet mee lastig valt. Een recht op een opzichtig gebouw om je geloof te belijden valt wat mij betreft niet onder vrijheid van godsdienst. dat valt alleen onder regels van ruimtelijke ordening en de welstand.
  Kortom, laten we een discussie voeren wat de vrijheid van godsdienst nu eigenlijk is. Laten we het eerst maar eens eens worden over de definitie.

  • Nou daar zijn we dan snel klaar mee. De islam is helemaal geen godsdienst, maar een religieus fascistische beweging die tot doel heeft de wereld te onderwerpen aan de wil van Allah (op zijn best een afgod). Waarbij al onze democratische waarden, zoals o.a. de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, scheiding tussen kerk en staat, mensenrechten etc. zo snel mogelijk dienen te worden afgeschaft.
   Dus, personages die zulks voorstellen in een motie dienen zo snel mogelijk, bij voorkeur op de Waalsdorpervlakte, terechtgesteld worden. De aanklacht in dezen: HOOGVERRAAD.

   • Sjoerdsma is niet de snuggerste zullen we maar zeggen, die andere is schizofreen.

    • Hi Snurker,
     Je naam is ironisch te noemen, want je bent aardig wakker.
     Klopt wat je zegt, maar het probleem is dat de rest van de kamers en regering aan dezelfde kwalificaties voldoet.
     Shalom,
     Ben Kok (joods-chr. pastor)
     tora-yeshua.nl

  • D. G. Neree

   31 mei 2016 op 13:37

   Een goed idee. Dit geldt ook voor de misbruikte termen ‘discriminatie’ en ‘racisme’.
   Nu wordt het vooral te onpas gebruikt om iemands zin door te drijven en andermans vrijheid te beperken. De criminalisering van kritiek en onderzoek en van de vrije meningsuiting

 22. Wat een stront!
  Discriminatie van Nederlanders is overal, en je mag het ook betalen.
  Die partij van de acht zetels ben ik meer dan zat!
  D66 ers hebben geen flauw benul wa er buiten de grachtengordel gebeurt , die zijn absoluut onwetend,
  Land en volksverraders moet bestraft worden.

 23. De islamisering gaat niet snel genoeg en moet natuurlijk beschermd worden tegen de ongelovigen. De zoveelste stap naar sharia wetten. Eigen volk laatst wordt tot in het detail uitgevoerd.
  Overigens was het weer raak in een azc waar een “vluchteling helemaal door het lint ging en de politie bedreigd werd door vele “vluchtelingen waardoor er in de lucht geschoten werd en er een enorme politiemacht opgetrommeld werd met honden en kogelwerende vesten (20 politie auto’s). Tegen de Hollandse raddraaiers in Geldermalsen worden 12 maanden cel gevraagd. Wat doet het OM tegen deze “vluchtelingen” ? Gewoon…niets.
  Religie kritiek is prima, behalve als het de islam betreft, dan is het een zware overtreding. Met in het achterhoofd Erdogan waar een afspraak mee gemaakt is waar alles voor moet wijken.

 24. Artikel 20 Nederlandse Grondwet.

  Deporteer alle verraders!

  • bestuurlijk fascisme in al zijn glorie, Allah Akbar.

   • Het gaat die bestuurders slechts om stemvee. De “grote” partijen staan op verlies. Het aantal moslims in Nederland is klaarblijkelijk dermate groot dat het gevecht om de moslim stem steeds belangrijker wordt.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑