De NOS na Brexit: Het is allemaal de schuld van Wilders. Ja hoor.

Door Joost Niemöller

Er werd hel en verdoemenis voorspeld als het Britse volk zo eigenwijs zou zijn om voor onafhankelijkheid en democratie te stemmen. Welnu, ze deden dat, en de markten daalden even, maar inmiddels stijgen ze weer.

Records worden gebroken!

De angst omtrent de gevolgen van de Brexit is dan ook alweer gebleken de hype van de dag te zijn:

The S&P 500 moved higher in record territory and the Dow Jones industrial average closed at a new all-time high.

Een van de grote Brexit angstaanjagers was George Soros, die de totale ineenstorting van GB voorzag. Inmiddels is hij alweer ‘vergeten’ wat hij toen geschreven heeft over GB, en nu komt hij met nieuwe scenario’s, waarin de hele EU op het punt van instorten staat, maar dit besef geeft hem hoop op nieuwe krachten. Of zoiets. Ook de Britten zouden in zijn ‘visie’ alweer spijt hebben. Een puntje is nog wel Italië. Wanneer gaan we nu eens massaal bedenken dat de ‘voorspellingen’ van deze speculant met dubbele agenda’s de inkt op het papier niet waard zijn?

Maar nee hoor. Om de mensen bang te maken en ervoor te blijven zorgen dat ze het lot van hun land niet in eigen hand gaan nemen, blijven de media angst verspreiden.

Vastgoedinvesteerders die nu uit GB weg lijken te willen (concreet worden die verhalen nergens) zouden nu omzien naar andere landen. Ook het ‘land’ de Zuidas, zou daarbij ter sprake komen. Alleen er is één ding dat ze tegenhoudt: Wilders. Als we de NOS mogen geloven:

Vastgoedinvesteerders maken zich zorgen over de politieke stabiliteit en het anti-EU sentiment in Nederland. Ze kijken bijvoorbeeld naar een onderzoek van Eurasia Group, een bedrijf dat politieke risico’s in kaart brengt. Dat concludeert dat Nederland en Oostenrijk als landen worden gezien waarvan de kans het grootst is dat ze ook de EU verlaten.

Of dit ook werkelijk zo is, of dat het alleen maar uit de duim van de NOS redacteur van deze avond komt, dat blijkt nergens uit dit stuk, dat zoals gewoonlijk van de vooringenomen aannames en de willekeurige quotes aan elkaar hangt. Het is, zoals zo vaak bij de NOS, politieke propaganda, en geen journalistiek.

En dan rollen er alinea’s uit als deze:

Er is wel interesse voor de Nederlandse markt, legt vastgoedadviseur Jan-Willem Bastijn van Cushman & Wakefield uit, maar investeerders willen eerst meer weten over het politieke klimaat hier. “Vroeger vroegen investeerders mij altijd hoe het met Johan Cruijff is, nu willen ze weten wie Geert Wilders is. Dat is zeker iets wat boven de markt hangt” Die onzekerheid is niet goed voor het vertrouwen van investeerders. Ze verkiezen Berlijn, Frankfurt, Stockholm of Dublin boven Nederland.

Met andere woorden: Gelul, gelul, en nog eens gelul. Allemaal om ons bang te maken: stem volgend jaar niet op Wilders, want dan slaan de internationale vastgoedjongens de Zuidas over.  Alsof ook maar één gewone Nederlander daar maar een beetje slechter  van zou worden trouwens.  Het betreft alleen maar virtueel geld dat sneller dan het licht door de wereld stroomt en waarover in torenhoge kantoren wordt beslist. Gigantische gokkasten waarin vuile spelletjes worden gespeeld. Wat doet het er nu toe waar die kantoren staan?

Maar de NOS weet het weer beter: het is allemaal de schuld van Wilders.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

42 Reacties

 1. Mocht er weer een bank omvallen …lekker laten vallen …jammer dan…
  of blijven wij mee betalen aan deze asociale salarissen ?
  https://jdreport.com/jij-geen-rente-maar-salaris-topbankiers-steeg-vorig-jaar-met-76-procent/
  Nee klopt hoor je ook niemand over …
  Welterusten weer…

 2. Het is ook al zo irritant dat Boris Johnson door de Nederlandse journalistiek bijna voortdurend als een halve gek wordt gepresenteerd. De man schreef een uitstekend boek over Churchill; ik las het in een adem uit terwijl ik toch al het een en ander over Churchill gelezen had. Een halve gek schrijft niet zo’n uitstekend gedocumenteerd en boeiend boek.

  • Grappig hoe de methodes van wegzetten overeenkomen:

   Trump en Johnson zoenend

   http://www.bbc.com/news/world-36792746

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/03/pvvers-maken-groot-punt-van-poster-maar-poetin-blijft-een-bandiet-en-wilders-steunt-hem/

 3. Ik lees net dat de Britse politie toegegeven heeft dat er serieuze plannen ware n om Farage te vermoorden, eerder werd zijn auto gesaboteerd en het vliegtuigongeluk die hij overleefd heeft was ook al verdacht.
  Volgens de Britse politie waren er serieuze plannen Farage te vermoorden.

  Nadat hij aftrad kwam er een storm van kritiek, met name van beroeps-alles-tekenaar Rutte.
  https://ejbron.wordpress.com/2016/07/14/twee-pogingen-om-farage-te-vermoorden-tijdens-campagne-voor-het-referendum/

 4. M.b.t. de MSM, in Engeland was een substantieel deel van de media voor een Brexit. In Nederland echter is vrijwel de hele MSM voor de EU en tegen NEXIT.

  En daar kunnen Nexiteers niet tegenop. Pas als er een hele grote crisis komt, maar dan zal de NOS cum suis zeggen dat de crisis alleen en uitsluitend opgelost kan worden door een EU dictatuur.

  Veel zullen dat niet geloven, maar genoeg om een Nexit te voorkomen.

  Het is niet anders.

 5. Mastermattie

  14 juli 2016 op 06:39

  De haat-machine van de Nederlandse Propaganda Omroep (NPO) begint pas net op gang te komen, wacht maar tot het einde van dit jaar, zo’n 3 maanden voor de verkiezingen: Dan gaan ze weer vol op het orgel daar.
  Van mij mogen ze die regelgeving met betrekking tot het zelf samenstellen van zenderpakketten er zo snel mogelijk doorheen rammen, dan kunnen we meteen de NPO overboord kieperen. #123WegErmee!

 6. Grappig dat Boris Johnson minister van buitenlandse zaken is. De gehele MSM en iedereen die er een beetje toe deed meldde dat hij een wegloper was.
  Kortom er was geen goed woord over hem te horen.
  Iemand die niet op had gelet zou kunnen denken dat hij opgepakt was omdat hij een Russische spion was en zijn vrouw en personeel tijdens theetijd regelmatig afranselde voor genot. Net nadat hij met leugens de Brexit had gewonnen…
  Goede zet, en handig om de boel bij elkaar te houden.
  Leuk figuur die Boris.
  Grappig ook.
  Ik vraag me af waar Geert Wilders allemaal mee gaat komen. Er zijn zo belachelijk veel onderwerpen die onder het EU bestuur fout gaan. En Rutte zien al heel erg veel mensen allang niet meer zitten. Alleen de gangbare media heeft het nog niet door. Zoals met alles wat er toe doet. De NOS is onzin en propaganda. Een wonder dat die gasten niet knettergek van zichzelf worden door alle leugens die ze verspreiden.

  • Sint Nicolaas

   14 juli 2016 op 09:06

   Goede keuze die Boris op buitenlandse zaken. In die hoedanigheid zal hij menig maal met de dictators in Brussel te maken krijgen. Dit snoert in elk geval de monden van diegenen die hem een wegloper noemden want nu kan hij vol aan de bak. Het anti-€U boegbeeld op die post, een betere keuze kon May niet maken. Het VK zal sterker worden naarmate het uittredingsproces vordert. Alle hel en verdoemenis predikanten ten spijt want die mekkeren alleen omdat het eigen gewin in gevaar komt. Nog 8 maanden en dan TK verkiezingen in NL. Sint kijkt er naar uit en hoopt dat de peilingen nu eens bewaarheid worden. Het is in NL de hoogste tijd om ook af te rekenen met de potentaten in Brussel en dan Verhofstadt en van Baalen in het bijzonder. De Anton Mussert en Léon de Grelle van de 21e eeuw. Mag hopen dat Prutte en Co. zeven kleuren stront schijten en van de kaart geveegd worden. “take back our country” zoals de Engelsen zeggen en wel zsm voor het te laat is !

 7. Ik vind dat redelijk geniaal: eerst kon de EU zich nog optrekken aan Cameron als tegenwicht voor Farage. Nu krijgen ze Farage in het parlement en Jonhson van regeringswege, vol op het orgel natuurlijk, als de EU haar ‘Exempel statuiert’ of dat probeert.
  Who do you think you are kidding mr. Junker, when you think old England’s done….
  Bier en chips en wachten op het vuurwerk.

 8. g.h.m.leferink

  13 juli 2016 op 23:27

  Joost, zeggen dat ik het over het NOSsjenaal helemaal met je eens ben hoef ik niet meer. Al meer dan 10 jaar schrijf ik bijdragen op internet tegen dat blubbersjenaal.
  Vroeger vooral op webpagina ‘Dutch Disease, het Dispuut’, dat nu niet meer bestaat. Opgeteld meer dan 500 stukken, die netto zo’n 23.000 keer bekeken werden.
  Want dat OP ONZE KOSTEN gemaakte ‘stiekem-indoctrinatie-sjenaal komt een normale Nederlander de strot uit.
  Het is een kombinatie van:
  # Arrogantie (voorbeeld: Jeroen Overbeek)
  # Eenzijdigheid (b.v vanavond over de kolencentrales alleen kommentaar van iemand van D66 en Greenpeace)
  # Stiekem reklame maken voor hun vrindjes (PvdArglist, Groen Slinks en D66)
  # Vooroordelen (o.a. het Heilige Opwarminsgeloof)
  # Ophitsing (schoolvoorbeeld: Wilders en de PVV)
  # Krom Nederlands ( platgeslagen Mokums dialekt van verschillende medewerkers, o.a. Hofs en Aïsha),
  # En zo voorts….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. In GB: David Davis is aangesteld als minister-voor-het-vertrek-uit-de-Europese-Unie.

  Ik wil ook zo een minister in Nederland.

 10. De woordvoerder, NOS, is een woordvoerder van mensen die in geschiedenis bekend stonden door het hebben van veel dingen zoals rijkdom. Verstand niet. Voorouders spraken van goden die verblinden. Barroso en van der Laan zijn voorbeelden. De eerste gaat zakken vullen bij bank Sachs. Laan wil dat het ABP stopt met beleggen in fossiele brandstoffen. Twee idioten, op eenzame hoogte, met het hoofd boven wolken. Dan is stilte het beste antwoord.

 11. In de Brexit werd geschreven dat meeste jongeren voor EU en ouderen tegen EU stemden. Dat bleek niet korrekt aangezien slechts 30% van de jongeren gingen stemmen. Dus kan je zeggen dat 80 % van de jongeren tegen stemden of het geen reet kon schelen. Kijk de jongeren eens aan ! Ik vermoed dat zij de maatschappij voor gekken houdt. En gelijk hebben ze, als ze zien hoe de bejaarde bevolking en haar leiders zich nog steeds als jeugd wil voordoen ! Moet de jeugd niet de toekomst bepalen ipv een jaren 60 elite (geboren 1940-50) die maar niet plaats wil maken ! de sprinkhanen generatie wreet alles op.

 12. De Europese gedachte ?
  De mensen aan de leiding (EU) houden er bij hun handelingen al sinds mensenheugenis feitelijk geen rekening mee.
  Wat voor belangen zijn er echt denkbaar die geen persoonlijke belangen zouden zijn ?
  De absurde acties en woorden wat nu uit Brussel vloeit, scheppen slecht de illusie van grootsheid. Hoe absurder hun pretentie, hoe krachtiger het moet gebracht worden. Massademagogie 121 !
  Wat Brussel en de EU elite betreft . Het is alles behalve een maatschappelijke elite. Het is een verzameling van personen uit speciale vakgroepen in politiek, economie , financiën die in een losse verbinding gebracht werden binnen de EU. Hun houding ten opzichte van deze EU is een element van het grootste gewicht in het stelsel tot selectie van wie in de EU mag, , alsook voor persoonlijke carrière. Niemand wordt toegelaten de EU te hervormen. Hoe lang kan de EU zichzelf in standhouden als economie, financiën en bevolking blijven verkruimelen ?

 13. oet_grunnen

  13 juli 2016 op 17:02

  Het is mooi geweest. Enkele jaren geleden hield ik me nog op de vlakte, omdat ik voor mijn werk als zelfstandige afhankelijk was van gemeentelijk middenkader (lees: Vvd, Pvda, D’66, GL- types). Het heeft me zelfs een plaatsje in de marge opgeleverd in Bosma’s “Schijnelite van de valsemunters”.
  Vanaf dit jaar ben ik openlijk PVV-stemmer (en groep Wilders) vanaf het eerste uur.
  U wilt niet weten welke bijval en steun ik krijg van mensen waarvan ik het nooit heb verwacht…

 14. Een Nexit brengt ook geen rampspoed…maar dit soort acties door de NAVO wel..
  in mijn beleving dan.
  Welterusten weer..
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/NAVO-oorlog-tegen-Rusland-in-Syri-feitelijk-begonnen
  Bedankt Flutte en consorten…

 15. Jan Stemerdink

  13 juli 2016 op 13:34

  Wat er hier speelt, is cognitieve dissonantie. Men heeft een bepaalde weg ingeslagen en aanwijzingen dat dit fout was veroorzaken een ongemakkelijk gevoel. Deze inwendige spanning wordt in de psychologie cognitieve dissonantie genoemd. Het is een dissonantie tussen twee cognities, aan de ene kant de kennis van de gemaakte keuze en aan de andere kant de aanwijzingen dat dit fout was. Die dissonantie lossen mensen op door hun opvattingen aan te passen. De opvattingen blijven dus dat de ingeslagen weg de juiste was en daar worden opvattingen aan toegevoegd die die zienswijze ondersteunen en de aanwijzingen voor het tegendeel uitschakelen. Zo komt men bijvoorbeeld tot beschuldigingen dat Wilders bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet.

  • Jan Stemerdink

   13 juli 2016 op 13:36

   In het oorspronkelijke experiment dat cognitieve dissonantie aantoonde moesten proefpersonen een saaie taak uitvoeren, echt eentje waar je met de beste wil van de wereld niets leuks in kon ontdekken. Proefpersonen kregen een beloning voor deelname aan het experiment, in de ene groep was dat $ 1,= en in de andere groep $ 5,=. Na afloop werd hen met een formulier gevraagd hoe ze het experiment ervaren hadden. De groep van $ 1,= vond het best een leuk experiment, terwijl de groep van $ 5,= er niets aan vond. De verklaring hiervoor is, dat de proefpersonen die $ 5,= kregen zichzelf konden vertellen dat ze het voor het geld hadden gedaan; de proefpersonen die $ 1,= kregen voelden zich ongemakkelijk dat ze voor zo’n lage beloning zo’n suffe taak hadden gedaan. Deze spanning losten proefpersonen op door het experiment interessant te gaan vinden.

 16. Jan Stemerdink

  13 juli 2016 op 13:37

  Volgens leertheorieën reageren mensen op beloningen door het beloonde gedrag meer te gaan vertonen. Bij cognitieve dissonantie zie je juist het omgekeerde: hoe meer je mensen beloont, hoe meer ze zich ervan afkeren. Bij onze mainstream-politici zie je dat hoe meer ze gestraft worden in hun opvattingen – door de zich opstapelende aanwijzingen van het tegendeel – hoe hardnekkiger ze worden om hun foute overtuigingen overeind te houden. We hoeven van onze huidige politici dan ook niets goeds te verwachten, een omslag zullen ze niet maken. Al zou het hele land in een burgeroorlog terecht komen, dan zeggen ze nog: “Als Wilders er niet geweest was…” De enige mogelijkheid is dat alle politici vervangen worden door mensen die zich niet op dit vlak geprofileerd hebben. En dat zal dan ook gebeuren. Helaas gebeurt dat zo laat, dat de maatschappelijke problemen dan al haast niet meer te overzien zijn.

 17. Jan Stemerdink

  13 juli 2016 op 13:39

  Je ziet hetzelfde psychologische proces ook bij de journalisten die onze media vormen. Een Brexit zou rampspoed brengen. Men had verwacht dat een Brexit er niet van zou komen en in dat geval zou niemand ooit kunnen bewijzen dat de media het mis hadden. Nu het er wel van komt, moeten ze volhouden dat er rampspoed komt en dat knaagt aan hen. De Volkskrant vroeg zich gisteren af of Theresa May de eenheid onder de Britten kan herstellen. Trouw voorspelde een soft Brexit. Het AD sprak van Thatcher 2.0, dus van iemand met een buitengewone krachtdadigheid. Het is allemaal dezelfde cognitieve dissonantie: als er voor de Britten niet de “verwachte” rampspoed komt, dan moet daar wel iets bijzonders voor gebeuren en daar neemt men alvast een voorschot op. Die eenheid onder de Britten is er natuurlijk al vanaf het moment dat de beslissing genomen is, daar heb je geen sterke premier meer voor nodig. Mensen vechten en ruzieën zolang er nog wat te winnen valt, niet als er niets meer aan te doen is.

  • De EU doet hun best om hun theorie van rampspoed na BREXIT te bewerkstelligen . Het object van studie wordt met kracht en daad aan de theorie aangepast.

 18. Mastermattie

  14 juli 2016 op 06:48

  May heeft gezegd dat ze tegen een brexit is maar wel recht il doen aan de uitslag.
  Een paar weken (maanden?) eerder heb ik Minister Pinokkident Rutte ook zoiets horen roepen.

 19. Jan Stemerdink

  13 juli 2016 op 13:43

  Een Brexit brengt geen economische rampspoed, er is maar één manier om een Brexit uit te voeren, en dat is dat je alle verdragen (zowel met de EU als met landen buiten de EU) opnieuw moet afspreken. De een kan beter onderhandelen dan de ander, maar zelfs met een zwakke premier zou dat geen rampspoed brengen. Een “soft Brexit” en een “Thatcher 2.0” zijn constructies om zelfs bij het uitblijven van de “voorspelde” rampspoed het eigen gelijk overeind te houden.
  Als psycholoog begrijp ik dus wel wat er aan de hand is, maar als mens erger ik mij er dood aan. Dit soort gedrag verwacht je misschien van sektes die het einde van de wereld voorspellen, van mensen die toch al niet spoorden, maar je verwacht het niet van de intelligente hoogopgeleide mensen die ons bestuur vormen, of die als journalist de taak hebben om ons te informeren.

  • Bedankt voor deze interessante uitleg Jan S. Het is lijkt mij de enige verklaring voor wat er gebeurt. Het zal een ruw ontwaken voor hen zijn. Inderdaad is een nieuwe politieke- en maatschappelijke elite die zich niet met ziel en zaligheid verbonden heeft aan dit fiasco een uitweg uit de impasse. Vooral wanneer dit een rechtse, nationalistische elite is. In Duitsland ontstaat die nu rond het AfD. Hier hebben wij het te doen met de PVV die geen enkele gelegenheid of voedingsbodem biedt voor het kweken van een nieuwe elite.

 20. “je verwacht het niet van de intelligente hoogopgeleide ”
  .
  Daar ligt waarschijnlijk een groot deel van het probleem, tijdens de studie werden ze continu politiek correct geïndoctrineerd. Wat feitelijk al begon bij de fabeltjeskrant en dat soort kinderprogramma’s. Ik ben gelukkig van net voor Chico lama dus mijn onderbewustzijn is een hoop bespaard gebleven en dat verklaart misschien waarom ik niet zo vatbaar ben voor de politiek correcte dogma’s. De generaties na mij zullen het een stuk zwaarder hebben wat dat betreft want wanneer het als kind in je onderbewustzijn geprogrammeerd wordt dan raak je het heel moeilijk kwijt als je je er überhaupt bewust van wordt. Hiermee verklaar je m.i. ook het gedrag van een groot deel van de jonge mensen als reactie op Brexit, in hun kleuter tijd is bij die stumpers het onderbewustzijn zwaar politiek correct geprogrammeerd cq bevuild cq gebrainwashed. Wat dat betreft kan je ze idd vergelijken met sekteleden of religekkies, dat belooft wat.

  • https://www.anpfoto.nl/search.pp?page=1&ShowPicture=46566197&pos=0
   .
   Ik vraag me af hoe de cognitieve dissonantie daarop zal reageren.
   .
   Wat ik mooi vind aan dat bordje is dat er nadrukkelijk staat ALL whites. M.a.w. komt hij bijvoorbeeld ene Francisco van Jole tegen, ook al begint van Jole zwaar bevend politieke correctheid te spuien en begint van Jole te gillen dat de witten ook zwaar haat, z’n kop gaat er gewoon af want hij is wit…. whoehoehahaha…. ja sorry hoor maar dat vind ik echt om te gillen, ik gun het hem ook van harte 🙂

 21. Ach ja, de NOS.
  Morgen weer een stukje over al die vreselijke multinationals die hier alleen maar zitten vanwege de tax-rulings die dreigen naar de kanaaleilanden uit te wijken als we het wagen om ze voor miljarden extra te belasten. Het gajes.

  Het zal allemaal wel weer eerlijker moeten. Volgens de NOS dan. De laatste keer dat ik nog naar de NPO keek ligt inmiddels al jaren achter me. Bevalt me prima zo. Voor m’n boosmaker van de dag kom ik hier wel 🙂

 22. Sint Nicolaas

  13 juli 2016 op 11:52

  Typisch weer NOS geblaat. Deze staatsaangestuurde leeghoofdenclub wordt dankbaar ingezet om het klootjesvolk te bewerken. Volgepropt met vooringenomen zelfbenoemde journalisten die altijd binnen de vastgestelde lijntjes kleuren. Suggestieve, zogenaamd onschuldige vraagstelling. Het druipt er van af. Walgelijk. En nu dus weer Geert even bashen. Ach en wee, dankzij Geert lopen we bedrijven mis die Londen willen verruilen voor een ander €U land. Die paar banken of vastgoedbonzen ? Zitten we daar nou echt op te wachten ? Ze moeten zo nodig in een ander €U land zitten. Waarom ? zodat ze snel en ongehinderd hun louche praktijken kunnen voortzetten. Hit and run, snelle jongens, snelle winsten. Korte termijn gewin. Wat de €U op lange termijn voor de €uropeaan betekent interesseert ze geen hol. Winsten en bonussen, daar gaat het om bij die gasten. en zodra ze het elders ook te heet onder de voeten wordt verkassen ze naar de volgende locatie.

  • Sint Nicolaas

   13 juli 2016 op 12:08

   Natuurlijk staat de Amsterdamse wethouder Ollongren al te soppen bij de gedachte en gaat ook bij het NOS journaal in op de zaak waarin de bezorgdheid over Wilders bij de betreffende bedrijven ter sprake kwam. Maar goed, ze is van D66. DE partij TEGEN een €U referendum en nu dus wel vooraan bij de lijkenpikkers die DANKZIJ het referendum in het VK misschien nieuwe bedrijven kunnen verwelkomen, onder andere in Amsterdam. Tja, ieder nadeel heeft z’n voordeel ( Johan Cruijff ) zullen we maar zeggen, nietwaar mevrouw Ollongren ? De wereld is in en in verrot en draait slechts om geld en macht. de gewone man staat buitenspel, wordt monddood gemaakt, betuttelt en gehersenspoeld. En volgend jaar maart ? Kruist het kuddevolk in grote getale weer het alom het vertrouwde hokje rood, lachen de regenten u weer vierkant uit en weer 4 jaar van hetzelfde laken een pak. De peilingen zijn hoopvol maar dat waren ze eerder ook al eens. Veel wijsheid toegewenst allemaal.

 23. Mastermattie

  13 juli 2016 op 11:20

  “Vroeger vroegen investeerders mij altijd hoe het met Johan Cruijff is”
  Nu is Cruiff dood dus daar valt niets zinnigs meer over te zeggen.
  Klinkt als niets anders dan een simpel “lift-gesprek” onder zakenlui, een nietszeggend gesprekje om de ongemakkelijke stilte in de lift te doden: “Mooi weertje vandaag hé?”, “Nog lekker op vakantie dit jaar?”

 24. De EFTA landen doen het zonder uitzondering allemaal beter dan de EU landen.
  Dat het zo goed gaat met Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland is natuurlijk allemaal de schuld van Geert Wilders.

 25. Deze is voor de NOS medewerkers , die hier natuurlijk ook af en toe meelezen…
  zonder EU hadden wij helemaal geen ( niet , nauwelijks ) problemen gehad….
  nu nog een regering die voor het volk is in plaats van andersom…en wat Brussel bedenkt blijft maar in Brussel , laat ons met rust en hoepel op met die poppenkast die alleen maar geld kost en een bak ellende geeft….welterusten NOS
  https://www.youtube.com/watch?v=0FP4joBRrFM
  Wat doe Brussel eigenlijk ? onzin regels bedenken , dingen ons door de strot duwen en ons bang maken….Brussel heeft een kans gehad ( ondemocratisch ) en heeft gefaald en zal blijven falen…maar dat zullen die zakkenvullers van een puppets natuurlijk nooit toegeven….( puppets zijn vazallen van de VS en de banken)
  https://jdreport.com/brussel-heeft-nieuwe-taak-onheilspellende-boodschappen-en-angst-aanwakkeren/

 26. Zodra de verkiezingen echt in zicht komen zal de anti Wilders campagne alleen maar toenemen. Des te meer virtuele zetels hij dreigt te krijgen des te feller zal het worden.
  Helemaal omdat de PVV al zolang op kop gaat. De figuren uit het bedrijfsleven, de bekende gezichten uit de entertainment industrie iedereen op straat zal volgens de “objectieve” MSM uit 1 mond zeggen: Dit moeten we niet willen met zn allen. Hoe kunnen we het (domme) volk aan de hand nemen en nog beter uitleggen dat stemmen op de PVV een verloren stem is. Als hij echt moet regeren rent hij weg. Hij heeft geen oplossingen. Hij schreeuwt alleen maar oneliners. De PVV aan de macht is de nieuwe nazi partij die buitenlanders wil deporteren. … Zodra dit soort uitingen toe neemt weet je zeker dat de PVV goed gaat scoren. En dat kan ook niet anders gezien het beleid dat ze voorstaan: Problemen oplossen in plaats van creëren wat tot nu toe het gangbare beleid is. Wat een paniek overal!!

  • Terwijl je toch zou denken dat ze het “spel” na al die jaren toch wel door moeten hebben. Elk beetje aandacht voor Wilders levert ‘m weer nieuwe stemmen op… en toch gaan ze door met het “bashen” van alles waarvan zij vinden dat waar Wilders voor staat. Eigenlijk maar goed dat die elitaire knuppels zichzelf zo geweldig vinden (en het volk zo dom), dat ze gewoon klakkeloos door gaan met dit soort schreeuwpartijtjes en propaganda. Want het is tegenwoordig zo doorzichtig allemaal dat ze niet eens doorhebben dat ze zichzelf in de voeten schieten… des te groter is de kans dat het tij echt een keer gaat keren. Want ze roepen wel ’n hoop over Wilders, maar heeft hij ook maar één keer de kans gehad om écht z’n eigen beleid te voeren (het fop-gedoogbeleid niet meegerekent).
   .
   Mijn stem gaat in ieder geval naar één van de 3 partijen die in mijn ogen nog het meest tegen die gevestigde rommel is daar: VNL, PVV of PvdD. Alles is beter dan de VVD, PvdA, D66 en Groenlinks op ’t moment.

   • De eindeloze gruwelen die de EU ons via de pers voorschotelt , wanneer het volk tegen de EU zou stemmen, en volgens hen immoreel en gevaarlijk zou zijn, is echter veel minder gevaarlijk dan de sterk tanende moraliteit van diezelfde gevestigde EU.

 27. Terwijl het allemaal de schuld van de moslims en de negerts is. Focking losers. Zij kont tegen de krib, wij kont tegen de krib. White lives matter, ook bij de soos.

 28. Alles ís ook de schuld van Wilders: het einde van de wereld, de oorlog, de crises, de migrantencrises, Griekenland, het gebrek aan politieke interesse van de burger, en ga zo maar door. Alles, maar dan ook écht alles, is de schuld van Wilders.
  .
  Eigenlijk natuurlijk alleen maar omdat de gevestigde orde een zondebok zoekt omdat ze wéten dat ze zelf de schuldige zijn, en omdat ze niet weten hoe ze hun eigen problemen moeten oplossen. Ja, Wilders is op z’n tijd een best een blaaskaak, en je hoeft ’t ook niet met z’n standpunten eens te zijn. Maar hij heeft (vaak) wel gewoon gelijk, en dat wil natuurlijk niemand van de gevestigde orde toegeven. En dus gaan ze maar als kleine kinderen stampvoetend schreeuwen dat het allemaal de schuld is van de “grote boeman”.
  .
  … Je kan natuurlijk ook gewoon niet zo zeuren, het probleem oplossen, en wat respect tonen voor je burger/kiezer. Maar goed, dat zullen ze nooit willen toegeven of uitvoeren.

 29. En is de nos dus de schuld van stalin,pol pot en Kim oen. Nederigland mag kiezen tussen de nos en Geert, ben benieuwd volgend jaar.

 30. Het is allemaal de schuld van die oude hippies en het bourgeois tuig van working class heroes dat daar op volgde.

 31. Joost, als ik ooit in de positie verkeer waarbij men via de Zaanse methode mij probeert te intimideren dan vertel ik ze dat ik een sympathisant van jou ben. Wat zal ik een schik hebben. Zoals jij de misstanden eetbaar maakt en deelt met ons via jouw onbesmette
  zienswijze zolang weet ik dat ik het juiste pad volg. Rechtschapen, rechtvaardig,puur en bereid op, voor en tot alles. Ben ik.Wat een tuig waar wij mee te maken hebben. Dagelijks. Ook jij walgt van alle leugenaars, van alle hypocrieten, van alle frauderende graaiers en machtswellustelingen. Ik hoop dat je het een keer aandurft om een slinger te geven aan jouw idealen met de juiste mensen om je heen. Ik weet zeker dat ik van de partij ben . Vandaag weer 5 stuks ‘ambtenaren’ bij de trotse gemeente Amsterdam. Oprotten, eruit. Er zal een omslag moeten komen. Het moet. Zo kan het niet langer.