Premier Maleisië deed wat Rutte naliet: persoonlijk met de separatisten onderhandelen.

maleisie

Het was mij nog niet opgevallen. De Nederlandse media hebben er voor zover ik weet geen enkele aandacht aan besteed. Toch kwam het niet via een obscure bron, het was gewoon te zien op CNN. Twee weken terug. In een interview met Amanpour vertelt de premier van Maleisië, Najib Razak, hoe hij persoonlijk met de separatisten onderhandelde om de lichamen van de velden te krijgen en de zwarte dozen in zijn bezit. Het resultaat was de bekende trein bij Torez.

Daar waar Rutte op hoge toon, maar volkomen vruchteloos, aan Poetin bleef vragen om de lichamen, en loze beloften deed over een onderste steen die boven moest komen, daar deed Razak wat elke leider van een land zou moeten doen die voor zijn volk opkwam: Persoonlijk ingrijpen. Zijn eigen ministers wisten er niet eens vanaf. Razak handelde razendsnel en effectief.

Je schaamt je toch dood dat wij een premier als Mark Rutte hebben.

Hier het bewuste interview met Amanpour.

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

7 reacties op “Premier Maleisië deed wat Rutte naliet: persoonlijk met de separatisten onderhandelen.”

 1. Maar daarom kwamen toch ook die zwarte dozen zo snel boven tafel? Ik dacht dat dit van meet af aan bekend was, dat Rutte cs met Kiev spraken, en Maleisië met de gezaghebbers in het gebied. Dat was/is nu juist zo ‘stom’.

 2. Dit is inderdaad al echt oud nieuws. Rutte’s reactie indertijd op zijn boos telefoongesprek met Putin was ‘wie moet ik dan bellen?’. Het kwam niet in hem op de Oost Oekrainers te bellen, te bang om de indruk te wekken dat hij de separatisten zou erkennen. Met zijn (non)actie heeft Rutte de berging en het onderzoek naar de oorzaak ernstig weten te vertragen.

 3. Zwarte dozen en een kopie maken. Vermoedelijk is dat gebeurt. Andere data, gevraagd door schuldig Rusland, is nooit geleverd. Die kopie en data samen kunnen bekend maken wie het deed. Bij tegenvallend resultaat kan de zwarte doos data aangepast worden voor de juiste harmony. Aan passen van die kopie is moeilijk. Met je broek op je enkels staan noemden vorige generaties dat. En is zwijgen, of net doen alsof je gek ben, de oplossing.

 4. Vandaar (volgens mij dan) ook het achterhouden van de banden van de verkeerstoren Kiev, daar moet immers wel hetzelfde opstaan als op de banden uit de zwarte dozen. En dan kan je die dus maar beter gelijktijdig vervalsen als je toch met doofpotten bezig bent, of – als dat te moeilijk is- die banden maar helemaal uit het bewustzijn van de wereld proberen weg te drukken. Dat moet wel moeilijk zijn, dat laatste, want zelfs een niet-kenner van de luchtvaart zoals ik, weet dat die banden er wél zijn en ook moeten zijn (geweest) en dat er niet zoveel redenen zijn om die niet openbaar te maken, of eigenlijk maar één.

  En ook in de kranten hier (hoe kan ik het anders weten?) heeft tenminste één keer gestaan dat Maleisië direct naar de rebellen is gestapt om zaken te doen. Logisch, en dus volstrekt onlogisch dat Rutte cs dat nog steeds niet doen.

  Nou ja, het is toch al te laat (ook dat was bekend, en door de rebellen meermaals gemeld), want het modderseizoen is begonnen, en onderzoek zal pas in april 2015 weer mogelijk zijn. Bij mij is in ieder geval de niet weggenomen indruk gewekt dat Rutte cs met opzet niets hebben onderzocht en met opzet hebben gewacht met het doen van onderzoek tot de modder begon, en in ieder geval niets gedaan hebben om de vervuiling van de plaats delict door beschietingen door Kiev tegen te gaan.

  Het enige brekende nieuws in deze zaak zou nog kunnen zijn, dat Rutte cs er wél werk van gaan maken, van een écht onderzoek en van échte openbaarheid. Maar ja, dat nieuws zal niet komen, want dat Rutte cs dan zullen moeten aftreden, dat mag duidelijk zijn, en dat de gevangenis dan niet ver weg zal wezen, ook. Zelfs voor politiek vluchtelingen als onschendbare Timmermans niet, althans: zo zou het in een ordentelijk land horen te gaan.

  1. De Ukraine deed hèt. Den Haag weet dat. Dan heb je een probleem. Neem alleen de sancties en wie betalen. Dat heet in de mond van 300000 Euro contant Samsom, nivelleren. Het paradijs van zijn vriend Spekman.

 5. Die hele zooi heeft op dezelfde toneelschool gezeten. Te slecht voor GTST dus dan maar de politiek in. Kijk naar Rutte, Timmerfran$, Eurlings. Dan is Samsom nog de beste karakterbespeler. Het enige waar ze goed in zijn is het schaterlachend, al dan niet in het Latijn, naar een stilstaande pilaar staren en net doen of ze Gekke Henkie zijn. En ontkennen natuurlijk. Met volle teugen. Ontkennen dat ze voor de hele wereld voor lul staan. Dat de hele wereld al een tijdje via hun onderbuik een idee heeft hoe de zaak werkelijk in elkaar steekt. Maar ja, ze wien allemaal ooit achter een mooi buro in Brussel gepijpt worden dus moet het dan maar.

Reacties zijn gesloten.