Waarom de Molukkers ineens ‘nieuws’ zijn

Treinkaping_bij_De_Punt_-_929-2101
Bron: Nationaal Archief/Wikipedia

Door Caroline Vonhoff

Al sinds een paar weken zijn Molukkers zo af en toe in het nieuws. Eerst met een herinnering aan de treinkapingen en een reprise van de (beweerde) rol van Van Agt, en nu weer met toestanden rond een toegewezen woning.

Wat is hier aan de hand?

Natuurlijk niets, maar waarom dan toch in de krant met dit alles?

Waarom oude wonden opgereten (hoeveel mensen weten er nog van, van de treinkapingen), waarom beginnen over (het ontbreken van de noodzaak tot) beveiliging van Van Agt, waarom een plaatselijk huis landelijk brengen, waarom Molukkers van terreur rond dat huis beschuldigen, en vooral: waarom nu?

Mijn vermoeden: er worden problemen gesignaleerd/opgeblazen die er niet zijn tussen Nederlanders en Molukkers waar ‘ras’ of ‘tribalisme’ of ‘al dan niet een kleurtje’ een rol bij zouden kunnen spelen.

Waarom?

Nou, we worden al weken lastig gevallen (de Nederlanders dan, en kies zelf maar wie je daar al dan niet onder wenst te scharen, wat mij betreft: iedereen die zichzelf werkelijk als zodanig identificeert) met Zwarte Pieten, moslims en moskeeën, en de wederzijdse wrevels die de discussies daarover wekken.

Dat die wrevel ontstaat is, zo wil de dag en nacht door de MSM (zeg maar: de staatspropaganda, de polderpravda) is geheel en al te wijten, niet aan het eeuwige gezeur maar aan de racistische aard van de Nederlander (in dit geval: alleen de blanke).

Nou, dan heb je dus een probleem, want dat racisme dat wil maar niet blijken en zou, als het inderdaad racisme was, zich op alle mensen met een kleurtje moeten richten, want je bent racist, of je bent het niet, niet?

Wat te doen ligt dan voor de hand: snel wat oude koeien uit de sloot halen, een beetje opfrissen met iets nieuws (moet Van Agt al dan niet beveiligd worden/het huis toegewezen als in 50-er jaren vorige eeuw beloofd), en voor je het weet heb je problemen tussen blanke Nederlanders en Molukse Nederlanders en kan je zeggen: zie je wel, de Nederlander is racist.  Die problemen hoeven er trouwens helemaal niet te zijn (en zijn er ook niet), als je maar kunt doen of ze er zijn en er over kunt berichten.

Ik stel voor dat we er met zijn allen niet intrappen.

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

19 gedachten over “Waarom de Molukkers ineens ‘nieuws’ zijn”

 1. Quincy Gario is een intelligente narcistische psychoot die door prosociale agressie in staat bleek eerder niet bestaande ‘rassentegenstellingen’ te kweken. Sommige culturen zijn klaagculturen en zuigen zich vast aan om het even iedere passerende borst. Zoals gezegd is discriminatie een noodzakelijk kwaad om culturen te integreren, waardoor men de eigen scherpe kantjes afslijpt en tot een modus vivendi kan komen. Het tegengaan van discriminatie door artikel 1 van de grondwet, die toevallig ook de meest discriminerende seksuele monotheïstische dictatuur ter wereld uit de wind houdt, is een onverhulde poging om integratie te voorkomen. Alles is niet wat het lijkt. Garia is echter precies wie hij is, een lichtzinnige profiteur die tal van goedwillende negertjes in een moeilijk parket heeft gebracht.

   1. @ jip.gulzen.
    Wel dan verschillen wij hier van mening. De Indo-cultuur is volledig in de Nederlandse geïntegreerd, ja zelfs geassimileerd. Maar er speelt hier iets belangrijkers. Wanneer etniciteiten zelf met trots aansturen op afwijkende populaties, dan kan assimilatie om die reden vrijwel onmogelijk worden. Wat betekent dat in sommige gevallen cultuur en ‘etniciteit’ elkaars functie kunnen zijn.

 2. Wat dat betreft hebben wij exact dezelfde conclusie getrokken! Deze linkse politieke afleidingsmanoeuvre is zo doorzichtig, dat je dom én blind moet zijn om dit niet te herkennen…

 3. Bij de aanhitserij-en van Gario (maar ook in de kranten en op tv) moet je vooral niet vergeten dat die gefinancierd worden door de Nederlandse staat. Gario zonder podium en subsidie stelt niets voor, en er zou niemand ooit van hem hebben gehoord.

  En Gario (lees: de staat) heeft iedereen in een lastig parket gebracht en dat blijkbaar willen doen, partijen gemaakt die er niet waren, en het maken van een keuze daartussen opgedrongen.

  Verdeel en heers, en maak/verzin racisme waar het niet was, want anders kan de (blanke) Nederlander niet in de (in dit geval vooreerst morele) schuld worden gestort.

 4. Mijn vader had het niet zo op Molukkers en consorten. Hij was een marinier in Indië en had toch wel enige antipathie tegen het korps speciale troepen, waar veel Molukkers inzaten. Die hadden vanwege triggerhappy gedrag niet zo’n beste reputatie. Op een gegeven moment waren die KST-lui ook in Surabaja, de thuisbasis van de mariniersbrigade, de achterhoede van de mariniers aan het lastigvallen. Volgens pa werden toen bij de voorposten vrijwilligers opgehaald om te passagieren in Surabaja en de boel schoon te vegen. Hij is toen aan avondje mee gaan matten. Op zijn VDMB-post had hij ook een Molukker als ESD’er. Kwam hij er op een gegeven moment achter dat die ‘s avonds kampongbewoners beroofde en toen heeft hij hem eruit laten zetten.
  Anyway, ruim 15 jaar later was de Heikneutert ook op de wereld en kregen we een straat Molukkers tegenover ons, met alle getreiter,bedreigingen en herrie die daar bij hoorden, want die ouwe liet zich niet zo makkelijk intimideren. Ook in de jaren 60 geloofde de politie al voetstoots dat je als gezin van 6 personen een straat met 600 van die peloppers liep te discrimineren en ruzie loopt te zoeken. De discriminatiekaart is echt niets nieuws. Als het niet zo triest was, had je ermee kunnen lachen.
  Maken we een sprongetje naar de treinkaping en schoolbezetting. Mariniers up front en pa weer meteen benieuwd hoe dat ging aflopen na die executies bij de voorgaande kaping. “Als ze die mariniers erop los laten, die schieten hun helemaal lek”. Zo geschiedde, zo leert ons de historie. In die tijd stond ook een stukje in de kranten dat er een Molukker bij de aanwezige troepen was (geen marinier trouwens), die het aanbod had gekregen om vrijgesteld te worden van deze klus, maar dat weigerde.Hij wilde blijven. Je bent beroeps of je bent het niet. Als je dat filmpje ziet van de bevrijding van de lagere school, zie je M113’s op de school afrijden met vurende mitrailleurs. Hij was de schutter op de voorste daarvan.
  Anyway, sprongetje naar de jaren 80: Heikneutert in dienst in Duitsland en wie was zijn naaste collega: juistem die Molukker. Persoonsbeveiliging (IRA/RAF-tijd) en af en toe een bomverkenning na een bommelding. Twee knappe kerels toen, dus zonde om op te blazen.
  Het laatste wat ik nog vernomen heb over het Molukse kamp, is dat zij nog steeds niet overtuigd zijn van een volledig vreedzame toekomst in die zin dat zij rekening houden met/bedacht zijn op mogelijke toekomstige problemen met onze islamitische medelanders. Dat was nog voor Culemborg een paar jaar geleden.
  Dat deze nazaten van beroepsmilitairen nu zo tegen die treinkapingen aankijken, bevreemdt mij nogal. Die treinkaping was een typische situatie, waar de veiligheid of beter nog overlevingskans van de gijzelnemer van volledig ondergeschikt belang is. Er worden door de zielige-mensen-industrie volgens mij toch wel heel veel mensen het slachtofferschap ingepraat. Denken ze zo de boel “bij elkaar te houden”? Volidioten.
  Nou hebben ze van de Molukkers ook al klaagmieten gemaakt. Bah.

  1. Als dat ouwe niksnuttige lafhartige famileilid van jou zich destijds ingezet zou hebben voor de Molukkers zoals de Molukkers veel vroeger voor het Koninkrijk der Nederlanden hebben gedaan, dan had jij hier niet zo’n achterlijk zwetsverhaal hoeven ophangen. Sterker nog: dan had jij nu slechts via Google Maps geweten waar de Molukken geografisch liggen.

 5. Daar gaan “we” inderdaad niet intrappen. In de recente rel om die toegewezen woning hadden de “Molukkers” overigens volkomen gelijk: “Wij hebben in een eerder gesprek gezegd dat zo’n actie kan gebeuren”. Het gaat hier om oude rechten en langlopende afspaken. Toch zette de gemeente quasi onwetend door, en haalde daarna bakzeil. Waarom probeerde de gemeente dat dan? Beetje poken?
  Ook oude koeien uit de sloot halen gaat niet lukken. Er is geen rassengedoe en is geen integratiekwestie–wel onderlinge sympathie. Dit laatste betreft ook de wrevel over de wijze waarop de overheid de eerste generatie (nota bene KNIL militairen en hun gezinnen) heeft behandeld, voorgelogenen en bedrogen. Die dramatische kaping indertijd, heeft dan ook geen schisma veroorzaakt. Als men tot een “race-war” wil oppoken, is men hier aan het verkeerde adres.

 6. Wil ik nog even het volgende kwijt: laatst was die motorclub No Surrender (= Fast Exit) op televee met De Mol en Meeuwis. Die hebben dus ook een gebedsruimte voor moslims. Strategische positionering ten opzichte van Satudarah?

 7. Men wil niet zo zeer een race-war, maar de mogelijkheid om blanke Nederlanders van racisme te blijven beschuldigen en hen zo de mond te snoeren over zaken die hen niet bevallen. Want naar racisten hoef je niet alleen niet de luisteren, maar je hebt ook meteen een verklaring voor hun klachten: racisme dus.

  En dan hoef je je er dus niets van aan te trekken als die mensen bijvoorbeeld bezwaar hebben tegen open grenzen (racisme), moskeeën (racisme), gescheiden zwemmen (racisme) en etc etc etc. Zelfs het overmaken van ongetelde miljarden aan de EU en Afrika is niet zakelijk maar racistisch.

  Dát is de agenda, en mensen die die uitvoeren/bevorderen, verdienen slechts de grootste verachting.

 8. Niet geheel duidelijk hoe de MSM hopen Nederlanders van racisme te kunnen beschuldigen door te berichten over racistische Molukkers. Wel dat daardoor antiracistische Nederlanders (zoals bv PVVers, maar niet alleen zij) een nog negatiever beeld van Molukkers krijgen.

  1. Dat leg ik nou net uit, hoe dat werkt.

   Tot op heden was de verdediging tegen aantijgingen van racisme dat het dan wel vreemd was dat er met andere groepen geen problemen zijn. Nou, dan worden die dus even gemaakt, zo werkt dat.

 9. Verdeel en heers! Laat ze om een been vechten, de honden. En als er geen been is schieten we wel een vogel uit de lucht. Al miljoenen jaren de basis van de volksmennerij. Lees maar eens wat op het internet over slaven, horigen, lijfeigenen en de mennende poederpruiken. Wikipedia is leerzaam. Het verschil tussen toen en nu is dat we nu denken dat we vrij zijn want we hebben een democratie. Nou, we hebben niks meer dan een toneelstukje dat rondom de kudde wordt opgevoerd met bijpassende geluidseffecten naargelang de richting die we op moeten. Nu moeten de Molukkers eraan geloven. Straks zijn de Chinezen aan de beurt. Een valse vlagactie met een sambalbommetje. Of een Gale Galioactie dat het telkens maar weer moeten zeggen van ‘sambalbij’ vanwege de leukigheid voor de blanke afhalers wel erg racistisch overkomt. En dan de televisie op en een facebookaccount. Het gekke is dat dit in de meeste landen van Europa gelijktijdig gebeurt. Zodat er straks van die huurlingenlegers uit Kiev, die nu nog even druk zijn met de separatisten, met zwarte pakken en dito integraalhelm onze poederpruiken en vazallen moeten komen beveiligen. Als we nu eens stoppen met schuimbekken en braaf zoals voorheen met de pet in de hand netjes aan de kant van de weg gaan staan als de Pruikenelite voorbij sjeest hebben we deze problemen niet. Ik zeg dus: op de knietjes en vergiffenis vragen.

 10. Alles wordt geregisseerd door………..?
  Waarom proppen we zoveel gelukzoekers in Nederland en waarom blijven we het pikken? Het wordt ons opgedrongen door ……? Vervolgens maakt Brussel er wetten voor die probleemloos door de Nederlandse regering worden overgenomen en uitgevoerd. Waarom krijgen we geen gekozen burgemeester? Heel simpel, het soort wat nu de burgemeester speelt is allang door deze en voorgaande regeringen geïnstrueerd en voeren uit wat ze van bovenaf wordt opgedragen. Hoe kunnen we anders verklaren dat er burgemeesters zijn die in plaatsjes van 150 inwoners een asielzoekerscentrum toelaten tegen de wil van de lokale bevolking in. Het zelfde is het geval met de windmolens. Geen burgemeester die tegen de wil van de regering of de energieleveranciers ingaat ondanks dat ze moeten weten dat de hele windmolenindustrie berust op bedrog en criminaliteit en dat het de samenleving tientallen miljarden kost, alles weggegooid geld .
  Rutte voert uit wat hem van bovenaf wordt opgedragen en datzelfde geldt voor dat tuig in Brussel.

 11. Molukkers. Hun fout. Was geloven in het woord van Nederlandse elite. Hun onderste steen verdween nog vlugger van deze planeet als de laatste vliegtuig onderste steen. De snelheid van leugen en waarheid werd door Slochteren, opbrengst gas geld, afgekocht. De tijd daarna gaf socialisme multiculti. Allemaal gelijk werd de grondwet. Kok, apetrots, is een understatement. Het betekende een begin tijd wat de naam Linkse Gek kreeg. De resultaten daarvan. Luister naar gekken vandaag . Met zonder, of laag IQ, duidelijk dat een vader in een hemel is en wij met de rotzooi.

Geef een reactie