Rutte: ‘Idioten! Idioten!’

450px-IMG_2438_The_Keep_of_Mont_Orgueil_Jersey_august_2006
Bron: Wikipedia

Door Joost Niemöller

 

Overal in Europa leven de nationalistische/populistische/patriottische partijen op. In The New York Times verscheen enkele dagen terug een overzichtsartikel,  waarin die partijen ‘rechts’ worden genoemd. In werkelijkheid hebben die partijen niets met rechts te maken. Ze streven het welzijn na van de oorspronkelijke bevolkingen van die landen. Dat welzijn is niet gediend met multiculturalisme en globalisering. Dat dient slechts het welzijn van de financiële elite en streelt het zelfbeeld van de zichzelf verdwazende culturele elite. Dat is voor iedereen duidelijk natuurlijk.

Maar wat minder duidelijk is: Waarom mort het volk en waarom mort het volk steeds luider? Dat wordt niet duidelijk, omdat niemand wil luisteren. De democratie is allang opgeheven.

idiotenDe woede van de Europese volkeren organiseert zich geleidelijk in nieuwe partijen. Maar die hebben tot nu slechts in enkele Europese landen (zie het grafiekje) zoals in Polen en Hongarije de macht. De zogenaamde ‘middenpartijen’, die in werkelijkheid ‘boven’ verdedigen tegen ‘onder’, verzamelen zich in bizarre regenboogverbonden. Die verbonden hebben maar één doel: Het uitsluiten van de volkspartijen. Vanuit hun kastelen schieten de bange machthebbers op het morrende volk beneden.

Het verschanste establishment lijkt zich er niet van bewust dat het er wel erg bizar uitziet. Wanneer een verwarde zwarte vrouw, die bekend is van showbizz programmaatjes op de tv, zich aansluit bij een moslimpartij die de Nederlandse meningsvrijheid bevecht, de Nederlanders tot ‘racisten’ benoemt en een traditioneel kinderfeestje als racistische gewoonte, komt in reactie daarop razendsnel een populaire Facebook pagina. Nu voelt de premier van Nederland zich geroepen om de mensen op die Facebook pagina uit te roepen tot ‘idioten.’

Een premier die zijn eigen volk uitscheldt, ik had het nog niet verzonnen.

De zich steeds agressiever verwoorde angst van de zittende machthebbers, die niet zeker zijn hoe lang ze net nog kunnen uithouden achter hun opgehaalde poorten, begint kolderiek te worden. Zo zag ik gisteren op Twitter een ex-Zwarte Piet die het volk uitscheldt voor ‘kankerlul.’

Neem er een beetje afstand van en dan zie je dat het eigenlijk gewoon best grappig is.

Ik ben niet boos. Ik ben alleen nog maar geamuseerd. Met zoveel bizarre paniek achter die kantelen weet je dat het kantelmoment iedere dag een stukje dichterbij komt.

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

35 reacties op “Rutte: ‘Idioten! Idioten!’”

 1. Als je toelaat en meewerkt, dat een zekere Geert Wilders al jarenlang in zijn vrijheid wordt beperkt, dan zal uiteindelijk de boemerang jezelf treffen.

 2. Onze machthebbers zijn angstig voor de vijand en voor eigen volk. Voor de vijand gaan zij op de knieën maar eigen volk schelden zij uit. Het lijkt er op dat vrijheid van meningsuiting de langste tijd heeft gehad.

 3. Klopt Joost. Iedereen die maar een beetje kritiek durft te hebben op het fantastische nationale of EU beleid wordt weggezet als ‘rechts’ of ‘extreem rechts’. Of als xenofoob, islamofoob, racist, fascist en tokkie. Tokkies, het zijn de woorden van de minister president zelf.
  Nu vraag ik me af, zou de familie Tokkie ook door de politie benaderd worden met de vraag om maar asjeblieft aangifte te doen tegen smart/laster/discriminatie?
  Retorisch natuurlijk, maar het is wel tekenend voor de situatie waarin we ons op dit moment bevinden.
  De familie Tokkie wordt niet benaderd om aangifte te doen. Sylvana Simons wel. Er wordt wel degelijk gediscrimineerd in dit land.

 4. Bij Flutte moeten wij alles omdraaien….
  de onderste steen komt boven …..lees niet boven..
  geen geld meer naar Griekenland….lees wel geld naar Griekenland….
  iedere Nederlander 1000 euro ….lees geen enkele Nederlander 1000 euro…
  idioten idioten ….lees slimmeriken … slimmeriken….

 5. Vandaag in de Volkskrant een amitieus artikel over twee pagina’s over de ‘Facebookoorlog’. De journalisten menen objectief verslag te doen van de argumenten van beide kampen. Echter, op allerlei plekken gebruiken ze woorden die hun partijdigheid aantonen. De nationalistische facebook-pagina’s worden inderdaad in één en dezelfde adem rechts genoemd, dus als je denkt te moeten opkomen voor de typisch Nederlandse cultuur, dan ben dùs rechts, volgens de Volkskrant. En wat te denken van de volgende phrase: “de haat voor alles wat niet-Nederlands is”. En het gebrek aan zelfkennis als ze schrijven: “een belangrijke aanvulling op mainstream media die nieuws vnuit een progressieve bril zouden brengen.” En de journalisten prijzen dat er nu eindelijk debat over racisme is, want die neemt echt toe. Terwijl ik meen dat ze zo juist de geest nog verder uit de fles loslaten.

 6. Hoe zou een kinderprogramma als Swiebertje er uit zien zonder racisme?
  Swiebertje wordt vertolkt door een gekleurd persoon- kan niet zwart als stereotype zwerver afbeelden RACISME ALERT!
  Malle Pietje_ kan niet alleen de naam al met gekleurde huid? No way! RACISME ALERT!
  Saartje als gekleurde: Typisch racistisch om een gekleurde als een soort keukenslaaf te portretteren: RACISME ALERT!
  Bromsnor dan? Een gekleurde gezag verlenen en dan uiteindelijk toch voor gek staan.
  Typisch racisme : een gekleurd persoon is te dom om autoriteit te zijn: RACISME ALERT!
  De enige die wellicht neutraal gezien zou kunnen worden is de zwarte burgemeester. Dan zien we in de Fresh prins of Bel-Air (VS) alle typen in gekleurd om er vanaf te zijn. Net als de toentertijd heilige Bil Cosby show. Die naderhand bleek een notoire verkrachter te zijn. Niet een racistische vooroordeel, maar een feit. Laten we het dus bij feiten houden. Dan is er vooral in Nederland een enorm racisme te bespeuren tegen blank.

  1. Een volkomen misplaatst racisme te bespeuren bedoel ik.
   Kijk en lees de feiten er maar op na.
   De overvallen, de Joden die weggepest worden, Homo’s die volgens een heilig sprookjesboek vermoord moeten worden, net als de ongelovigen.
   En die volslagen idiote MP Rutte verdedigd de enige echte racisten die er zijn.
   Zijn dagen als MP zijn geteld.
   Net als de Euronazi’s.
   De mensen pikken al die onzin niet meer, en zullen het bij de volgende verkiezingen laten weten….
   De meerderheid wil zijn land terug.
   De toekomst is verbetering en leren van fouten. Niet keihard achteruitgang wat er nu al jaren het geval is.

 7. Mee eens! Sommige dingen worden te belachelijke, te van de pot gerukt, zoals Denk. Ze mogen er zijn als partij. Net als de Centrumpartij dat mocht (en toch ook weer niet).

  Hoewel ik de nationalistische/populistische/patriottische bewegingen en partijen slechts een fenomeen vindt, een even zeer paniekig terugverlangen naar iets “oorspronkelijks” maar dan in een soort gemoderniseerde variant daarvan, vormen zij wel het huidige kanaal waardoor onvrede rijkelijk kan vloeien. Onvrede met hoe redelijkheid en verstand op nul gaat als het gaat om de EU, om buitenlandse politiek, om helpen van landen die je hand afhakken als je ‘m uitstrekt. Onvrede over de compleet verstoorde verhouding tussen volk en gekozen vertegenwoordiging. Alsof 25% van de bevolking mag stemmen voor de rest.

  Dus ik sluit me aan bij Joost z’n amusement. Ondanks dat ik niks heb met een zorg voor “oorspronkelijke bevolkingen”. Wat we eigenlijk willen is redelijkheid, proportie, verbinding en gezonde…

  1. Het is compleet van de pot gerukt dat politici en politieke partijen dubbele nationaliteiten hebben en een cultuur/religie aanhangen die op geen enkele manier verenigbaar is met de cultuur van het land waar ze politiek bedrijven. Maar oh wat vonden we het spannend die verhalen over spionnen toentertijd.
   .
   Weet je wat ons probleem is, dit land heeft te lang in vrede geleefd (het doet pijn het zo te moeten zeggen) en daardoor zijn een paar generaties in een gezapige samenleving opgegroeid waar alles kon en ‘we’ uit pure onwetendheid hartelijk moesten lachen om cabaretiers die feitelijk crypto nsb’ers waren die ons zogenaamd een “spiegel” voorhielden. Er werd dan ook geschaterlacht om onszelf, dat was mogelijk omdat het verder geen consequenties en bedreigingen voor ons dagelijks leven inhield, op het drinken van alcoholvrij bier na dan.
   .
   Nu is het zinloos die “spiegel” voor te houden, we moeten naar de ‘vijand’ kijken maar dat wordt door diezelfde “humoristen” racisme…

 8. LS…

  Zou Rutte nu zelf niet eens strontziek worden van zijn eigen afleidings manoeuvres of lustie er wel pap van… ?

  1. Die man lijkt zo enorm vol van zichzelf dat hij er vast pap van lust. Hoe vaak komt hij niet op de proppen met pathetische verhalen over dat allochtonenklasje van hem. Ook nu weer. En geen klasje met een paar allochtonen, maar een compleet gekoloniseerd klasje. Dit laatste ziet hij niet als een indicatie van een groot probleem, en de kennelijk verdrongen autochtone kinderen interesseren hem kennelijk geen bal. Net zomin als de legitieme ergernissen van de door hem uitgebreid vervloekte burgers van die facebookpagina. Dit afgezien van de voortdurende indruk dat iets of iemand hem achter de schermen in een houdgreep heeft… Ik denk dat de geschiedenis niet bepaald coulant over hem zal oordelen.

 9. Wat mij nog het meest verbaast is, dat niemand van die zich zo goed en solidair voelende elite echt een keer doordenkt. Dan snap je toch, dat dat hele vluchtelingenprobleem niet zo heel veel met Syrië te maken heeft maar met het feit, dat het hier erg welvarend is, en dat 5 miljard mensen, die het veel minder hebben, dat dagelijks zien en weten, via die mobiles die we daar heel slim gedumpt hebben.
  En uiteindelijk willen al die mensen hier komen profiteren van die welvaart. Daar hebben ze groot gelijk in. Maar het betekend wel, dat we met zijn allen met heel veel minder genoegen moeten nemen. Niet zozeer wij, maar onze kinderen, want het zal onze tijd wel duren. Die zich zo goed voelende elite moet zich er eens van bewust worden, dat ze moeten kiezen tussen de solidariteit met de eigen kinderen en de solidariteit met heel de wereld! Solidariteit over de rug van anderen is typisch links. Maar over de rug van je kinderen???

  1. Laat heel achterlijk Afrika maar hierheen komen. Dan gaan de blanken op een gegeven moment in de toekomst daar naartoe. Plek zat dan inmiddels en een hoop mogelijkheden. Als Europa eenmaal gerund wordt door kleurlingen is het binnen 10 jaar één grote debiele puinhoop. Als blanken Afrika zouden innemen zouden we het in 10 jaar op orde hebben.
   Als ik weer zo’n jankadvertentie in de krant of op TV zie over die arme Ethiopiërs die alwéér verhongeren in de droogte, denk ik: waarom is dat niet allang geregeld? Het ligt vlakbij zee. Zijn ze echt te stom om een deal te sluiten met Djibouti of Somalië voor een stel ontziltingsinstallaties daar aan de kust en een enorm irrigatiesysteem?
   Hoeveel miljarden zijn er niet heengegaan sinds de jaren 80? Als dat land door Nederlanders bevolkt werd hadden we dat allang opgelost. Maar Afrikanen bedenken nou eenmaal niks zelf. Ze zitten alleen maar op hun luie reet te klagen dat de rijke witte mens hen moet helpen. En die wordt dan kolonist genoemd.

   1. “En die wordt dan kolonist genoemd”. Precies. De goed-doener wordt na verloop van tijd uitgekotst. Zo werkt dat nu eenmaal. Een keer helpen, prima. Twee keer helpen, ook goed. Maar doorlopend hulp geven wordt door de ontvanger als irritant en bemoeizuchtig ervaren. Ontwikkelingshulp is dom, kortzichtig, achterhaald en geheel nutteloos gebleken. Maar ja vertel dat de politiek maar eens…

  2. Janas, je bent een van de weinigen die doordenkt en zich niet de wet laat voorschrijven door de korrupte zooi die ik omschrijf als de HRM (HoofdRioolMedia). Ook ik voorzie huizenhoge problemen door al die klaploop-import, die zich deels (islamieten vooral) NIET WIL AANPASSEN aan onze normen en waarden. En dan ook nog vaak een ‘HERRENVOLK’-mentaliteit heeft (toevallig weer islamieten). En waarvan de HRM niets DURVEN zeggen, omdat ze LAF zijn. Op de vraag waarom niet, terwijl ze wèl durven tekeergaan tegen b.v. Neonazi’s, krijg je geen antwoord. Terwijl een EERLIJK antwoord zou zijn: “Want je weet wel, bomgordels, hè?”
   Maar MOED is bij deze schijtlaarzen dan ook een onbekend iets…..
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 10. Islamofoob, racist, ultra rechts, etc. wordt ik genoemd als ik zeg dat ik me zorgen maak over een mentaliteit die ons met rasse schreden nadert? Ook onze politieke leiders veroordelen het verkondigen van deze zorgen? Ik bedoel, een gemengd studentenfeestje bouwen is verboden en levert 90 zweepslagen op…
  https://www.rt.com/news/344702-iran-students-lashed-party/

  1. De kans bestaat dat Frans Timmermans al zijn politieke gewicht ingezet heeft om 100 zweepslagen terug te brengen tot 99? Zou zomaar kunnen. Weer een glans overwinning voor de bende van Brussel gedurende het voorzitterschap van Rutte & co.

  2. En dan te bedenken dat de neergang er begon met de coup door Washington tegen de gekozen seculiere president Mossadeq. En Mossadeq is niet de enige seculiere regeringsleider die onder de nietsontziende hamer van de Washingtonse wereldverbeteraars aan zijn einde is gekomen, waarmee uiteindelijk de fanatieke moslims een “boost” kregen.

 11. Rutte is autistisch bezig. Hij heeft een aantal kernpunten o.i.d, een programma waar lang aan gewerkt is en wat coût-que-coûte uitgevoerd moet worden want er hangen carrieres van af.
  Hele samenlevingen worden opgeofferd aan liberale en linkse natte dromen.

 12. Kan nu niet lang meer duren. Zoals valse honden elkaar maar aan gaan vallen uit angst voor de wolf, een beetje zoals het volk eerst gaat doen in de hoop dat zij als laatste gehaald worden, zo gaan straks deze zooi elkaar te lijf.

 13. Er zijn vrees ik nog teveel (VVD) stemmers die kiezen voor deze lispelende papzakken met hun Wiegelbekjes. Voor Erica Terpstra wil ik dan een uitzondering maken. Tot zolang wordt het niks. De pleuris zal eerst moeten uitbreken in dit land eer deze geestelijk verdwaasden wakker worden. Waarschijnlijk zal u niet willen wachten tot dit unieke moment daar is.

 14. Ik hoop dat de policolor / multiculti fans spoedig evenveel geweld en agressie ten deel zal vallen als het Nederlandse volk nu ondervindt van hun (islamitische) beschermelingen en stemvee. Nier meer, niet minder. Lijkt mij redelijk. Toch? Kijken wat ze ervan vinden als hun kinderen van de fiets worden getrokken of hun opa en oma blind geschopt worden of de rolstoel in. Het is nog veel te vrijblijvend, die relativistische wegkijkerij.

 15. Het is al veel ouder, het is de strijd van ‘Open Vizier’ tegen ‘Gluiperglibber’.
  Waarbij de Farizeeërkant direkt klaarstaat met de beschuldiging “Rechts!”, en vaak “Extreem Rechts”, in de hoop dat Henk en Ingrid dan een verband gaan leggen met de Nazi’s.
  Joost: bestrijd ‘Arie Achterbaks’, en je bent meteen bij de kern!
  En ik denk dat het ook nodig is om tegen SLINKS-LINKS, dat nu veel te veel invloed heeft in de media, tegenvuur te geven. Dus wat Gorbatschov al zei: ga voor GLASNOST (= Openheid).
  Persoonlijk heb ik niks tegen links, maar des te meer tegen SLINKS-LINKS, net zoals ik ook tegen SLINKS-RECHTS ben.
  Want de scheiding OPEN-GLIBBERIG loopt dwars door de tweedeling Links-Rechts heen!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  1. Klopt. Links-Rechts is niet meer van deze tijd. Daarom bij voorkeur het construct de Linkse Kerk gebruiken. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/hans_jansen_de_zes_zuilen_van.html

 16. Ik vind ze ook niet meer dan grappig, maar tegelijkertijd ook beangstigend. Want kijk maar uit, een kat in het nauw maakt rare sprongen, en het tuig in o.a. Den Haag en Brussel is nog maar net begonnen met die rare fratsen van ze. Dit gaat, hoe dichter we bij de verkiezingen komen, steeds engere vormen aan nemen, in de hoop dat het grote gros kiezers er wéér in trapt en ze nog een paar periodes aan de macht houden.
  .
  Ik hoop dat o.a. dankzij de vele referenda die Europa dit jaar heeft gezien/gaat zien, en de steeds transparanter wordende leugens en draaierijtjes van slapjanussen zoals Rutte, de kiezer wakker heeft geschud, want iedereen die nu nog op partijen zoals D66, Groenlinks, VVD, PvdA (inclusief slachtofferpartijtje DENK!) durft te stemmen, leeft echt onder een steen.

 17. Prachtig de opkomst van Nationalistische c.q populistische partijen. Echter en helaas de tegenstanders zijn veel machtiger, rijker en hebben vooral veel meer invloed. Soros , Zuckerberg, U.N.H.CR, I.M.O, Amnesty, Human right watch, N.G.O’s, Vluchtelingenwerk, stichting vluchteling (SP), Media, ombudsmannen/vrouwen, Raad van Europa etc etc. Allen zijn ze er op uit om een streng immigratiebeleid te saboteren en zoveel mogelijk derde wereld immigranten naar het westen te krijgen vooral te houden. De vraag is dus wat doe je hier aan want we hebben het niet meer in eigen hand. Ondanks het succes van deze partijen.

 18. In Zwitserland gaat het echt anders…
  Vluchtelingen , moslims in dat land worden hard aangepakt, in zoverre dat Zwitserland doet wat ieder normaal weldenkend land zou doen:

  Moslimjongens mogen niet weigeren vrouwelijke leerkrachten de hand te schudden. Inbreuken worden bestraft met een geldboete tot 5.000 Zwitserse frank. Dat heeft Simonetta Sommaruga, Zwitsers minister van justitie, gezegd.

  De minister wijst erop dat het schudden van de hand een onderdeel is van de Zwitserse cultuur en als een teken van respect al vanaf jonge leeftijd wordt aangeleerd. Vorig jaar hadden twee tieners van Syrische afkomst geweigerd de hand van hun lerares te schudden. De jongeren voerden aan dat hun godsdienst geen fysiek contact tolereert met een vrouw die geen familielid is.

 19. In een mededeling van de Zwitserse autoriteiten wordt nu duidelijk gemaakt dat elke leerkracht het recht heeft een handdruk te eisen. Opgemerkt wordt dat het principe van gelijkheid tussen man en vrouw en de integratie van buitenlanders belangrijker is dan de godsdienstvrijheid van de leerlingen.

  Kortom, geen flauwekul Zwitserland. Je accepteert maar de cultuur waarin je terecht bent gekomen, of anders krijg je toch echt problemen.

  Wanneer je dat hier zou verkondigen, ben je of racistisch of politiek niet correct of zelfs een neonazi.

  Het wordt hoog tijd dat de bevolking hier eindelijk eens stopt met die idiote politieke correctheid. Dat wij duidelijk maken dat wij niets te maken willen hebben met de godsdienstpraktijken van wie dan ook. Dat je alle vrijheid hier hebt om te geloven wat je wilt, maar dat je de bijbehorende regels niet kunt opleggen aan je leefomgeving. Zeker niet een leefomgeving die een compleet andere historie heeft dan die van jou….

 20. Heel veel Duitsers vertrekken nu uit de Heimat richting Hongarije om te ontsnappen aan de vluchtelingencrisis en de daarbij behorende politiek correcte dwangbuis.

  Als je niet van plan bent om je land en je cultuur te laten afpakken dan ben je niet automatisch een PVV stemmer, neonazi of racist. Dan ben je iemand die zijn of haar normale gezonde verstand gebruikt.

  Wij zijn hier tolerant, wij helpen mensen waar we kunnen, maar we laten ons niet langer koeioneren door zwaar gefrustreerde zielen die menen dat ze door het wapen van politieke correctheid ons vrije leven zoals wij dat hier gewend zijn, kunnen beknotten.

  Onderdeel van onze vrijheid is dat wij niet willen worden opgescheept met beperkingen zoals het verwijderen van schilderijen omdat deze beledigend zouden kunnen zijn voor moslims.

  Drie schilderijen van kunstenares Sylvia Bosch zijn verwijderd uit de Linge polikliniek in Leerdam omdat er varkens op staan, waar islamieten mee geconfronteerd kunnen worden…

 21. Zoals gezegd, hou je geloof lekker voor jezelf, maar val daar vooral geen anderen mee lastig.

  Wij houden van Zwarte Piet, wij vinden negerzoenen en Jodenkoeken lekker en wij moeten niets hebben van welke beperking door welke godsdienst of ideologie dan ook.
  Zo ik ben er weer helemaal klaar mee…fijne zondag iedereen…

 22. Oostenrijk net niet gelukt. Wanneer knapt het EU-balonnetje? Trump for president! Brexit! Polen in de contramien. Nederland is er te stom en te zwak voor, de redding moet van buiten komen. Kijk maar naar de persconferentie met Rutte deze week. Onze pers wil het alleen maar hebben over racismebestrijding = blanken moeten hun bek houden = beknotten van de vrijheid van meningsuiting. Zelf houden ze zorgvuldig alle allochtonenellende uit de pers. Het tegengeluid wordt bijna volledig gesmoord. Dit gaat ooit zo exploderen. Ik heb er zin an.

  1. En wel hierom: https://fenixx.org/2016/05/28/oostenrijk-onderzoekt-verkiezingsfraude/

 23. De grote leugenaar en breker van alle beloften, Rutte, gaat Simons beschermen en scheldt haar critici uit voor idioten. Ik wil even terugschelden: Rutte is een landverrader en een grote idioot. Altijd dient hij de belangen van het buitenland ( als EUSSR slaaf ) en de belangen van gelukszoekers en achterlijken. Hij heult met de islam en trapt de autochtone bevolking met zijn gore multikul prietpraat de grond in. Niet alleen een gevaarlijk mens, maar ook door en door slecht en alleen bezig met de eigen baan.

 24. Mooi en goed beschreven, Leo KarelJan. Ik heb er eigenlijk geen woord aan toe te voegen. Dat ik zo langzamerhand een grote woede voel opkomen, is te danken aan die grote nul Rutte, maar ook die kl**t Pechthold, die zak van een Buma. Als ik aan Groen-Links, de CU of SGP denk, moet ik kotsen. En praat me niet over de PvdA, een partij die, alles waar ze voor stond, in haar neo-liberale denktank, heeft weg bezuinigd. Met behulp van gedogers, Staay, Slob en Pechthold. Ik zie Slob nog met gereformeerde gezicht met stalen uitdrukking voor de TV roepen, toen hij het verradersakkoord van kunduz voor stelde: wij handelen in het landsbelang, wij springen over onze eiegen schaduw heen. Nu geniet die klootzak een riante wachtgeldregeling, terwijl hij zelf aan een nieuwe uitdaging toe was. Als ik dat gezicht van die rolstoel gebruiker van de PvdA voor de TV zie, moet ik spontaan uit de broek. Wel bemoedigend dat zovelen hier in hun commentaar laten zien wat er zoal In Nederland loos is.

Reacties zijn gesloten.