RTL Nieuws brengt oude propaganda uit Kiev als nieuws #MH17

facebook fotoDoor Joost Niemöller

Grote opwinding. RTL Nieuws kwam gisteren met een scoop. Ze openden ermee. Het zou een doorbraak zijn, want er was een foto opgedoken waarop te zien was hoe er vanuit separatistisch gebied vanaf een Buk installatie een raket werd afgeschoten op 17 juli. De smoking gun. Gespannen ging ik voor de tv zitten.

En daar zag ik vervolgens een hele oude foto verschijnen. Daarop was een landschap te zien, met iets vaags erin, een witte verticale streep. Hij was al op 17 juli door Anton Gerashchenko op zijn Facebook pagina geplaatst.

Deze Gerashchenko is een spindoctor van de Oekraïense regering. Hij is een graag geziene gast in Westerse media, bijvoorbeeld in het BBC programma Hardtalk, waarin het hem niet moeilijk wordt gemaakt, zegt hij zelf. Op zijn Facebook pagina vind je een onafgebroken stroom Oekraïense propaganda.

Interessant dat Gerashchenko de bewuste foto al op 17 juli op zijn Facebook pagina wist te plaatsen. Stel dat deze foto inderdaad op de bewuste dag gemaakt is, dan moet er een hele korte lijn zijn geweest tussen de fotograaf en de propagandamachine in Kiev.  Kiev bracht op dezelfde manier al ‘bewijs’ in de lucht dat gretig door de Westerse pers werd overgenomen. De YouTube filmpjes met ‘de dialoog’ en ‘de vluchtende Buk’.  In mijn boek over MH17, De Doofpotdeal, zet ik uiteen dat dit propagandamateriaal niets bewijst.

De foto maakte al snel furore in de Westerse media.  Al op 20 juli bracht Mail Online de foto als absoluut doorbraak moment. En nu brengt RTL Nieuws de foto opnieuw als absoluut doorbraakmoment. Zonder erbij te vermelden dat de foto al eerder gepubliceerd werd, en zonder de bron erbij te vermelden.

En zonder erbij te vermelden dat het op deze panoramische foto schitterend weer is, terwijl we in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid kunnen lezen:

Ten tijde van de crash lag er boven Oekraïne een actieve trog met cumulonimbusbewolking en onweersbuien, waarbij de meeste activiteit werd waargenomen in een strook die zich noordwestwaarts uitstrekte van de Krim tot West-Oekraïne. Dichter in de buurt van de plaats van de crash was meer sprake van losse onweersbuien; ten zuidwesten van Donetsk werd enkele malen bliksem waargenomen.

Uit analyses van waarnemingen aan de grond blijkt dat er meerdere onweersbuien waren gemeld in de nabijheid van de plaats van het ongeval. Even ten zuidwesten van de laatst bekende positie van het vliegtuig waren op dat moment cumulonimbuswolken (CB) aanwezig tot een hoogte van FL350.

Meteorologische waarnemingen gaven aan dat er in het gebied over het algemeen veel bewolking aanwezig was, waarbij op een hoogte van circa 10.000 voet een gebroken wolkendek werd waargenomen. Het zicht in de hele regio was goed, tien kilometer of meer, en de laagste gemelde wolkenbasis bestond uit enkele verspreide lagen op 3300  voet in UKDD (Dnjepropetrovsk, Oekraïne) en UKDE (Zaporizhzhia / Mokraya, Oekraïne).

 

En de Onderzoeksraad blijkt nog preciezer over dat lokale weer. De plaats Shnizne van waaruit volgens de VS en Kiev de raket gelanceerd zou zijn, bevindt zich op een bijgevoegd kaartje in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (pagina 17) in geheel bewolkt gebied. Het is de zogeheten rode zone, die door de Onderzoeksraad aldus wordt omschreven:

Het rode gebied bevat vooral wolken van het type Altostratus en Cirrus, met een wolkenbedekkingsgraad van meestal 8/8 en een wolkenbasis op circa 10.000 tot 20.000 voet. Het rode gebied bevat vooral dunne bewolkingslagen tot een hoogte van hier en daar 20.000 tot 30.000 voet.

Er is dus niet sprake van af en toe bewolking in dit gebied, maar van volledige bewolking. 

Houd dit in gedachten. Kijk dan nog eens goed naar de  zonnige panoramafoto die voor de zoveelste keer als ‘nieuws’ werd onthuld door RTL Nieuws. En bedenk nog eens wat de werkelijke bron van de foto is.

Het is natuurlijk heel simpel om bij een allang gepubliceerde foto een anonieme figuur te introduceren die zegt dat hij deze foto gemaakt heeft.  Ik ga er dan ook vanuit dat RTL Nieuws met open ogen in een Oekraïense propaganda val is gelokt.

Dat het OM kennelijk tegen RTL Nieuws bevestigd heeft dat ze dit materiaal meenemen in hun onderzoek, vind ik ronduit verontrustend. Maar wel begrijpelijk. De Nederlandse Onderzoeksraad heeft een verdrag getekend, waarmee ze zich verplichten tot intensieve samenwerking met Kiev. Dat laatste feit is het belangrijkste, maar dat wil in Nederland maar geen ‘nieuws’ worden.

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

49 reacties op “RTL Nieuws brengt oude propaganda uit Kiev als nieuws #MH17”

 1. In Russisch nieuws komt langzaam maar zeker andere gegevens naar voren. Zoals de ooggetuige verklaring dat een Kiev piloot terugkeerde zonder missiles. Piloot en naam word genoemd. Ook word ingegaan op wat broeders in crime doen. Sluiten van gelederen. Wat exact gebeurde na ontleding zwarte doos. En de rol van België, deelnemer, in dit proces. Ook lichamen moeten bewijs hebben geleverd van hoe en wat. Dat alles is geheim. Absurd is ook het onderonsje van kennis delen met nabestaanden en experts. Afgesloten met een dagje Efteling en een gesloten envelop.. Op kosten van de laatste steen regering.

 2. Als je een leugen maar vaak genoeg herhaald dan geloofd de domme massa het toch wel. Als we nog een jaarlijkse MH -17 herdenking krijgen dan wordt de leugen tot mythische religieuze proporties opgeblazen. De domme goedgelovige massa gaat zich dan uiteindelijk tegen mensen keren die de waarheid naar boven willen brengen.

  1. Van de Vuurwerkramp mag men ook niet weten, dat twee brandweermannen – nadat de brand meester was – fikkie hebben lopen stoken, waardoor 23 a 24 mensen om het leven kwamen en een hele woonwijk in as werd gelegd. De onderste steen, dat gezegde kent men nog van 13 mei 2000 en betekent dat de waarheid omtrent de oorzaak in de doofpot wordt gestopt.

   Nu gebeurt weer hetzelfde, want de technici die op 23 februari aan de M9-MRO (vlucht MH370) en op 11 juli aan de M9-MRD (vlucht MH17) hebben zitten sleutelen gaan echt niet door de onderzoekers doorgelicht worden. Het plebs mag niet te weten komen, dat er het ramptoestel met explosieve lading aan boord op Schiphol heeft gestaan, want dat bewijst eens te meer dat de nationale luchthaven nog steeds niet veilig is.

 3. Dat fotootje met die rooksignalen, werd al een paar dagen later door de BBC (!!) volledig gefileerd. Grappig en veelzeggend dat de BBC het filmpje razendsnel van hun website verwijderde toen het niet bleek te passen in de Amerikaanse/EU propaganda : http://www.clipconverter.cc/id/118230297/ (kunt U hem gelijk even downloaden, zodat YouTube hem weer niet verwijdert.. ;-)) ). Tel de volgende interviews en documentaires er even bij op en het is wel duidelijk dat de “vrienden” van Timmermans en Rutte, volledig gefinancierd door VS en EU, nl. de fascistische Junta in Kiev, o.l.v. Poroshenko, de daders zijn, welke de MH17 (waarschijnlijk i.o.v. de VS) uit de lucht hebben geknald. : https://www.youtube.com/watch?v=5cdp_bkh1wE&feature=youtu.be (deel 1) en https://www.youtube.com/watch?v=23RubF-VRVc&feature=youtu.be (deel 2), vervolgens : https://www.youtube.com/watch?v=iuoIw3jBV4g&feature=youtu.be en als toetje de volgenden : http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/12/oekraiense-soldaat-getuigt-wij-haalden-mh17-neer/#.VJV_c4AN9 en http://www.ukrainewar.info/shooting-mh-17-buk-312-story-false-says-ukraine-crew-member/#.VJNEA31X0oM.gmail en https://www.youtube.com/watch?v=qiH8KZOfNfg. Deze nog als extra : http://rinf.com/alt-news/editorials/russian-tv-documentary-claims-identify-shooter-downed-malaysian-airliner-mh17-july-17th/ en http://www.globalresearch.ca/ukrainian-soldier-confirms-ukraines-military-shot-down-malaysian-mh17-plane/5420559. Maar ja in Nederland en in Europa kicken we op een vaag fotootje van een indiaan die rooksignalen verstuurd (of misschien een boer die effe wat afval aan het verbranden was), als zijnde het overtuigende bewijs dat het een wel een BUK moet zijn geweest, en ja dat Putin op de knop drukte, althans de onderdanigen van zijn genadeloze, keiharde dictatoriale regime, want ja Putin is slecht, dat ca. 85% van de Russische bevolking Putin “op handen draagt”, doet niet ter zake, want “wij” het westen vinden hem slecht. Als je nu een echt serieus rapport wilt lezen over ALLE mogelijke scenario´s hoe de MH17 mogelijk werd neergehaald, kan ik U dit van harte aanbevelen : http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2014/09/MH17_Report_Russian_Union_of_Engineers140818.pdf . Moge ook Uw ogen op gaan. Fijne kerstdagen alvast.

 4. RTL heeft zich kortgeleden naar de kijkers geprofileerd als kritisch naar het onderzoek. Door nu met dit gemakkelijk te controleren oude nieuws als actueel naar buiten te komen is deze zender dus nog gluiperiger als de rest.

  1. RTL journalist Jeroen Akkermans lijdt aan ernstige tunnelvisie.
   Daar kan hij wegens zijn in Gori opgelopen Stanislaus-Storimans-trauma niks aan doen, hij is daardoor psychisch ernstig beschadigd geraakten doet er nu alles aan de Russen/Oekrainiers overal de schuld van te geven. Zielig voor hem, maar daardoor is hij voor het vak van neutraal onbevooroordeeld journalist totaal ongeschikt geworden.

 5. RTL geeft al maanden, zo niet jaren, het nieuws weer zoals de NOS zijn nieuws presenteert, misschien overleggen eerst wel om het gemanipuleerde “nieuws” zo gelijk mogelijk te presenteren.

 6. [Het is natuurlijk heel simpel om bij een allang gepubliceerde foto een anonieme figuur te introduceren die zegt dat hij deze foto gemaakt heeft. Ik ga er dan ook vanuit dat RTL Nieuws met open ogen in een Oekraïense propaganda val is gelokt.

  Dat het OM kennelijk tegen RTL Nieuws bevestigd heeft dat ze dit materiaal meenemen in hun onderzoek, vind ik ronduit verontrustend.]

  Neen, dit klopt aan alle kanten niet. Permuteer de boel en leg andere verbanden. Ten eerste is de RTLNieuws redactie niet achterlijk. Concludeer daarom dat zij wisten wat veel internetters allang weten.
  Concludeer ook dat het OM RTLNieuws gelijk voor deze canard zou hebben gewaarschuwd en behoed vanwege hun onderlinge verstandhouding. Concludeer ook dat Oekraïne niet zo dom is om dit oudbakken bericht als nieuw te brengen. Alle betrokken partijen zouden zich blameren. Want dat zou betekenen dat er totaal geen deskundigheid bij justitie en pers bestaat. Concludeer daarom dat er iets anders speelt. Wat kan dat zijn?
  Wel het enige wat hier buiten schot blijft is de Onderzoeksraad. Wie drijft hier mogelijk een wig tussen het OM en de OVV? Nogmaals ZO stom als hier gebeurt is niemand. Dit moet opzet zijn, maar waarom?
  Dat brengt mij op die foto van die straaljager met het vliegtuig. Die was ook met opzet zo gemaakt dat hij binnen enige dagen door de mand moest vallen. De aanvlieghoek van de straaljager was fout en de wolk had best verwijderd kunnen worden.
  Dit is exact dezelfde situatie van een derde partij die zand in de machine gooit. Wie kan dat zijn en wat is de rol van RTLNiews en het OM. Of liet het OM RTLnieuws toch erin lopen. Onwaarschijnlijk. RTLNieuws is niet achterlijk. Wie vindt de beste causale reeks van deze samengestelde gebeurtenis?
  Of is dit een wanhoopsoffensief omdat uit de romp inmiddels is gebleken dat het mitrailleurkogels zijn en de resten van het vliegtuig volgende week geshredderd worden? Denk beter na, want dit klopt allemaal voor geen meter…

 7. Ja, wat is er veranderd in de tijd? De vliegtuigresten met de gaten zijn binnengekomen. Die zijn inmiddels onderzocht. Deskundigen hebben uitgemaakt waardoor deze zijn veroorzaakt. Justitie is hiervan op de hoogte en de OVV is de aangever van de feiten. Justitie is gebonden aan het internationale BUK protocol van de VS. En tunnelvisie is niet verboden. De Nos is te doorzichtig, maar RTLNieuws zou kunnen. Maar hoe dan verder?
  Dan moet er binnenkort een tussenrapport uitlekken waarin wordt gesteld dat alleen een grondraket dit kan hebben veroorzaakt. En als daartegen niet geprotesteerd wordt komt het echte rapport. Het OVV doet hieraan niet mee maar heeft zwijgplicht.
  Maar dit ik natuurlijk ook een absurd scenario wat alleen uit de kast wordt getrokken als het overduidelijk geen BUK is. We zijn eruit, het is geen BUK 🙂

  1. Het klopt niet want ook in dat geval zal de OVV rapporteren dat het mitrailleurkogels zijn. En wetende dat onderhavig en absurd BUK-scenario door het internet wordt afgeschoten, maakt dat de weg vrij voor het OM om straks ‘objectief’ voor de straaljager versie te kunnen kiezen.
   Want zoals zij stellen hebben zij immers alle opties opengehouden. Dus komt de eerste theorie van onze denktank weer aan de orde dat de BUK slechts de eerste false flag van Oekraïne is, die als hij wordt neergesabeld (wat zij nu feitelijk doen), wordt vervangen door de straaljager theorie.
   En daarna is het volstrekt onmogelijk om nog te onderscheiden tussen Russische jagers van Oekraïne of Rusland. Dus de tweede false flag is simpelweg dammage control van de VS omdat Oekraïne het verkeerde vliegtuig uit de lucht geschoten heeft.
   Maar één ding is zeker en dat is dat zoveel stommiteiten op een hoop niet door deze partijen per ongeluk kunnen zijn veroorzaakt.

   1. BD, je weet wat ze van mensen zeggen he, die zo in “dialoog” zijn met hun zelf 🙂

 8. Deze propaganda met die oude, bekende foto zal als mogelijk als doel hebben om de Washington/Kiev-lijn er nog maar weer eens in te smeren. Valt me tegen van RTL en hun man in Moskou. Komt bij dat Een Buk vanuit de vermeend gefotografeerde (of gephotoshopte) positie, het toestel niet eens had kunnen raken: “There is absolutely no possibility that a Buk missile fired from this position could have struck MH17 (…) The aircraft was outside both the 42 km radar range and the 35 km missile range.”

  Terzijde: Er is nog iets merkwaadigs onderbelicht gebleven. De boeing had in ieder geval boven Oekraïne de transponder ingesteld op 0143. Dat is een bijzondere code, binnen de 0100-0400 instelling die is gereserveerd voor o.a. “Unique Purpose/Experimental Activities”. Alle andere toestellen in de omgeving hadden voor zover ik heb kunnen vinden een “gewone” transponder code. Is hier al eens naar gekeken?

  1. Wat hebben Rusland en Oekraine te maken met twee terroristische aanslagen op een paar Boeing vliegtuigen die door islamistische invloeden vanuit Maleisië gepleegd zijn? Dat brokstukken van een der twee vliegtuigen daar de aarde raakte? Echt? In dat geval zijn de kwallen, vissen en zeewieren schuldig aan de MH370-ramp!

  2. Squawk 0143 is geen bijzondere code in het Europese luchtruim. Voor US airspace wellicht wel. Volgens UK IAIP ENR 1.6-8 SSR Code 0143 valt het in de reeks 0140-0177 ‘Transit (ORCAM) Amsterdam’ (ORCAM = ‘Originating Region Code Assignment Method’)

   1. Wie geeft die codes? Niet Oekraïne blijkbaar. Wat kon Okraïne daaraan aflezen?
    Wat waren de omliggende codes op dat moment? Waar kwamen alle vliegtuigen een half uur daarvoor en daarna vandaan en waar gingen zij naar toe. Kan Oekraïne zich daarin vergist hebben?

 9. Zijn alle techneuten die op 23 februari en 11 juli in de werkplaatshangar in Kuala Lumpur aanwezig waren intussen door de onderzoekers tegen het licht gehouden?

  Nee toch zeker? Stel U voor dat de waarheid omtrent het lot van de vluchten MH17 en MH370 aan het licht gaat komen, dat mag niet gaan gebeuren.

  Heeft de islamistische terrorist inmiddels al ongehinderd door Nederlandse onderzoekers de kuierlatten kunnen nemen?

  1. Ik vind ook dat er rekening gehouden moet worden met een relatie tussen MH17 en MH370. Zelfde type toestel, zelfde maatschappij, zelfde routes, zelfde onderhoudsteam, zelfde periode.

   1. Als de ‘schoonmaker’ in de werkplaatshangar te Kuala Lumpur nu nog geen nieuwe identiteit en andere leefomgeving (van de Nederlandse autoriteiten) bekomen heeft, dan ligt het in de logische lijn der verwachtingen dat tussen nu en een jaar de M9-xxx (vlucht MH000) uit de lucht pleurt.

 10. Ben vast de laatste waar het kwartje valt maar mij valt opeens een vreselijk scenario in dat alle geheimhouding verklaart. Een wereldmacht heeft een land opdracht gegeven een wereldleider neer te schieten. Scheren wij thans langs de rand van de derde wereldoorlog? Dan zou alles op zijn plaats vallen en Rutte onze held zijn.

 11. Of RTL dook zelf te diep in het onderziek, kwam te dicht bij de waarheid en wordt nu met een list ongeloofwaardig gemaakt (uiteraard had RTL wel even de foto alleen al door google image search kunnen halen)
  Vergeet niet dat RTL door middel van WOB’s de overheid al vaker (bijna) in verlegenheid heeft gebracht.
  Dit zou wel eens net zo bizar kunnen zijn als het feit dat Brenne de Winter door de overheid wordt beschouwd als staatsgevaarlijk.

  1. Nog niet aangedacht: RTL is betrouwbaar en [dook zelf te diep in het onderziek, kwam te dicht bij de waarheid en wordt nu] tot deze noodsprong gedwongen. Zit Nederland in haar domheid de leiding van dit onderzoek op te eisen OP EEN BOM???

  2. @mastermattie “Of RTL …wordt nu met een list ongeloofwaardig gemaakt”
   .
   Goed punt, interessant.

  3. @mastermattie: Zou het ook te maken kunnen hebben met nieuwe mogelijke aanwijzingen dat Oekraïne MH17 heeft neergehaald: http://rt.com/news/217295-mh17-ukraine-military-plane/ Daar kan het bij de neus genomen RTL dan kwalijk nog een item over maken zonder zichzelf in de vingers te snijden.

 12. Een vreselijk vervolg scenario valt mij nu in: als de precieze toedracht door het opzichtige gedraai van het Westen niet meer duidelijk wordt dan weten wij de toegenomen spanning in het Westerse luchtruim ook opeens beter te duiden. Die gaat helemaal niet om de sancties. En dan wordt het ook begrijpelijk waarom Maleisië als niet behorend tot de alliantie niet tot tekenen gedwongen kon worden. Slapen wij soms op een kernbom? Ook al is dit alles niet waar dan nog lopen wij door deze geheimhouding langs de richels van het ravijn van de derde wereldoorlog.

  1. Zowel de M9-MRD (vlucht MH17) als de M9-MRO (vlucht MH370) werden door toedoen van een islamistische terrorist uit de lucht gehaald. De M9-MRD stond op 17 juli 2014 met explosief aan boord gedokt op de Amsterdamse luchthaven. Dat mag niet publiekelijk geopenbaard worden, want dan is het ineens iedereen duidelijk dat Schiphol nog steeds niet afdoende beveilgd is en zal haar luchtpoorten definitief moeten sluiten. Wat begrijp jij daar niet aan?

   Wat kernbommen betreft, heeft Nederland alle middelen in eigen huis om er zelf een te maken, in zoverre dat het niet aan Pakistanen (als AQ Khan) overgelaten wordt.

 13. Hoe zou u hierop reageren? Soms ook door met tactisch kernbommen bewapende jagers? Wordt West Europa het slagveld van een beperkte kernoorlog? Kan zomaar gebeuren, ieder moment, ook al zijn al die scenario’s niet waar. Overleven wij thans door statistische ruis?

 14. Als het geen BUK is maar mitrailleurvuur van jachtbommenwerpers, wat wordt dan het nieuwe beeld? Dan kan Oekraïne of Rusland het gedaan hebben. Zij zijn de enige in dat gebied met Russische jagers.
  .
  Met separatisten aan de BUK’s is het nog voorstelbaar dat er een vergissing werd begaan. Maar niet bij hoogst intelligente piloten, vaklieden die weten wat zij doen. Als die een passagiersvliegtuig als de MH17 uit de lucht schieten dan gaan wij in het eerste scenario van opzet uit, en dat kan dan zowel Oekraïne als Rusland verweten worden.
  .
  Maar opzet is volkomen geschift behalve dat Oekraïne en de VS dat al eerder deden. Als de MH17 werkelijk opzettelijk uit de lucht geschoten is dan zou Oekraïne daar nog een zeker macaber belang bij hebben om de separatisten te kunnen beschuldigen. Maar Rusland heeft daar geen enkel belang bij. Waarom zouden Russen zo’n absurde aktie ondernemen? Wat is de ratio? Dat belang is er niet. Dus bij opzet BLIJFT OEKRAÏNE ALS DADER OVER.
  .
  Maar opzet is onwaarschijnlijk. Zou men echt zover willen gaan enkel om de separatisten de schuld te kunnen geven? U hebt gezien wat er van komt. Neen, men doet dit alleen wanneer er een veel groter belang mee gemoeid is en men hiertoe wellicht gedwongen wordt. Een noodsprong kan het zijn, slecht voorbereid, slechte intelligence, slechte logistiek, te vroeg gepubliceerd op You Tube, kortom een organisatorische puinhoop.
  .
  Dus als men uit de laatste scenario’s moet kiezen ligt het verkeerde vliegtuig eerder voor de hand. MAAR OOK DAN BLIJFT ALLEEN OEKRAÏNE ALS DADER OVER.
  .
  Dit gaat waarschijnlijk nog een heel vervelende ontknoping krijgen op diplomatiek niveau.

  1. Vanzelfsprekend is vlucht MH17 opzettelijk uit de lucht gehaald. Door islamistisch terrorisme vanuit Maleisië. Net als vlucht MH370. Geen Rus noch Oekrainer die daar wat mee te maken heeft. Wat begrijp jij daar niet aan?

   1. Wel Alpi, zoals ik u eerder al vertelde: u hebt geen model. Doe nu wat ik net deed en bouw eerst een serie veronderstellingen op zodat wij die kunnen falsifiëren. U weet dat ik u in principe serieus neem. Dus waarom is de MH370 niet ontploft en de MH17 waarschijnlijk ook niet, die is door luchtdruk uiteengespat. Terwijl uw theorie alleen van explosieven in het laadruim uitgaat…

    1. Laadruim? Explosieven?
     Al eens gedacht aan een hoge druk gas cylinder in een geprepareerd apparaat in de galley?

 15. Nederland en vorige generaties die opgroeiden in een niet democratisch land. Zij gebruikten andere woorden wat nu namen zijn voor politieke partijen en aanhang.
  Neem het woord gluipers of geteisem voor vandaag PVDA en aanhang. Gladdekkers voor D66 en aanhang. Achterbaks voor CDA en aanhang. Heiliger als de paus voor SGP, en de rest. Na mij de zondvloed voor VVD en aanhang. Hoop doet leven voor PVV en aanhang. Vogelaars voor SP en aanhang. Met uitzondering van PVV is het, samengevat, een zootje wat pretendeer leiding te geven.

 16. Er is nog één scenario onderbelicht gebleven. Dat kan mogelijk optreden als reeds genoemd en zeer ernstig scenario juist zou zijn. Dan zou in overleg met Oekraïne het bewijs geselecteerd zijn en op transport naar Gilze-Rijen gesteld, waar het “na inspectie” zal worden vernietigd.
  Welaan, hoe krom geredeneerd ook zou dit wellicht nog wel de beste oplossing zijn. Alleen moet de OVV dan door de bocht in het landsbelang. Maar die hebben alle authoriteit toch al verloren door hier überhaupt onder deze voorwaarden aan mee te werken. Onwaarschijnlijk scenario maar vernietiging van bewijs zal niet voor het eerst voorkomen.
  Maar het OVV hoeft niet door de bocht als de VN het onderzoek overneemt en dat aan de FAA uitbesteedt 🙂
  .
  Resumerend:
  – Oekraïne heeft door haar luchtruim open te houden de weg vrijgemaakt voor een oorlogsmisdaad. Zij is schuldig aan de voorwaardelijke kans. Voorwaardelijk opzet (Latijn: dolus eventualis), ook wel kansopzet genoemd, is opzet met mogelijkheidsbewustzijn.
  – Ook separatisten blijken BUK’s te kunnen bedienen maar hebben in de lucht geen onderscheidend vermogen.
  – Dit wetende kan Oekraïnde deze kuil voor de separatisten hebben gegraven.
  – Maar als zij dit bedachten dan kunnen zij in naam van de separatisten ook wel een heel ander vliegtuig dan de MH17 op het oog hebben gehad.
  – Gezien de slachting op Maydan Square is in moreel opzicht alles mogelijk.
  – Oekraïne is een organisatorische puinhoop waar alles mis gaat, dus dit ook.
  – Wordt bewezen dat het een BUK was dan kunnen separatisten, Oekraïne en de Russen het hebben gedaan. De Russen vallen af.
  – Gezien de logistieke missers op You Tube en dergelijke zit Oekraïne ook in de beklaagdenbank.
  – Als het geen BUK was dan kan het nog een air to air missile zijn of mitrailleurvuur.
  – De Russen vallen af wegens gebrek aan motief.
  – Het bewijs wordt uitgeselecteerd en van Gilze Rijen naar de VS verscheept voor nader onderzoek door de FAA in overleg met de VN en ter geruststelling van de advocaten van de slachtoffers.

 17. http://fortruss.blogspot.nl/2014/12/meet-pilot-who-shot-down-malysian.html

  http://www.globalresearch.ca/another-mh17-cover-up-hiding-a-key-autopsy/5421386

  De MH17 piloten zouden resten van 30 mm-granaten in hun lichaam hebben. Een su-25 piloot zou naar Rusland uitgeweken zijn en daar erkend hebben de MH17 neergeschoten te hebben in de veronderstelling dat het het vliegtuig van Poetin was. De oligarch Ihor Kolomoyskyi zou opdrachtgever zijn . (http://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi).

  Uiteraard past dit niet in de westerse plannen. De gifgas-hoax in Syrië lukte niet, het MH17 verhaal levert onvoldoende oorlog op. Nu maar oorlog in Oost Azië door Noord Korea ?

  1. Dank voor de info. Wat wij nu zeker weten is dat Oekraïne de gelegenheid heeft geschapen tot het neerschieten van een passagiersvliegtuig en dat het totale gebeuren als uw referentie op werkelijkheid berust, gemakkelijk tot een derde wereld oorlog had kunnen leiden. Wat betekent dat de ramp met de MH17 de ernstigste crises is sinds de Cuba crisis in het jaar 1962. Helaas past dit in het Amerikaanse beleid van de laatste tijd. Een president die nog geen drie stappen vooruit kan denken en telkens door de gong moet worden gered.

   1. In oktober 1973 zond de Sovjet Unie kernwapens richting Alexandrië, Egypte als waarschuwing aan de VS en Israel om niet op te rukken naar Caïro. De Israeli’s stonden toen op 80 kilometer van de Egyptische hoofdstad ten westen van het Suez-kanaal. Geen idee of je dat even zwaar moet nemen als de Cuba-crisis (die opgelost werd door terugtrekking van VS-raketten uit Turkije waarna de S.U. haar raketten terug trok van Cuba-de rode lijn was getrokken !).

    Vermoedelijk heeft de VS een aantal keren op het punt gestaan om Iran of Syrië aan te vallen in het recente verleden. Wat hen precies weerhield kwam niet altijd even duidelijk in de pers (neerhalen Turkse straaljager door Russen in Syrië ? )

    Tijdens de Viet-Nam oorlog werden VS krijgsgevangenen verhoord in de DDR terwijl juist West Duitsland logistiek belangrijk was richting Thailand en verder voor de VS. Grotere conflicten zijn tegenwoordig bijna per definitie internationaal. Dat was ooit allemaal overzichtelijker.

    1. @Gelderse Fries “Grotere conflicten zijn tegenwoordig bijna per definitie internationaal. Dat was ooit allemaal overzichtelijker.”
     .
     Toen maakten de MSM en “historici” er een hapklaar politek correct verhaal van. Nu kan dat tegen het licht gehouden worden (internet), en blijken er veel meer of geheel andere zaken mee te spelen. Wat uw voorbeelden betreft, is het artikel “What Really Happened in the “Yom Kippur” War” van Israel Shamir interessant. Dat zet het die hele “narrative” op de kop. Andere voorbeelden zijn de Lusitania “narrative”, Pear Harbor, Gulf of Tonkin, noem maar op. Dat waren gebeurtenissen die men veroorzaakte, uitlokte of liet gebeuren om de eigen burgers oorlogsbereid te maken. Een zelfde luchtje hangt om de Oekraïne “narrative” die gepaard gaat met een ongekende demonisering in de Westerse MSM van alles wat Russisch is. Dat het Westen er een coup heeft laten plegen en meehelpt met oorlogsmisdaden tegen de onwillige burgers (en mede-verdachte is in de MH17 tragedie), blijft in de MSM geheel onderbelicht.

     1. Ik ben nog uit de tijd dat het heel verkeerd was om een vijandbeeld ten aanzien van de USSR te koesteren, dat hoorde niet toen de Muur er nog stond. Ik hoefde als klein kind echter maar te horen (Praag) dat er tanks waren en mensen niet mochten (uit)reizen, om te weten dat het achter die Muur niet pluis was. Zo moeilijk is het namelijk niet om de zaken in een moreel juist daglicht te zien, en zoals mijn voorbeeld bewijst: een kind kan de was doen.

      Na de val van de Muur begonnen de mensen die eerder zo vóór de USSR waren geweest, nu weer over iets anders te zeuren, over het triomfalisme van rechts. Op de eoa manier wisten wij, de mensen die zogenaamd triomfantelijk deden, toen nog steeds niet dat de zeurders zeurden omdat zij altijd wel wat te zeuren hadden en hebben, maar inmiddels moet dat toch wel doorgedrongen zijn.

      Inmiddels dringen de mensen van toen (voor zover ze nog leven, maar blijkbaar duurt een leven in staatspropagandadienst lang) aan op een vijandbeeld jegens Rusland. Wat niet mocht toen dat land nog onder het communisme zuchtte, moet nu dat land een nationalistische koers blijkt te varen. Inmiddels leven wij hier onder wat eens de USSR was, de EUSSR dus, en moeten we juist een vijandbeeld jegens Rusland hebben. Ik vrees dat dit ideologisch is, en de liefhebbers van wat ooit Moskou was, nu voldoende aan hun trekken komen in Brussel en Den Haag. Zeuren (en liegen en bedriegen) doen ze echter nog steeds, die liefhebbers van de dictatuur.

      Liever vandaag dan morgen bommen op Moskou (ze zijn immers écht gevaarlijk gek, die ideologen), en als daarvoor leugens nodig zijn, of doden, dan is dat als altijd, geen enkel bezwaar.

     2. MSM hebben hun eigen publiek. Geschiedenis zit vol complotten. Maar zelfs onder historici lijkt dat gegeven niet altijd bekend. De USS Liberty is ook te krankzinnig om te geloven-bijvoorbeeld. (Israël valt VS schip aan om de VS te laten geloven dat Egypte dat deed in 1967).

      Anthony Sutton (o.a. https://www.youtube.com/watch?v=xSVWXmZB1wc) neemt het complot als uitgangspunt. Oorlog is tenslotte een flinke investering, riskant, rendement niet verzekerd.

 18. Wat is dat rechts op de foto? Een straaljager of een grote vogel?
  http://funkyimg.com/i/JxsE.jpg

  1. Er vliegt een vogel van links naar rechts en daarom is de kabelfoto waarschijnlijk eerder genomen dan de ingezoomde, als het dezelfde vogel is.

 19. Op plaatje 3 en 4 vliegen drie vogels. De twee aan de rechterkant betreffen dezelfde vogel. Het lijkt daarom wel alsof de ingezoomde foto eerder is genomen. De kabels hangen dichtbij maar de vogel vliegt ver weg. Bij inzoomen verdwijnt de kabel (?) maar de vogel wordt een heel klein beetje scherper. Toch ligt hier de sleutel: gelden voor vogel en kabel andere regels?

 20. Dit is een filmpje wat ook op de Nederlandse TV is uitgezonden : http://rt.com/news/206031-mh17-amateur-video-crash/. Het zijn de eerste beelden van direct na het neerstorten van de MH17, gemaakt door een amateur (U weet wel van die mensen die daar gewoon wonen en dit drama in hun achtertuin hebben zien gebeuren en zich de blubber zijn geschrokken, dus geen vooraf geïnstrueerde westerse propaganda journalisten, die alleen maar beelden uit moeten zenden, waardoor wij moeten geloven dat alles wat de VS zeggen waarheid is, de EU nooit liegt, er absoluut geen (neo) nazis in de regering van Kiev zitten, die ook nooit beelden uitzenden van de genocide die het leger van Kiev pleegt, met door de VS en de EU gefinancierde wapens in Oost Oekraïne (Novorossiya), dus gewoon een mens die daar woont). Maar goed kijkt U héél goed naar dit filmpje, en let U vooral héél erg op de lucht. De beste man heeft bijna 360 graden rondom de volledig lucht ook gefilmd. Dan verklap ik U nog één geheimpje, dat de tijd tussen de lancering van een BUK en de impact/explosie (het bereiken van zijn doel dus), ongeveer een seconden of 20 zou zijn geweest, gerekend op die hoogte. Moeder natuur is heel krachtig, mooi en prachtig, maar dat binnen 20 seconden het aangezicht van de hemel zo enorm drastisch kan veranderen (van strak blauw (zie deze mooie RTL keihard bewijs foto nogmaals hier : http://funkyimg.com/i/JxsE.jpg) naar (gedeeltelijk) bewolkt, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Trouwens op deze uitvergrootte foto, een grappig detail rechts, moet een enorme vogel zijn of de wegvliegende straaljager die net iets beschoten of gebombardeerd heeft, waar de rookpluimen het gevolg van zijn ?. Maar let U op de lucht van de foto en kijk rustig naar het filmpje. Enne nog een detail voor de kenners… zo´n BUK laat een enorm vapor trail achter , wat zeker 10 minuten blijft “hangen”, dat kan ik ook op het filmpje niet ontdekken overigens…

 21. U hebt mogelijk een punt. Op het filmpje is het matig bewolkt en de zon komt vagelijk door in de schaduw rond de vrachtwagen. Nu zou het vliegtuig nog een bocht (?) gemaakt hebben en ergens anders kunnen zijn neergekomen.
  Heb de vogel volledig uitvergroot en toen leek op het iets met brede gespreide vleugels, in zweefhouding.
  Bij de BUK is het van belang hoe dat vapor trail er dan precies uitziet. De man hoorde een knal en pakte direct zijn camera, als ik mij goed herinner. Dus de verstuiving is nihil. Wat gebeurt daar aan de basis, is een dergelijke rookontwikkeling on the spot normaal?
  Maar er stond wel degelijk wind want de zwarte rook van het brandende toestel dreef behoorlijk af.

Reacties zijn gesloten.