Wat is het EU doemscenario?

ommekeerDoor Joost Niemöller

Vandaag zijn de beurzen positief gestemd over Griekenland, de economie trekt aan, het schuldenplafond wordt nog even verder opgetrokken, de huizen worden nog iets duurder… niks aan de hand, toch?  Of leven we in geleende tijd? Afgelopen week werd in het volle Haagse café De Libertijn groepsgewijs verder gefilosofeerd over het EU doemscenario. Wat als de banken niet meer uitbetalen. Wat als het einde van de EU utopie duidelijk wordt. Volgens de een bestaan er plannen waarop we terug kunnen vallen. De ander verwacht chaos en geweld. Misschien hangt het af van de snelheid, de hoeveelheid en de plaats waar het in Europa gebeurt.

Vanavond spreken in datzelfde Haagse café De Libertijn professor Karel van Wolferen en ondergetekende verder over de geopolitieke situatie met Rusland, Oekraïne en de MH17 aanslag als brandpunt daarbinnen.  Dit in het kader van de avonden van de Ommekeer.

 

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

9 reacties op “Wat is het EU doemscenario?”

  1. Geen doemscenario: het geld ( 7 miljard ) voor de Grieken komt er gewoon. Laat dat maar aan de EUSSR leiders over. Reeds 240 miljard verspild aan Griekenland. Jammer, de Europese belastingbetaler betaalt. Zal die leiders een rotzorg zijn. Hun “Europese project” gaat voor alles.

    1. Dat betekent (ongeveer) dat elke EU-burger 1000 Euro heeft gegeven, en elke Griek 24.000 Euro heeft gekregen.

      1. Klopt niet, zie hier Ewald Engelen:
        http://ewaldengelen.blogspot.nl/2015/06/vijf-jaar-voorgelogen-over-griekenland.html?m=1

  2. Het doemscenario ?

    Dat het nog 70 jaar zo doorgaat voordat EU, EMU, ESM, Schengenverdrag en die hele santekraam aan politiek geïnspireerde gedrochten imploderen.

  3. Zat ook een beetje in die richting te somberen. En in de tussentijd de laatste resten nationale autonomie verliezen aan de Brusselse dictatuur.

  4. http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/19/aan-alle-eerlijke-journalisten-die-de-publieke-opinie-echt-willen-informeren

  5. Die man heeft me aan het denken gezet. Geld is inderdaad niet het probleem. Blijkt dat het met het grootste gemak bijgedrukt wordt.

    Die conclusie trekkende is er maar één mogelijkheid. Diensten moeten voor minder aangeboden worden, import/export moet in evenwicht komen en dat kan niet. Devaluatie zal het probleem in stand houden.

    Het ligt inderdaad niet aan het geld. Dan kan het alleen nog maar met macht te maken hebben.

    En mooi interview Joost. Sterk!

  6. Genoten van het interview. Veel te kort (jammer dat ik er niet bij kon zijn!).
    Wat de EU betreft: dat is samen met de TTIP-coup en de agressie van de losgeslagen NAVO een recept voor armoe en rouw.

Reacties zijn gesloten.